Mój ogródek - chatte - 2cz. 2007r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Anetko, pomysłów to ja mam chyba za duzo i potem problem, który wybrac ;)
Mam nadzieję, że efekt końcowy zasłuży na Wasze uznanie a mnie usatysfakcjonuje, bo jak nie....
:lol:
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

chatte pisze:Anetko, pomysłów to ja mam chyba za duzo i potem problem, który wybrac ;)
Mam nadzieję, że efekt końcowy zasłuży na Wasze uznanie a mnie usatysfakcjonuje, bo jak nie....
...to zaczniesz wszystko od początku :wink: :lol:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Aniu, na pewno zajrzę ;)

Z tego wszystkiego zapomniałam Wam powiedzieć: był u mnie dziś Andre1960. Wpadł jak po ogień, bo bardzo się śpieszył, ale zostawił mi... piekną kupkę kamieni! :D Obrazek

Cudne, prawda? ;:49
Andrzejku, jeszcze raz stokrotne dzięki! ;:79

Mam tez trochę kamieni od Wisienki, którą również miałam okazję poznać osobiście i nie będzie to na pewno ostatnie nasze spotkanie, zatem jak znam życie i Wisienkę, nie są to kamienie ostatnie... ;) Jadzieńko ;:196
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Lady-r pisze:
chatte pisze:Anetko, pomysłów to ja mam chyba za duzo i potem problem, który wybrac ;)
...to zaczniesz wszystko od początku :wink: :lol:
Zgadłaś :lol:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Izuniu jak masz po tych szaleństwach zaczynać jeszcze raz od nowa jak mówi Lady-r to ja się chyba pójdę już lepiej ;:41
Grażyna.
kogro-linki
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wstąpiłam i co widzę ? :shock: Nasza Kotka to nie kotka, tylko pies na ogrodową robotę !

Izuniu , to już nie jest jakaś zwykła rewolucja ... to Wielka Rewolucja Wrześniowo-Październikowa ! ;:111
Skąd Ty bierzesz na to siły ? W życiu nie dałabym rady tego umnie zrobić. Wykopać tak głębokie doły
w glinie, to dla mnie niewykonalne. Conajmniej dwóch sztygarów potrzeba .. ;:112 .
Uważaj Kobieto, bo kręgosłup masz tylko jeden .. Składam wniosek o rozłożenie tej pracy na mniejsze raty .

Już wyobrażam sobie wiosenne efekty tej rewolucji -oj, będzie co oglądać ;:8

Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy i zasłużonego odpoczynku :D ;:19
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grażynko, ja mam nadzieję, że będę zadowolona, to ograniczę się wtedy do drobnych zmian ;)

Aniu, faktycznie wrześniowo- październikowa, ale jakoś mi ta nazwa się nie podoba :? ;)

Nie dziwię się, że Ty byś takich dołów nie kopała, ale u mnie sam piaseczek :D

Wniosek został przyjęty - za pokwitowaniem - i zostanie rozpatrzony w najbliższym wolnym terminie ;)

Nie wiem Aniu, czy już wiosną będzie widać jakieś pozytywne efekty mojej pracy, ale może? :D

A teraz idę wypoczywać, bo już ledwie widdzę, co piszę :lol:

Dobranoc!
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

;:112 ;:112 ;:112 Tego jeszcze nie było!!!!!
Kamienie wozić w prezencie ....słyszł ktoś z Was o takich prezentach!!!! ;:111

Izo,czy Andre przywióżł Ci te cuda w plecaczku???
A Wisienka w reklamówce z kokardką?
Jest to powód do dumy - otrzymać tak niespotykany prezent
sama bym chciała. ;:113
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 11 mar 2007, o 12:09

Post »

;:111 Toż to rewolucja do kwadratu. A "na początku był chaos". :wink:
I jesienne kamieniobranie udane. :lol: I kto teraz będzie się moim skalniakiem zachwycał? :(
Tak Ci pozazdrościłam tych zmian, że wiosną też przystąpię do mini rewolucji na jednej ze swoich rabatek, teraz zdrowie mi nie pozwala. :evil:
Życzę powodzenia. Pozdrawiam.
Inter vepres rosae nascuntur. Róże rosną wśród cierni.
Mój ogródek-cz.1 ... Mój ogródek-cz.2 ...
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

Wisienka pisze:No to mnie pocieszyłaś Karolino, bo u mnie w półcieniu też mączniak zaatakował nagietki. Ciekawa jestem, czy wyrywasz je od razu, czy na razie zostawiasz?
Były w cieniu może z trzy i w końcu wyrwałam mimo, że chciały jeszcze kwitnąć, ale właściwie niepotrzebnie, bo obok tuż za płotem jest cała wielka kępa floksów dosłownie biała od mączniaka, ale to już nie moje... :?

Izo, jestem pełna podziwu! Plany masz niesamowite, ja bym chyba nie miała odwagi na aż takie rewolucje. i to w takim tempie! :shock: :D Szkoda mi trochę, bo twój ogród już taki jak był bardzo mi się podobał, ale nie wątpię, że kolejna wersja będzie jeszcze piękniejsza :D
Kamienie w prezencie to świetny pomysł :lol: :wink:
Awatar użytkownika
Dorota-C
500p
500p
Od: 25 wrz 2007, o 21:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja też dostaję kamienie w prezencie ...od męża.
Ostatnio tak się biedaczek postarał że musiał jechać nastawiać kręgi
"Wszędzie kwitną kwiaty dla tego, kto chce je dostrzec."
Storczyki i ogródekDorotki
Doniczkowe
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

No i co ja tu widzę. Rewolucja się rozszerza, kamienie idą w górę / coraz bardziej w cenie /, perspektywicznie to wszystkim M grozi zabieg kręgarski......
:roll: Kobiety czy wy nie macie litości ?
Niedługo połowę Polski będzie przeryte, przeorane a ugory zamienią się w ogrody botaniczne. :wink: :lol: :lol: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Krysiu, niektórzy patrząc na to z boku uśmiechają się pobłażliwie ;), ale użytkownicy tego forum rozumieją, jak cenne są kamienie w ogródku, szczególnie na terenie, gdzie kamień większy od pięści jest rzadkim znaleziskiem. Zwłaszcza, kiedy buduje się skalniak, a w planie jest oczko i jeszcze różne inne "budowy" :D
Andre i Wisienka z tymi "kamiennymi prezentami" trafili w dziesiątkę :D

Dorotko, Twoim skalniakiem nigdy nie przestanę się zachwycać, bo jest wyjątkowy! Mój nie ma szans, żeby z Twoim rywalizować, ale w moim ogródku Twojego skalniaka nie widac, więc ... :D
Wierzę, że do wiosny podreperujesz zdrowie i będziesz mogła też trochę zaszaleć. To tak dobrze robi na wszelkie zmartwienia :D

Karolinko, mój dotychczasowy ogródek podobał mi się tylko późną wiosną i latem, a teraz myslę że uda mi się stworzyć taki, który będzie ładny cały sezon, a może cały rok ? :roll:
Poza tym wygląd mojego ogródka był trochę przypadkowy, bo wymuszony etapami zdobywania terenu (czyt.oczyszczania z perzu), a teraz będzie to dzieło zaplanowane :D

Dorotko, miło Cię gościć w moim ogródku :D
Faktycznie, z dźwiganiem kamieni trzeba trochę uważać. Mam nadzieję, że Twój mąż jest już zdrów i ostrożniej będzie Ci nosił prezenty ;)

Grażynko, ależ piękna ta Twoja wizja! Czy nie byłoby cudownie, gdyby się urzeczywistniła? :D
A kamnienie u mnie naprawdę są w cenie, bo wyschło moje"źródełko" (zdaje się, że znalazł się jeszcze jakiś amator kamieni i wyzbierał wszystko co się po deszczu jeszcze odkryło :( )

Chciałam wrzucić kilka zdjęć, ale nie mam już czasu :( Spróbuję wieczorem.
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

KaRo pisze:;:112 ;:112 ;:112
A Wisienka w reklamówce z kokardką?

Oj! KaRuś! Te kamienie nie zmieściłyby się a i reklamówka by nie wytrzymała :wink: ! Hm... tylko szkoda, że nie pomyślałam o kokardce! ;:49
A tak w ogóle - Wy macie w ogrodach dużo roślin i kwiatów, a ja kamieni i ... perzu. Ponieważ stwierdziłam, że skoro Iza walczyła z perzem 12 lat, to pewnie ma go już troszkę dosyć :wink: , więc zostały tylko kamienie, hihihi... zwłaszcza, że wszystkie w swojej okolicy już wyzbierała!

No ja też jestem pełna podziwu dla Izy i zastanawiam się, skąd tyle sił w takiej drobnej kobietce :lol:

Izuniu - piękny już miałaś ten wiciokrzew! Szkoda, go ... :( Ale mam nadzieję, że pozbiera się i na przyszły rok znowu pięknie Ci zakwitnie!
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Dziewczyny ,a nie pomyślałyście żeby to chemią zwalczyć? :wink:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”