Ogród - mój azyl - JolantaG cz.4
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród - mój azyl - JolantaGraj cz.4
Joluś, śliczne zdjęcia 

Witaj podróżniczko
Widzę, że i u Ciebie rośliny nie chcą czekać do wiosny, tylko już im spieszno do ogrodu
. U mnie jeżówki zaczęły puszczać już liście i mam problem. Jak się nie ociepli to będzie kiszka.

- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolu a złoto wodospadem nie płynęło
Ciekawe miejsce
Gzie wpierw jechać 

Ciekawe miejsce

- MagdaMisia
- Od: 17 mar 2009, o 20:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Widzę Joluś, że i u Ciebie na parapetach "gęsto" 

- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Jolu uprawa strychowa imponujaca
już sobie wyobrażam .....ale będą widoki już niedługo
Cieszę sie, że już wróciłaś

już sobie wyobrażam .....ale będą widoki już niedługo

Cieszę sie, że już wróciłaś

- Mama Ani
- 1000p
- Od: 17 cze 2009, o 14:40
Witaj Jolu dzięki za odwiedzinki u mnie też cały strych w doniczkach jak sie podkuruję na zdrowiu to myslimy wszystko przenieść do namiotu najwyżęj noca podgrzeję piecykiem na drugiej taryfie 
-- Pn 15 mar 2010 19:41 --
Witaj Jolu dzięki za odwiedzinki u mnie też cały strych w doniczkach jak sie podkuruję na zdrowiu to myslimy wszystko przenieść do namiotu najwyżęj noca podgrzeję piecykiem na drugiej taryfie

-- Pn 15 mar 2010 19:41 --

Witaj Jolu. Jaka odmieniona
Oby te roślinki nie musialy tam na strychu zakwitać
, bo zima dalej trzyma. U nas śnieg leży od wczoraj i mrozi -5 o tej godzinie

Oby te roślinki nie musialy tam na strychu zakwitać

- stasia109
- Od: 7 lip 2008, o 10:44
Droga Joluś! Za pewnie sobie troszkę wypoczęłaś. Zdjęcia są przepiękne. I te z kopalni i te muflony (co to za zwierzaki?) i te parapetowo-strychowe. Jutro idę na pocztę odebrać paczkę z cebulkami, które zamówiłam na alleg..... I co ja mam z nimi zrobić. Wiosny brak przecie, no nie?
Całuski.

Całuski.

Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Jolu po pierwsze nie zauważyłam, ale zmieniłaś avantarek i muszę przyznać wyglądasz tu super,
fotorelacja świetna tylko przyznaj ileż tego złota udało się zgarnąć?
może wrócimy tam razem zwarci i gotowi z rynsztunkiem
u Ciebie to już wiosna tylko uchyl drzwi to roślinki same wpadną do ogródka i zaczną kwitnienie, oj marnie to widzę - będą nas dołować a jeszcze jak będzie rozchodził się zapach
to dopiero będzie przebieranie

fotorelacja świetna tylko przyznaj ileż tego złota udało się zgarnąć?

u Ciebie to już wiosna tylko uchyl drzwi to roślinki same wpadną do ogródka i zaczną kwitnienie, oj marnie to widzę - będą nas dołować a jeszcze jak będzie rozchodził się zapach

- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
HALINKO,MARYLU
,dziękuje.
IGOR ,jeśli chcesz mieć wcześniej lilie ,to możesz je posadzić do donic,ale wtedy potrzebują światła ,żeby się nie powyciągały i kwitły .Jeśli boisz się ,że wyschną ,to przysyp je torfem i poczekaj na cieplejsze dni .
KRYSIU ,czekamy wszyscy na wiosnę z utęsknieniem ,nawet nawał prac nie będzie nam przeszkadzał .Oby tylko wreszcie nadeszła . :P
GENIU ,tych donic ,to na razie około 60 ,a gdzie reszta .Zawsze już sadziłam kanny ,a teraz jeszcze żadnej nie posadziłam .
MONIKO ,dziękuje .
MUTARIponoć od czwartku wiosna ,więc będziemy mogli zacząć działać w ogrodzie . :P
OLU ,złoto płynęło wodospadem .Tylko nie mieliśmy dostatecznie gęstego sita ,aby je wybrać .
MADZIU ,w porównaniu z Twoimi parapetami ,to moje prawie puste .
DZIDZIA ,dziękuje .
MAMO ANI -STASIU,pracy przed TOBĄ mnóstwo .Kuruj się więc ,abyś dała radę ze wszystkim .
OGIS -EWO ,u mnie też śniegu mnóstwo .
Nie chciała bym podziwiać roślin na strychu ,wolała bym ,aby cieszyły oczy w ogrodzie .Może wiosna wreszcie przyjdzie i nam na to pozwoli .
STASIEŃKO ,muflony ,to dzikie owce górskie .
Wiosna tuż ,tuż,więc będziesz mogła posadzić te Swoje allegrowe zakupy . :P
TARO ,złota przytargałam mnóstwo Możemy się zorganizować i wyruszyć zwartą grupą do tej kopalni .Może wspólnymi siłami przytargamy więcej .
Przewodniczka nam opowiadała ,że nie opłaca się ponowne uruchomienie kopalni ,bo z turystów mają więcej złota .Na pytanie ,czy można w kopalni znaleźć złoto ,odpowiedziała twierdząco ,czyli 1 zł ,2 zł ,5 zł itd.,a nawet niebieskie złoto ,czyli 50 zł ,jak ktoś zgubi .
Kupiłam już pierwsze nasionka ,ale na razie tylko te które najwcześniej trzeba wysiać .Groszek trzeba by już posadzić w najbliższy czwartek ,bo to wigilia Józefa ,ale jak to zrobić skoro w ogródku śnieg .Przykryłam miejsce pod niego folią ,aby śnieg stopniał i ziemia się nagrzała .Może uda się w czwarek posadzić .

IGOR ,jeśli chcesz mieć wcześniej lilie ,to możesz je posadzić do donic,ale wtedy potrzebują światła ,żeby się nie powyciągały i kwitły .Jeśli boisz się ,że wyschną ,to przysyp je torfem i poczekaj na cieplejsze dni .
KRYSIU ,czekamy wszyscy na wiosnę z utęsknieniem ,nawet nawał prac nie będzie nam przeszkadzał .Oby tylko wreszcie nadeszła . :P
GENIU ,tych donic ,to na razie około 60 ,a gdzie reszta .Zawsze już sadziłam kanny ,a teraz jeszcze żadnej nie posadziłam .

MONIKO ,dziękuje .

MUTARIponoć od czwartku wiosna ,więc będziemy mogli zacząć działać w ogrodzie . :P
OLU ,złoto płynęło wodospadem .Tylko nie mieliśmy dostatecznie gęstego sita ,aby je wybrać .

MADZIU ,w porównaniu z Twoimi parapetami ,to moje prawie puste .

DZIDZIA ,dziękuje .

MAMO ANI -STASIU,pracy przed TOBĄ mnóstwo .Kuruj się więc ,abyś dała radę ze wszystkim .

OGIS -EWO ,u mnie też śniegu mnóstwo .
Nie chciała bym podziwiać roślin na strychu ,wolała bym ,aby cieszyły oczy w ogrodzie .Może wiosna wreszcie przyjdzie i nam na to pozwoli .

STASIEŃKO ,muflony ,to dzikie owce górskie .
Wiosna tuż ,tuż,więc będziesz mogła posadzić te Swoje allegrowe zakupy . :P
TARO ,złota przytargałam mnóstwo Możemy się zorganizować i wyruszyć zwartą grupą do tej kopalni .Może wspólnymi siłami przytargamy więcej .

Przewodniczka nam opowiadała ,że nie opłaca się ponowne uruchomienie kopalni ,bo z turystów mają więcej złota .Na pytanie ,czy można w kopalni znaleźć złoto ,odpowiedziała twierdząco ,czyli 1 zł ,2 zł ,5 zł itd.,a nawet niebieskie złoto ,czyli 50 zł ,jak ktoś zgubi .

Kupiłam już pierwsze nasionka ,ale na razie tylko te które najwcześniej trzeba wysiać .Groszek trzeba by już posadzić w najbliższy czwartek ,bo to wigilia Józefa ,ale jak to zrobić skoro w ogródku śnieg .Przykryłam miejsce pod niego folią ,aby śnieg stopniał i ziemia się nagrzała .Może uda się w czwarek posadzić .

- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
JolantaGraj pisze:,czekamy wszyscy na wiosnę z utęsknieniem ,nawet nawał prac nie będzie nam przeszkadzał .Oby tylko wreszcie nadeszła . :P
Witaj Jolu .A mnie dziś wszystko jedno. Moja wnusia przedwcześnie chce na świat. Denerwuję się i czekam na wieści.

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
Witaj JOLU!
Od czwartku podobno na 100% wiosna, więc jeszcze wzpoczywaj. Potem to już tylko
praca w ogrodzie a po drodze Święta.
Od czwartku podobno na 100% wiosna, więc jeszcze wzpoczywaj. Potem to już tylko
praca w ogrodzie a po drodze Święta.

- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Weszłam na twój fotosik , piękne trawy zamówiłaś a ja dopiero robię rabatkę na trawy ,piękne prymulki i smaczne kolorowe ciasteczka .. u mnie też śnieg wszystko przysypał i zima nie chce odeiść choć słoneczko ładnie przygrzewa .. ale myślę że w kwietniu to na pewno będziemy grzebać w naszych ogródkach , też czekam na swoje zakupy ,które maja przyjść po 15 marca albo później gdy nie będzie mrozów ..tak się z nimi umówiłam ...
Joluś , co ja czytam, że jutro trzeba by wsadzic groch? Nie u nas to nie możliwe, ziemia zmarznięta.
- mariasen
- Od: 10 paź 2006, o 21:58
Jolu widzę, że to był udany wyjazd. Ja też mam pełno roślin w doniczkach, oby już była wiosna.