Kochani, witam Was serdecznie
Dziękuję za wszystkie wpisy

Nareszcie i do mnie nadchodzi wiosna!! Weekend był wyjątkowo ciepły (+18) i słoneczny, więc niemalże cały śnieg zniknął. Jest jednak tak mokro, że nie warto się brać za jakiekolwiek sprzątanie. Na razie poprzycinałam trochę tawuł i hortensji. Prawie wszystkie cebulowe już wyszły, ale kwitną tylko przebiśniegi, a z bylin niektóre ciemierniki. Zastanawiam się, czy można już potraktować rośliny Asahi...
Tamaryszku, nigdy w ten sposób nie postrzegałam wiciokrzewów japońskich. Może byłoby to dobrym rozwiązaniem, bo przykryte śniegiem, nie wymarzałyby. Na pewno w tej roli świetnie sprawdza się hortensja pnąca.
Dzidziu, wiosna już przyszła!! Mam nadzieję, że i do Ciebie również.
Krysiu, straty chyba były nieuniknione... Trzeba poczekać jeszcze miesiąc, żeby w pełni je ocenić. Jak wiesz, na razie na skalniaku będę sadzić goryczki i goździki. Liczę, że coś ciekawego uda mi się kupić jeszcze w tym roku.
Uważaj na siebie
Daluś, mam nadzieję, że zdrowie dopisało i udało Ci się chociaż trochę uporządkować ogród. Ja ciągle czekam na lepszą pogodę.
Felu, przykro mi, ale nie będę już zamieszczać zdjęć.
Majko, Jacku, dziękuję
Uleńko, pracuj nad M

Bardzo powoli, ale i do mnie wiosna nadchodzi!!
Mam nadzieję, że jesteście zadowolone z pobytu w Polsce
Zeniu, gratuluję

Mam nadzieję, że wszystko poszło gładko.
Wieczorem napiszę maila, nie mogłam w weekend.
Celinko, cieszę się bardzo

U nas było jeszcze cieplej!!
Dziękuję,
Aduś
Ponieważ dowiedziałam się, że niektóre z Was poczuły się dotknięte postami podobnej treści napisanymi przeze mnie do różnych osób, jest mi bardzo przykro, bo nie chciałam, aby ktokolwiek poczuł się urażony czy zlekceważony. Aby nie narazić Was w przyszłości na podobne nieprzyjemności, postanowiłam ograniczyć pisanie i wklejanie zdjęć na forum niemalże do zera. Z przyjemnością jednak będę odwiedzać Wasze ogrody i czytać posty.
Miłego dnia