Mój ogród moje spełniające się marzenie - iwonaxp cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p
Od: 18 kwie 2008, o 10:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród moje spełniające się marzenie - iwonaxp- cz.3

Post »

Witaj Jadziu

Pergolę kpiła w zeszłym tygodniu i kosztowała 199,00 zł jest ładna i nawet solidna .
Postaram się dorzucić kilka fotek w najbliższym czasie tz te które mam już od jakiegoś czasu , a postaram się jeszcze zrobić fotki zakupionych nowych cebul i nasion :)

No i siuper kalosze kupiłam hihi takie do kostek pomarańczowe w gwiazdki i misie hahah za 15 zeta !!!
też zrobię fotki i się pochwalę :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Eh obiecałam fotki :( ale przejrzałam pendrive córcia mi wrzuciła fotki ale jakość jest beznadziejna więc nie mam co dodać :( :oops: .Po za tym myślałam , że mam coś ciekawego ale niestety to fotki z pełni zimy i okresu świąt :oops: Nie miałam czasu ich dodać a teraz są już nie na czasie :))))
Ale postaram się szybko zrobić coś nowego :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

IWONKO zimy mamy już aż za duzo . Wszystkim nam sie marza zielona trawka i łany tulipanów i innych wiosennych cebulowych . na pewno ładna będzie ta pergola . Już nie mogę się doczekać jej widoku w różach
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Hej Iwonko! Właśnie skończyłam przegląd Twoich ogrodowych wątków :D . Ile Ty masz rodzajów roślin :shock: Wszystkie bardzo zadbane, róże- aż się całe błyszczą. Piękne krzewy, godne pozazdroszczenia, m. in. klon japoński. Fantastycznie wygląda cięta w kulkę Hakuro Nishiki, widać dobrą pracę z sekatorem. Do tego soczyście zielony trawnik, bajecznie kolorowe rośliny w pojemnikach ;:138 . Zobaczymy co się będzie działo na wiosnę jak już łaskawie przyjdzie ;:180
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Witaj Zielona -Aniu w moich skromnych progach :)
Cieszę się , ze spacer ci się podobał :) zachęcam częściej :)))
Na jesień posadziłam 13 czy 15 róż z rosarium .Już nie mogę doczekać się ich kwitnącego widoku.
Nie mam zbytniego doświadczenia w uprawie róż , ale mam nadzieję , ze nie zrobię im krzywdy .
Klony bardzo mi się podobają ale bordowy coś mi zmarniał w zeszłym roku i nie wiem czy w tym się opuści. Kącik gdzie posadzone są klony mam zamiar zrobić mały ogród japoński.
Rozmawiałam już o zakupie pagody japońskiej
Obrazek
dokładnie tej z obrazka i mają mi ja przywieść jak będą jechać w nasze okolice :)Dawno już mi się taka marzyła ale ceny + transport a zwłaszcza transport gdzie koszt wychodził ok połowę lub czasem ponad połowę kwoty lampy , niestety bardzo mnie zniechęcały .Tym razem cena mnie zadowala a transport gratis , bo jeżdżą w nasze okolice. Mam nadzieję , że transakcja dojdzie do skutku i nie zapomną o mnie hihi.
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to masz jak w banku że będę zaglądać do Ciebie :D . Bardzo lubię japońskie ogródki, więc chętnie pooglądam jak powstaje Twój. I róże uwielbiam, ale u mnie to tragedia- na piasku tak słabo rosną, że płakać się chce.
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Chciałabym mieć takie mieczyki :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piękne jak jeden a japoński ogród ;:224 . Już nie mogę sie tego doczekac ,wiem ,że jak coś juz wymyslisz to ma ręce i nogi . Tym bardziej muszę sie uzbroić w cierpliwosć na te wszystkie cudenka ;:196
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

dziękuję za za odwiedziny :)

U mnie też zima :( już trzeci dzień sypie .W nocy była nawet burza a wiatr tak wieje że wczoraj wieczorem to mam niezłego stracha bo myślałam , ze nam rolety zewnętrzne ze ścian powyrywa :)
Ja póki co posadziłam kobeę i jakoś nie mogę zebrać się na więcej :oops: W zeszłym roku dzięki temu , ze nie było takiej zimy miałam takiego pawera do siania i prac wiosennych a w tym roku
jakaś niepewność powstrzymuje mnie od prac .Bo co będzie jak wzejdą a nie da się posadzić na zewnątrz bo np będzie za zimno czy za mokro ? I tylko to po głowie mi chodzi :)

Już od przyszłego tygodnia zapowiadają ocieplenia - Super!!!! - potem tylko czekać aż ziemia przeschnie i ........już nie mogę się doczekać :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IWONKO ;:196 miejmy nadzieję ,że ta prognoza się sprawdzi . U mnie powolutku kiełkują moje wysiewy . Niestety jeszcze dosyć trochę trzeba będzie na nie poczekać ,żeby pikowac
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko -siej, siej. jak potem wszystko ruszy z kopyta za oknami, to będziesz żałować że parapety puste :D
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11

Post »

trafiłam wreszcie na jakiegoś krajana piękny ogród będę tu częściej zaglądać czytałam że kupujesz w krzywaczce .ja zresztą też a jak będziesz się zabierać jednak do tych różaneczników to radzę udać się do Pisarzowic koło bielska-białej unikalne okazy świetna kondycja roślin no i dobra cena bo szkółkarze jedni z najlepszych w Polsce. . w połowie maja odbywa się tam święto azalii i można wtedy zwiedzać ich ogród .coś pięknego mam różaneczniki różnego pochodzenia ale od nich tylko w tym roku nic nie przemarzły ,inne zaś tak
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Witam cię Alinko u siebie :)
Ciekawa więc jestem twoich fotek z ogrodu :) bardzo proszę załóż watek i podziel się z nami pięknymi widokami .A może masz link do strony szkółki w bielsku ? No i napisz gdzie mieszkasz !!! ?

pozdrawiam i zapraszam ponownie :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11

Post »

na razie jestem w trakcie robienia zdjęć bo powiem ci że trafiłam na to forum niedawno .ogród mam już 7 lat ale nie przyszło mi do głowy żeby go fotografować.będę się za to brać jak stopnieje ten wredny śnieg.jeśli chodzi o tę szkółkę to ona jest w Pisarzowicach. a nie w bielsku (to jest koło bielska) nazywają się ci szkółkarze pudełko i mają świetną stronę internetową.ale najlepiej wpisz w gogle azalie pudełko Pisarzowice , wyskoczą linki oglądnij sobie ich ogród japoński -cudo ja tam jeżdżę co roku na to święto w połowie maja .2 lata temu byli nawet wystawcy z chech z pokazem bon-zai ja zaś mieszkam w kalwarii zebrzydowskiej.dopiero teraz zauwazyłam że nie podałam miasta
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IWONKO wiosna nadchodzi słonko coraz wyżej . Niedługo zacznie się w istne ogrodowe szalenstwo ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”