Sylwek ma rację nawet nie czuję się dobrze przez tę pogodę .
Ale bardzo martwią mnie hortensje ogrodowe ,tak chciałabym żeby kwitły, a chyba obejdzie się
tylko na liściach .nie zrobiłam im żadnej osłony ,do tej pory radziły sobie bez tego .
Genia
Sylwek ,Geniu moja głowa szaleje od tej pogody
Ja dzisiaj pościągałam wszystkie gałązki ,które służyły za okrycia ,ale profilaktycznie zostawiłam je w bezpiecznej odległości od roślin,co bym miała je pod ręka w razie nocnych mrozów.
Pozdrawiam Marzena
Piękna wiosna - Ciemiernik cudny
Długo "czaiłam" się w twoim ogrodzie stąpając bezszelestnie i nie zostawiając śladów. Iglaczki cudne, nawet nie sądziłam, że istnieje tyle odmian
Pozdrawiam
Marzenko witaj piękna wiosna u Ciebie , cudnie kwitną Ci krokusy .
Ale najbardziej podobają mi się ciemierniki u mnie jeszcze te które u Ciebie nie zakwitły .
Marzenko 4 iglaczki pięknie mi przezimowały tylko jeden troszkę ucierpiał.
przez zimę
Witam; Kasiu dziękuję za miłe słowa i odwiedziny Agnieszko nasze iglaczki dosyć dobrze przetrwały zimę,te większe jedynie po opadach śniegu wracają do pierwotnych kształtów . Piterku ta miodunka to samosiejka,więc trudno mówić o odmianie Ewo i Dorto dzięki za odwiedziny i mile słowa
Krokusy już w pełnej krasie prezentują swój urok
Marzenko, krokusy bez wątpienia teraz sa chyba największą ozdobą naszych ogrodow, dywany kwiatów zaraz za nimi oczywiście ciemierniki, które w tym roku zyskały jakoś wielką sympatię z mojej strony dziś posadziłem dopiero grudniową przesyłke od Ciebie, wczesniej tylko w donicach zadołowane w ogrodzie czekały na lepszą pogodę i moją lepszą formę, oczywiście nie obyło się bez pomocy, ale już wszystko posadzone co mnie najbardziej cieszy