W moim ogródeczku ... Halina 2009 cz3
- tara
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W moim ogródeczku ... Halina 2009 cz3
Halinko no wyczaiłaś zakupy, ta pogoda to mnie powstrzymuje i z tego powodu jest mi smutno,
ja podobnie jak Oleńka nie wykopuje irysów, krokosmie, czosnki.
ja podobnie jak Oleńka nie wykopuje irysów, krokosmie, czosnki.
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Halinko, udane te zakupy, u nas w Biedronce prawie nic nie ma 

- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie dziewczynki
Forum to dobra rzecz, ja zawsze krokosmie wykopywałam, dostałam od znajomej i ona też wykopuje, ale jak piszecie, że nie trzeba to jeszcze lepiej , mniej roboty , ale czy na pewno nie zmarzną
Pozdrawiam wiosennie

Forum to dobra rzecz, ja zawsze krokosmie wykopywałam, dostałam od znajomej i ona też wykopuje, ale jak piszecie, że nie trzeba to jeszcze lepiej , mniej roboty , ale czy na pewno nie zmarzną

Pozdrawiam wiosennie

- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Ja nie byłam w biedronce ale tylko aby mnie nie kusiło znowu co kupić .. Również dużo kwiatów nie wykopuje jednak zawsze po kilka cebulek przenoszę do piwnicy po tym jak mi któreś mroźnej a nie śnieżnej zimy wymarzły . Kiedy ta zima naprawdę nas opuści ,, znowu pełno śniegu a że temperatura dodatnia to mam pełno błota na podwórku i w mieszkaniu , ,pies chyba tez oczekuje wiosny bo wybiega co chwilę na podwórko i przynosi brudny śnieg do domu ..
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
Witaj Halinko!
Zakupy owszem, owszem ale ja już nie dam się skusić w lodówce pełno roślin,
parapety pełne /mam małe/ i paczka z liliami w drodze. Koniec z zakupami
pod wpływem Forum.
Zakupy owszem, owszem ale ja już nie dam się skusić w lodówce pełno roślin,
parapety pełne /mam małe/ i paczka z liliami w drodze. Koniec z zakupami
pod wpływem Forum.
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Witaj Halinko
Udane zakupy. Zaciekawiły mnie lilie azjatyckie i tygrysówka. Jednak nie mam Biedronki zbyt blisko więc na zaciekawieniu się skończy 

- MagdaMisia
- Od: 17 mar 2009, o 20:39
Halinko dzisiaj czeka mnie znów wizyta w Biedrze - wczoraj u nas były tylko bylinki 

- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Fajne zakupy. Ja również byłem w Biedronce i kupiłem dwa opakowania białej liatry. Chciałem tez kupić białe lilie ale u mnie ich nie ma.
Zakup czosnka jest dobry bo pięknie rozświetla zakątki ogrodu.
Zakup czosnka jest dobry bo pięknie rozświetla zakątki ogrodu.
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Chyba dzisiaj już od nikogo się nie dowiem czy sadzić te cebule do donic czy czekać na cud w przyrodzie? Co zrobiłaś ze swoimi?
- karina1
- 1000p
- Od: 19 sty 2010, o 12:00

"Przyjaciele są jak ciche anioły,które podnoszą nas,kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać" Miłego dnia,życzy Karina
Mój piękny ogród - Akacjowe raczo- Cz1.'Ogród Kariny i Marka"Akacjowe Ranczo"Cz2.
Mój piękny ogród - Akacjowe raczo- Cz1.'Ogród Kariny i Marka"Akacjowe Ranczo"Cz2.
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Iza-belko
w takich cenach, to grzechem byłoby nie kupić
Tylko, czy aby te kartoniki zawierają jakieś korzonki do posadzenia
Taruniu
dziękuję
To, ja, też nie będę wykopywała, bo tak najlepiej lubię
Ja, teraz dziennie raniutko do Biedronki lecę, bo poluję na rododendrony
Już od kilku lat w Biedronce sprzedają tanie i bardzo ładne Rh, ale ja mam pecha i zawsze sprzed nosa mi sprzątną
Mam poważne obawy, czy w tym roku nie będzie tak samo
Aniu - AniaDS
u nas wybór był bardzo duży.
Może do Waszej Biedronki jeszcze coś dorzucą
Bożenko
ja, mam czerwoną i pomarańczową krokosmie i już trzy raz zimowała w ogrodzie i jak dotąd nic jej nie było.
Słyszałam, że żółtą krokosmie trzeba na zimę wykopać, nooo i nie wiedziałam, czy ta w kartoniku, to ta żółta.
Bardzo się cieszę, że może zimować w gruncie, bo to o ile mniej roboty
Janeczko
dobrze to sobie wymyśliłaś z tymi kilkoma cebulkami do piwnicy, tak na wszelki wypadek 
Krysiu - goryczka143
gratuluję silnej woli !!!
Masz rację, że nie robisz zakupów pod wpływem szału forumowego.
W końcu trzeba powiedzieć sobie nie !!!

Tylko, czy aby te kartoniki zawierają jakieś korzonki do posadzenia

Taruniu

Ja, teraz dziennie raniutko do Biedronki lecę, bo poluję na rododendrony

Już od kilku lat w Biedronce sprzedają tanie i bardzo ładne Rh, ale ja mam pecha i zawsze sprzed nosa mi sprzątną

Mam poważne obawy, czy w tym roku nie będzie tak samo

Aniu - AniaDS

Może do Waszej Biedronki jeszcze coś dorzucą

Bożenko

Słyszałam, że żółtą krokosmie trzeba na zimę wykopać, nooo i nie wiedziałam, czy ta w kartoniku, to ta żółta.
Bardzo się cieszę, że może zimować w gruncie, bo to o ile mniej roboty

Janeczko

Krysiu - goryczka143

Masz rację, że nie robisz zakupów pod wpływem szału forumowego.
W końcu trzeba powiedzieć sobie nie !!!
Ja w Biedronce zrobiłam zakupy i uzgodniłam przy kasie, że otwieram i gdyby nic nie było zamieniam.Kasjerka wyraziła zgodę , otworzyłam sprawdziłam i wiem, że są sadzonki , bo ja kupiłam byliny.Warto kupić gloksynie, bo są pakowane po 3 szt. za 1,99 zł.W tamtym roku kupowałam i tego samego roku kwitły.
- HalinaK
Jacku
nad tygrysówką jeszcze myślę i nad gipsówką
Z zakupionej w tamtym roku gipsówki nic nie wyrosło, a bardzo mi się podoba, nooo i najważniejsze, że to bylina zimująca w ogrodzie.
Tygrysówka ładna, ale ją chyba .... hmmm, nie wiem
... na zimę trzeba wykopać 
Magdo - MagdaMisia
zaraz kuknę do Ciebie zobaczyć co kupiłaś
Ja, wczoraj, na byliny nawet nie spojrzałam, ale dzisiaj już nie wytrzymałam iii ... kupiłam
Przemku
byłam u Ciebie i widziałam zakupy
Czosnek ozdobny kupiony w tamtym roku nie wychylił nosków, chociaż cebulki ładnie w ziemi wyglądały, nie wiem dlaczego, czy może za głęboko cebulki wsadziłam
W każdym razie jesienią cebulki siedziały sobie w ziemi, może w tym roku ruszą, ale na wszelki wypadek kupiłam jeszcze w tym roku.
Karinko
dziękuję
ja cebulki sadzę od razu do gruntu.
W tym roku zakupione, wywiozłam na budowę, do piwnicy, odpowiednio zabezpieczyłam - włożyłam do trocin i kartonowego pudła.
Jeżeli chodzi o byliny zakupione w tych kartonikach, w Biedronce, to wsadzam je do doniczek z ziemią i trzymam w chłodniejszym miejscu w domu.
Jutro kupię ziemię i znaczniki, bo wszystkie już zużyłam
, a mąż przywiezie mi doniczki i będę sadzić
Ja, od tamtego roku zmądrzałam i od razu opisuję na znacznikach, co sadzę, nooo i piszę sobie jeszcze wszystko w zeszycie.
Dlatego tak robie, ponieważ kupuję po dwa, trzy razy te same rośliny, bo nie wiem, czy mam, więc na wszelki wypadek wolę kupić

Z zakupionej w tamtym roku gipsówki nic nie wyrosło, a bardzo mi się podoba, nooo i najważniejsze, że to bylina zimująca w ogrodzie.
Tygrysówka ładna, ale ją chyba .... hmmm, nie wiem

Magdo - MagdaMisia

Ja, wczoraj, na byliny nawet nie spojrzałam, ale dzisiaj już nie wytrzymałam iii ... kupiłam

Przemku

Czosnek ozdobny kupiony w tamtym roku nie wychylił nosków, chociaż cebulki ładnie w ziemi wyglądały, nie wiem dlaczego, czy może za głęboko cebulki wsadziłam

W każdym razie jesienią cebulki siedziały sobie w ziemi, może w tym roku ruszą, ale na wszelki wypadek kupiłam jeszcze w tym roku.
Karinko

Małgosiumalgocha1960 pisze:Chyba dzisiaj już od nikogo się nie dowiem czy sadzić te cebule do donic czy czekać na cud w przyrodzie? Co zrobiłaś ze swoimi?

W tym roku zakupione, wywiozłam na budowę, do piwnicy, odpowiednio zabezpieczyłam - włożyłam do trocin i kartonowego pudła.
Jeżeli chodzi o byliny zakupione w tych kartonikach, w Biedronce, to wsadzam je do doniczek z ziemią i trzymam w chłodniejszym miejscu w domu.
Jutro kupię ziemię i znaczniki, bo wszystkie już zużyłam

Ja, od tamtego roku zmądrzałam i od razu opisuję na znacznikach, co sadzę, nooo i piszę sobie jeszcze wszystko w zeszycie.
Dlatego tak robie, ponieważ kupuję po dwa, trzy razy te same rośliny, bo nie wiem, czy mam, więc na wszelki wypadek wolę kupić

- HalinaK
Aniu
poczytałam na temat gloksynii w necie
Bardzo ładna , ciekawa roślinka, piękne kwiaty, tylko jak dla mnie, to chyba za delikatna
Ja mam tendencje do przelewania kwiatów ogrodowych, a zasuszania kwiatów doniczkowych
Dobrze pomyślałaś uzgadniając z panią przy kasie, że jak w kartoniku nie będzie byliny, to uzna reklamacje. Rozumie, że zawartość kartonika sprawdzałaś w domu.
Mam nadziej, że z moimi kartonikami będzie wszystko w porządku.
Rano wszystkie sprawdzę, bo jakby się okazało, że roślinki nie ma, to mam jeszcze możliwość zakupu, póki są w sprzedaży

Bardzo ładna , ciekawa roślinka, piękne kwiaty, tylko jak dla mnie, to chyba za delikatna

Ja mam tendencje do przelewania kwiatów ogrodowych, a zasuszania kwiatów doniczkowych

Dobrze pomyślałaś uzgadniając z panią przy kasie, że jak w kartoniku nie będzie byliny, to uzna reklamacje. Rozumie, że zawartość kartonika sprawdzałaś w domu.
Mam nadziej, że z moimi kartonikami będzie wszystko w porządku.
Rano wszystkie sprawdzę, bo jakby się okazało, że roślinki nie ma, to mam jeszcze możliwość zakupu, póki są w sprzedaży

- HalinaK
Kochani, muszę się Wam przyznać, że słaby charakter mam
Zrobiłam sobie przyrzeczenie, że nie kupuję żadnych roślinek w woreczkach i kartonikach iii niestety przyrzeczenia nie dotrzymałam
Wczoraj, w Biedronce byłam dzielna iii nawet nie spojrzałam na byliny w kartonach, a dzisiaj ... nie wytrzymałam iii kupiłam:
Mydlnice bazyliowatą - marzyłam o niej !!!

Geranium różowe, chyba je mam, ale, tak na wszelki wypadek, gdybym nie miała, kupiłam.

Commeline, też chyba mam, ale, jak by tak nie przezimowała

Dziwaczek, w tamtym roku kupiłam, ale kwitł tylko na różowo, to może w tym roku zakwitnie w innym kolorze

Przywrotnik ostroklapowy, być może mam go już od Izy - chatte, albo od Oli - aleksandry odważnej, a może mam inny
Przywrotniki i przewrotniki, to dla mnie jeszcze chińszczyzna.

Nawłoć pospolita, być może mam jej pełno na łące, a może to jakaś szlachetniejsza odmiana

Noo, i dorzuciłam jeszcze do koszyka lilie różową

A, jak jutro pójdę do Biedronki, to na pewno kupię gipsówkę, bo cały czas mam ją w głowie

Zrobiłam sobie przyrzeczenie, że nie kupuję żadnych roślinek w woreczkach i kartonikach iii niestety przyrzeczenia nie dotrzymałam

Wczoraj, w Biedronce byłam dzielna iii nawet nie spojrzałam na byliny w kartonach, a dzisiaj ... nie wytrzymałam iii kupiłam:
Mydlnice bazyliowatą - marzyłam o niej !!!

Geranium różowe, chyba je mam, ale, tak na wszelki wypadek, gdybym nie miała, kupiłam.

Commeline, też chyba mam, ale, jak by tak nie przezimowała

Dziwaczek, w tamtym roku kupiłam, ale kwitł tylko na różowo, to może w tym roku zakwitnie w innym kolorze

Przywrotnik ostroklapowy, być może mam go już od Izy - chatte, albo od Oli - aleksandry odważnej, a może mam inny

Przywrotniki i przewrotniki, to dla mnie jeszcze chińszczyzna.

Nawłoć pospolita, być może mam jej pełno na łące, a może to jakaś szlachetniejsza odmiana

Noo, i dorzuciłam jeszcze do koszyka lilie różową

A, jak jutro pójdę do Biedronki, to na pewno kupię gipsówkę, bo cały czas mam ją w głowie