Bo sprawiała wrażenie, że nie ma dziurki. Jakaś tak była, dla bardziej wprawionych sadzących.
PatrycjaMoje doniczkowce
"I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
"Rzuciłem rozpostarte sny pod twoje stopy; Stąpaj ostrożnie - depczesz moje sny." W.B.Yeats
FIGA pisze:Pati > dziurką do góry
Zaraz Wam pokarzę co kupiłam na wyprawie z Gosią :P Gosiu dzięki za towarzystwo
Kangurudorn > Acacia armata ( Mimosa )
I taką Męczennicę > cebulki jak szczawik > 5 cebulek za 8 zł
nie ma za co było mi bardzo miło z tobą wędrować wśród kwiatków
Gosiu tak sobie pomyślałam że na Twoim balkonie dobrze będzie miał mirt widziałaś jak u mnie szalał w ubiegłym roku :P
Dziś kupiłam cebulkę Amarylisa belladonna :P http://images.google.pl/imgres?imgurl=h ... -Qa_5b3MBg
Kasia gdzie go posadzisz do doniczki czy gruntu? Bo ja kupiłam ismenę ,nerinę i agapant biały i niebieski wszystkie cebule wsadziłam do doniczek i chcę hodować jak kwiaty doniczkowe np. hiperastrum i nie wiem czy tak można?
Elu ja w ubiegłym roku miałam dwie cebulki ismeny w doniczce i wszystko było > ok > teraz już się puściły trzymam kciuki za kwiatki :P
Tą cebulkę amarylisa też będę hodowała w doniczce :P
Powodzenia w uprawie :P
Kasiu on jest taki piekny ja takze widziałam cebule w ogrodniczym ale juz tyle ich kupiłam że zdecydowałam na razie poczekać aż to mi urośnie ( jeśli urośnie) bo pierwszy raz mam tyle cebul, napisz czy ismenę trzeba usypiać? A może wiesz coś na temat agapantu i neriny?
Elu ismenę zasuszałam jesienią i zimowała tak jak rosła w doniczce teraz tylko wysadziłam i wsadziłam do nowej ziemi.
Jedna mi się rozmnożyła, ale chyba źle zrobiłam że maluszków nie oberwałam
Zobaczymy co będzie dalej teraz wszystko się puszcza :P