Sadzonki z Tesco...

Drzewa ozdobne
ODPOWIEDZ
niedobry
200p
200p
Od: 26 kwie 2008, o 14:35

Sadzonki z Tesco...

Post »

...Witam ponownie...pytanie błache ale muszę koniecznie wiedzieć...a...nie wiem :oops:

Zachęcony atrakcyjną ceną zakupiłem w Tesco sadzonki...kilka róż, miłorzębów, budlei i parę tam innych...dojeżdżajac do domu uświadomiłem sobie, ze sa to sadzonki szczególnie róże juz "żywe" i mają lisćice...stały w cieple pewnie...co z nimi teraz zrobic dziś żeby " zawału" nie dostały zostawiłem je w miesjcu dość ciepły... ale wiem, że jeśli tak sobie powegetują i się przyzwyczają to po wysadzeniu...padna lub sie to mocno odbije...z kolei jak je wysadzę jutro lub pojutrze to padną absolutnie bo mrozi jeszcze...doradźcie proszę co robić... ;:180
selli7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 gru 2008, o 17:55

Re: Sadzonki z Tesco...

Post »

Sadzonki, które były w cieple i puściły 'zielone' muszą być posadzone do doniczek i umieszczone w chłodnym pomieszczeniu np. garażu.Jak będzie cieplej można je wynosić na zewnątrz w miejsce zaciszne by się hartowały, ale chować na noc.
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj NIEDOBRY, po pierwsze to jestem ciekawy jak atrakcyjne to były ceny( wybieram się we wtorek do Tesco w Lublinie). A jak już kupiłeś rośliny które rozpoczęły już wegetację, to nie zostaje Ci nic innego tylko znaleźć dla nich miejsce widne( no tak bardzo nie musi być) i na tyle ciepłe, gdzie będziesz miał pewność że nie wejdzie tam mróz i tam przechowywać do czasu aż ustąpią na zewnątrz przymrozki. Pomieszczenie im chłodniejsze, tym wolniej będzie przebiegała wegetacja, bo za szybkie rozpoczęcie teraz wegetacji, to tylko sam kłopot, bo nowe przyrosty trzeba chronić od mrozu do chwili jego ustąpienia w maju.
niedobry
200p
200p
Od: 26 kwie 2008, o 14:35

Post »

...dziękuję bardzo...sadzonki były w okolicach 4-6 zł są kaliny budleje róże itd...
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jestem po wizycie w Tesco, udało się kupić budleję o białych kwiatach., małżonka dodała do budlei sadzonki róż, których co niemiara.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Drzewa i krzewy OZDOBNE, pnącza”