W moim ogrodeczku:)
Re: W moim ogrodeczku:)
WITAM KRAJANKĘ.
Jak tam Twoje rośliny po zimie
Czy już masz oznaki wiosny
.U mnie to kretowiska ,to znaczy że wiosna pobudziła towarzystwo . 
Pozdrawiam - wiosenka
Spełniane marzenia- wiosenka
- martinez_82
- 500p

- Od: 1 wrz 2008, o 10:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
piękny ogród musze przyznać że efektownie wyglądaja te zrębki kory farbowne na zółto pięknie współgrają z różą, choć także efektywnie wyglądaja wsród skalniaczka i wrzosów. kiedyś myślałem, żeby kupic takie zrębki i szkoda, że sie nie zdecydowałem
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do mnie Marcin
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do mnie Marcin
HEJ HEJ jak tam Jolu
wracaj do Nas
Pozdrawiam - wiosenka
HEJ
Latam po obcych ogródkach,a tu u mnie gości aż miło.WITAM wszystkich i zapewniam że i ja u was bywam choć czasami bezszelestnie
WISoENKO :mało mam oznak wiosny ,u mnie jeszcze dużo śniegu :x ZŁA jestem już okropnie ptaszki śpiewają a tu tyle śniegu wczoraj tak mocno sypało jakby z pierzyny ktoś sypał,niby od czwartku ma być cieplej oby było
bo przebieram już nogami za
wiosennymi porządkami w ogródku.
Posiałam trochę na parapet:tytoń ozdobny,tunberię,celozję pierzastą,gożdzik chiński,minę kobeęfioletową ,kasztanowca ,rdest główkowylewkonie.Większość sieję pierwszy raz.Najlepiej zeszła mi mina (mam ze swoich nasionek),tunbergia dwie sadzonki(cieszę się bo 1 raz ją bedę miała).MAM JESZCZE DO WYSIANIA przypołudnik(nigdzie go nie widziałam)i lepnice pnacą tez nie znam,ale ładna na obrazku
Moje oczko całe w śniegu .nie przewidziałam tam łecących lawin z dachu
Miejsce zacienione minie trochę czasu zanim zniknie tam śnieg .Wybieram się doszkółki w Płoskim po zakupy ,ale muszę ostudzić swoje chciejstwa ze względu zbliżajacego się wesela u mojej pierworodnej(trzeba oszczędzać na inne zakupy)
MARCIN witam ,byłam oglądałam i jeszcze wpadnę
TADEUSZU obiecuję fotki wraz zwiosną
WISoENKO :mało mam oznak wiosny ,u mnie jeszcze dużo śniegu :x ZŁA jestem już okropnie ptaszki śpiewają a tu tyle śniegu wczoraj tak mocno sypało jakby z pierzyny ktoś sypał,niby od czwartku ma być cieplej oby było
wiosennymi porządkami w ogródku.
Posiałam trochę na parapet:tytoń ozdobny,tunberię,celozję pierzastą,gożdzik chiński,minę kobeęfioletową ,kasztanowca ,rdest główkowylewkonie.Większość sieję pierwszy raz.Najlepiej zeszła mi mina (mam ze swoich nasionek),tunbergia dwie sadzonki(cieszę się bo 1 raz ją bedę miała).MAM JESZCZE DO WYSIANIA przypołudnik(nigdzie go nie widziałam)i lepnice pnacą tez nie znam,ale ładna na obrazku
Moje oczko całe w śniegu .nie przewidziałam tam łecących lawin z dachu
MARCIN witam ,byłam oglądałam i jeszcze wpadnę
TADEUSZU obiecuję fotki wraz zwiosną
DASZUM dzięki za rewizytę pogratuluję synowi dzięki bardzo
TAJKO budleja jest łatwa do przyjęcia nawet ze złamanego patyczka,w biegłym roku wiatr złamał dwa ,wetknełam przy płocie i wypuściły liski Ciekawe jak moje przetrwały zimę
GRABKU JOLU
cieszę się z twojej wizyty i zapraszam ,wiosną będa zdjęcia bo tak nie bardzo u mnie z fotorelacjami .Dużo czasu spędzam na tym forum choć nie zabieram głosu w dyskusjach bo niewiele wiem ,oglądam ,podziwiam ,czerpię wiadomości,
cały czas się uczę .MASZ ładny ogrodek na pewno cię jeszcze odwiedzę pozdrawiam
wiosennie .
TAJKO budleja jest łatwa do przyjęcia nawet ze złamanego patyczka,w biegłym roku wiatr złamał dwa ,wetknełam przy płocie i wypuściły liski Ciekawe jak moje przetrwały zimę
GRABKU JOLU
cały czas się uczę .MASZ ładny ogrodek na pewno cię jeszcze odwiedzę pozdrawiam
- kasia_rom
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 paź 2008, o 12:32
Jolu, czy już przycinać budleję? 
KASIU myślę ,że w następnym tygodniu jak będzie trochę cieplej wyjdę na ogród i przytnę :owocowe (mam ze 4 sztuki),budleję tawułki,pięciornika,przymierzam się jeszcze do wierzby japonskiej mam taką rozczochraną miotłę (ciekawe czy ukorzeniłabym gałązkę )
Byłam, zwiedziłam, pochwaliłam ......... pięęęęęęknie
a przy tym tak swojsko
po lubelsku
dość często jeżdżę w stronę Kraśnika - będę szukać brzozowego wózka w pięknym ogrodzie

a przy tym tak swojsko
dość często jeżdżę w stronę Kraśnika - będę szukać brzozowego wózka w pięknym ogrodzie
Pozdrawiam, Magda 
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj LALCIU , czy nas już ta zima nie opuści, w nocy znowu mróz.
Cała wegetacja wstrzymana, a roślinki czekają na posadzenie.
Pozdrawiam 
Cała wegetacja wstrzymana, a roślinki czekają na posadzenie.
-
Tamaryszek

- Od: 13 lip 2009, o 20:55
-
magnolia15

- Od: 26 sty 2009, o 14:53
A u mnie ciągle pada,teraz nawet śnieg z deszcze. A za pół godzinki muszę iść do pracy,aż mi się wychodzić nie chce.pozdrawiam.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Zapraszam,Marzena
To i ja popodziwiałam Twoje cudeńka, wszystko już pięknie zaplanowane obrzeża wzdłuż wjazdu ....spodobało mi się przy wejściu to oczko - są nawet rybki ( nie zmarzły ) i tak fajnie kamyczkami wysypane no i nie wiem czy dobrze widziałam jakaś górka piasku czy tam będzie skalniak a może coś mi się nie wczytało hmmm wybacz jak nie dopatrzyłam
No no i wielkie brawa za obsadzenia przed ogrodzeniem
istne marzenie ach bym zapomniała o tym wygodnym krzesełku i wozie dla kwiatków fajna robota 
Madziulek witam i zapraszam jak zobaczysz brzozowy wózeczek wpadaj śmiało
Beatko dużo mi jeszcze do doskonałości może i dobrze ,bo co by wtedy człowiek robił,a tak cały czas się coś poprawia ,ulepsza
Dobrze zobaczyłaś przy huśtawce robię skalniaczek maskujący szambo.Jesienią dosadziłam trochę roślin gdy wiosna ruszy wstawięfotki zapraszam
:P
Magnolio pogoda zkażdym dniem ładniejsza już dzisiaj u mnie słonecznie
zaraz lecę do ciebie pooglądać ,pozdrawiam
Tamaryszku zamówiłam dziś mydło bioczos i opokę ,podpatrzyłam u ciebie
Tajko moje roślinki już zchodzą na parapecie najbardziej mnie cieszy tunbergia spodobała mi się a mam ją 1 raz
zeszły mi dwie sadzonki 
Beatko dużo mi jeszcze do doskonałości może i dobrze ,bo co by wtedy człowiek robił,a tak cały czas się coś poprawia ,ulepsza
Dobrze zobaczyłaś przy huśtawce robię skalniaczek maskujący szambo.Jesienią dosadziłam trochę roślin gdy wiosna ruszy wstawięfotki zapraszam
Magnolio pogoda zkażdym dniem ładniejsza już dzisiaj u mnie słonecznie
Tamaryszku zamówiłam dziś mydło bioczos i opokę ,podpatrzyłam u ciebie
Tajko moje roślinki już zchodzą na parapecie najbardziej mnie cieszy tunbergia spodobała mi się a mam ją 1 raz
HURA
moje rybki przeżyły ,nie wszystkie,niestety.Jest jeszcze w oczku gruba tafla lodu,ale widziałam już trzy żywe i jedną martwą
.Ciekawe co z resztą.Byłam pewna że nie przetrwają.
Wczoraj troszkę popracowałam w ogrodzie ale u mnie jeszcze lezy śnieg i jest mokro
Wczoraj troszkę popracowałam w ogrodzie ale u mnie jeszcze lezy śnieg i jest mokro
LALCIU, muszę Cię rozczarować ale nie mam oczka wodnego na swojej działce. oglądałam kiedyś : Maję w ogrodzie" i słyszałam taką informacje, że wsypują cos specjalnego do wody na oczyszczenie jej .
Pozdrawiam - wiosenka