Storczyki TULIPANA998 cz. 2

Zablokowany
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Storczyki TULIPANA998 cz. 2

Post »

Artur no no mało brakowało a bym zawału dostała jak zobaczyłam Twoje okienko ze storczykami - rewelacja ;:138 ;:138 ;:138 A Vandzia śliczniusia. ;:77 Zdjątka wspaniałe, chyba się zgłoszę po naukę do Ciebie ;:108
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
edyseja
200p
200p
Od: 6 gru 2008, o 13:21
Kontakt:

Post »

Arturze, ale piękne okno :shock:

te dwa falki wyglądają jakby się spotkały na pogaduchy

Obrazek

:lol:
Edyta
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wszystkie są super, dużo ci kwitnie, ale najbardziej mi się podoba Vanda. Mam nadzieję, że mi się uda jakąś kupić na wystawie, bo ostatnio kwitnącą Vandę kupiłam sobie ponad rok temu.
empe88
200p
200p
Od: 18 mar 2010, o 14:32

Post »

Przewspaniałe kwiaty... Nie można się napatrzyć! A i talent do uchwycenia ich piękna masz :))) Pozdrawiam
Magda
Awatar użytkownika
bobi
500p
500p
Od: 12 maja 2006, o 09:00

Post »

Tulipanie, :) wspaniałe masz to okno ;:63 ;:63 ;:63 i tyle kwitnących roślin - rewelacja :!: :D
Tulipan998 pisze:
Zaczynam próbować z kropelkami wody :)

Obrazek
... a te początki i eksperymenty :) baaaardzo urocze ;:108
Pozdrawiam, Baśka
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witam niedzielnie ;:7 .

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

karlin2 - Genialną ? :roll: . Do genialnej jeszcze daleko... , ale dzięki .

Sylki3 - Taak... , zawsze w słoneczku najładniej sie prezentuja i zawsze wychodza mi lepsze zdjęcia :) , nie to co w szarą , bura , ponurą zimę :evil: .

Jovanko - No tak , to tylko rzeczy nabyte.. :wink: .

Bajecznie kolorowo , bo ja wiem.. , w zimie schły pąki od kaloryferów i niektóre kwitnienia po 4 kwiatki niezbyt mnie zadowalają , tym bardziej że musiałem na nie czekać nawet rok lub nawet więcej... :? . W lecie nie zabardzo chcą wypuszczać pędy.. Ciekawe kiedy doczekam sie burzy kwiatów... :roll: .

Mam jeszcze plany co do 2 okna ale to daleka przyszłość... :roll: .

Ciągle staram sie robić lepsze fotki i mam nadzieje , że z czasem będą coraz lepsze . Bo ja lubię robić zdjecia , ale jak wiem ile czasu zajmuje wstawienie na forum to niechce mi sie tyle czekać... i pstrykam szybko... , musze to zmienić na stałe , zeby więcej czasu poświęcać :wink: .

Oczywiście pomysł z współną galerią jest bardzo dobry . A ja na tych swoich falkach jeszcze spopróbuję cos cyknąć :roll: . Szkoda , że te inne botaniczne są takie drogie :evil: , a ja mam jeszcze ogród... . Oczywiscie sie zgadzam .

orange30 - Dzięki Halinko za tyle miłych słów ;:196 .

Goska1307 - Dzięki , coś kiepsko rośnie... :roll: . Nie umiem dopasować jej ilości światła.. , albo za jasno albo za ciemno z tymi żaluzjami... :twisted: .

AnnaL - hehe , zawału to można dostać jak ogląda się Twoje storczyki hehe.. dziękuje bardzo , a ze zdjeciami to trzeba cierpliwość okazać i zawsze jest dobrze na czymś zeprzeć ręce , żeby się nie trzęsły a storczyka ustawić tak żeby zdjęcie ładnie wyszło . No nie zawsze ja sie do tego stosuje...

edyseja - to ja je tak ustawiłem heh..

Storczykowa - dzięki , ja też szaleje za swoja vandą haha... dziwie sie , ze ejszcze tyle kwitnie a jak ją niosłem był mróz i bałem sie że jej zaszkodszi...

empe88 - Dziękuje bardz0 ;:180

bobi - Również bardzo dziękuję za tyle pochwał ;:180 . Okno na pewno bedzie sie z czasem jeszcze zmieniać .

Pozdrawiam
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
katarzyna3221
500p
500p
Od: 25 lis 2009, o 21:15

Post »

;:111 ;:111 ;:111 Arturze normalnie brakło mi słów aby opisać te Twoje Cudnośći ;:108 ;:108 u Ciebie Wiosna na całeg , Vandzia pieknie sie prezentuje ,ate fotki "kropelkowe " ;:180 ;:180 Fajna ta półeczka :tan :tan
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witaj Katarzynko - dziękuje Ci za Tyle miłych słów :oops: .

Nowe foterien :tan .
Zrobiłem przemeblowanie malutkie :lol: . Potrzebna mi jest ława do korzystania i na razie storcyzki tam nie stoją.. , ale za to na meblach... , wiecej uphałem w okno.. Ciekawe jak to bedzie kiedy ezie lato i juz nie długo będe musiał otwierac okno.. :| . Tam gdzie wisi vanda własnie ma mi tata wewnętrzną połówkę ściagnać a zewnętrzna mam otwwierać i tam ma byc przełożona jedna żaluzja ale jak będę otwarte okno miał to słońce bedzie wpadac do środka i na storcyzki a to południowe okno i spłonęła by vanda i te co tam stoją w tej kwaterze... Byc moze , ze beę musiał zapchać całą ławę i 1/3 parapetu oczysćic tam gdzie wisi wanda , tez ja zdjać.. , ale postaram sie wymyślic coś innego.. Okna stare , ale dobre , rodzice mysla o wymianie , ale kasa na budowę potrzebna :roll: , a ostatnio jeszcze pszło w tym tyg. na wymiane dachu :? .

Obrazek

Te stoja na meblach i zamierzam tam jeszcze jak pojade w maju do Krosna do kwiaciarni i spotkam promocje o których pisała mi Sylki to szykuje sie na większe zakupy i planuję tu cambrie :P miedzy phal.

Obrazek

Wdzicie te klosze na żyrandolu ?

Jeden sie rózni

Kuzyn mi stłókł jeden i czekam w sklepie na zamówione nowe wszystkie 4 bo 1 dokupic nie mozna . Tak sie wściekał , ostatnio , ze stłókł , trącnoł ręką , odłamki poleciały 15 cm ode mnie :roll: . Ten jaśniejszy jest zastępczy chwilowo :lol: .

Będziemy tez niedługo zamawiać taka obudowę z kratki na ten grzejnik paskudny :P .

No i che kremowy wymalować.. , tyle roboty mamy zaplanowanej na to lato że sie chyba nie wyrobimy...

A tu troche grupowych :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
empe88
200p
200p
Od: 18 mar 2010, o 14:32

Post »

Tulipanie, przecudna kolekcja. To są miniaturki czy jakies szlachetniejsze odmiany?
Magda
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zwykłe hybrydy i miniaturka jest jedna ta różowa :wink: . Mam woskowe 2 czy 3 phal. też :wink: .
Mania246
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 29 wrz 2009, o 15:48

Post »

Wszystkie śliczne :) ach ta miniaturka :roll: cudoooooo...
mala06
100p
100p
Od: 12 lut 2009, o 12:37

Post »

Piękne masz kwitnienia. Parapet prezentuje się wspaniale, aż miło popatrzeć. Ja może w przyszłości też doczekam się suto zastawionego storczykami parapetu :D
"Kwiat jest uśmiechem rośliny."
Storczyki_mala06
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aj zapomniałem , stąd do Was nadaję :lol: :;230 , na biurku moja Ludwisia od Orange po przejściach , wypuszcza 2 odnogi i będzie więcej bo ostatnio przesadzałem do świerzej ziemii , kora tylko na wierzchu :wink: , spedzam całe godziny w tym kącie :lol: :

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Oj , oj gości a gości ;:180 .

Maniu - dziękuje ślicznie ;:196 .

Mala - Dziękuje bardzo ;:167 ;:196 , na pewno się doczekasz , kwestia czasu :wink: .

Igor - no co Ty , zaniedbać znaczy nie byc ze 2 miesiące.. :wink: . Dzięki :wink: .
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59

Post »

Oj Artur, Artur, powoli przestanę chyba do Ciebie zaglądać, bo moje ;:167 nie wytrzyma takich emocji ;:112 ;:113 Zazdroszczę Ci takiego parapetu, że hej ;:32 Cudności masz, a ciągle narzekasz ;:77 Jak rodzice znoszą tą Twoją chorobę storczykową ;:88 Nie narzekają, że pełne parapety?? Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę obfitych kwitnień ;:63
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”