miłe szaleństwa początki :)
Re: miłe szaleństwa początki :)
luczek95..to sie pochwal:> chętnie pokukam
-- 8 mar 2010, o 19:31 --
-- 8 mar 2010, o 19:31 --
Czwartek... nie cierpię czwartków
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tak, ja też rysuję, głównie storczyki, choć inne rzeczy też mi się zdarza. W moich wątkach czasami wstawiałam zdjęcia rysunków, jakby ci się kiedyś chciało to możesz poszukać. Maluję także obrazy olejne, głównie abstrakcyjne, niecodzienne krajobrazy.zuzikowa pisze:Storczykowa - dziękujęI owszem czasem lubie coś tam nabazgrać... choc często po pracy to już mnie jakoś niemoc twórcza ogarnia... ostatnio zabrałam się za szkic jednego z moich phal... i kurcze dośc skomplikowana sprawa...przy 3 kwiatku brakło mi cierpliwości
jak kiedyyś dokończę cudaka to się pochwalę:) A ty co rysujesz/ malujesz???
Storczykowa...to u Ciebie w wątku widziałam rysunki m.in paphiopedilum i vandy??? czy mi się już całkiem pomięszało??
- Storczykowa
zuzikowa pisze:Storczykowa...to u Ciebie w wątku widziałam rysunki m.in paphiopedilum i vandy??? czy mi się już całkiem pomięszało??
Tak, wstawiałam niedawno takie rysunki.
wiosna wiosna... powolutku, ale skutecznie 
Jak na razie jedyny nowy listek u phal :

Nowe psb u Nelly :

I młode psb u cambrii:

No i na koniec najnowszy nabytek ( owoc poszukiwań sphagnum
)

Jak na razie jedyny nowy listek u phal :

Nowe psb u Nelly :

I młode psb u cambrii:

No i na koniec najnowszy nabytek ( owoc poszukiwań sphagnum

- Dzakaranda
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 6 lut 2010, o 21:15
Nie mogę się napatrzeć! Storczyki są absolutnie fantastyczne! 

Dzakaranda dziękuję za odwiedziny 
bobi ciiii bo sie wyda
niestety sphagnum nie dostałam a babka patrzyła na mnie jak na ufo, jakbym pytała czy sprzadają marihuanę w doniczkach
Ale obiecuje że mszaka kupię
( albo kolejnego chwasta
)

bobi ciiii bo sie wyda

- dorotakol
- Od: 30 maja 2009, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tytuł wątku masz świetny i taki prawdziwy
Kolekcja cudna
Mnie najbardziej zachwyciło "drzewo" i peloric.
Gratulacje

Kolekcja cudna

Gratulacje

Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
dorotakol oj jeszcze jaki prawdziwy... pocieszma sie tym ,ze są bardziej 'nawiedzeni' w tym temacie niż ja.. i tak to tłumaczę mojemu chłopowi:D
Pelorica kupiłam z 4 kwiatkami w grudniu zeswzłego roku.. i do dzis te 4 kwiatki są... jakies takie twarde sztuki sie trafiły
Dzięki za odwiedziny i zapraszam ponownie.. na nowe okazy pewnie juz niedługo... może pojade kupić skrzynki na balkon czy coś...

Pelorica kupiłam z 4 kwiatkami w grudniu zeswzłego roku.. i do dzis te 4 kwiatki są... jakies takie twarde sztuki sie trafiły

- dorotakol
- Od: 30 maja 2009, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
też się tym ciągle pocieszam - tylko mój mąż coraz mniej w to wierzy

Pozdrawiam Dorota!
- Storczykowa
jaki piękny Phalaenopsis, mam bardzo podobnego
. Cudo ;).

zuzikowa, musisz być czujnazuzikowa pisze: bobi ciiii bo sie wydaniestety sphagnum nie dostałam a babka patrzyła na mnie jak na ufo, jakbym pytała czy sprzadają marihuanę w doniczkach
Ale obiecuje że mszaka kupię
( albo kolejnego chwasta
![]()
![]()
)

Pozdrawiam, Baśka
dorotakol mój jeszcze jest na dobry etapie... nawet płaci za zachcianki:D ale cos tak czuje , że niedługo sie to może troszkę zmienić...a wtedy trzeba będzie zastosować tajemną technikę pt. "Kochanie, a może pomalujemy sypialnię? Nie? To żebym nie była bardzo smutna kupimy chociaz nowego kwiatka?"( Nie wiem jak Twój, ale mój chłop pewnie kupi i ze 3 storczyki byle sie trzymać z dala od wałka i farby
Storczykowa hehe widzę, że czasem grzeszymy podobnym gustem ;) Tylko ten mój ostatnio sie kosztowny robi ( ten ostatni to wydatek ok 60 zl
)
bobi hmmmm na targ nie chodzę ( ufff ! ) no ale zawsze przecież sie przyda jakiś środek na owady, albo nowa żarówka... no a jak można być w tego typu markecie i nie zajrzeć ( "tylko zajrzeć" ) do działu z roślinami ( " No przeciez nic nie kupimy, tylko popatrzeć chcę" )
Zawsze sobie tłumacże, że nie palę, nie piję to chociaz chwasty kupuje :] ( słabe, wiem, ale na razie brak lepszych koncepcji może jakis pomysł twórczy podsuniesz?? )

Storczykowa hehe widzę, że czasem grzeszymy podobnym gustem ;) Tylko ten mój ostatnio sie kosztowny robi ( ten ostatni to wydatek ok 60 zl

bobi hmmmm na targ nie chodzę ( ufff ! ) no ale zawsze przecież sie przyda jakiś środek na owady, albo nowa żarówka... no a jak można być w tego typu markecie i nie zajrzeć ( "tylko zajrzeć" ) do działu z roślinami ( " No przeciez nic nie kupimy, tylko popatrzeć chcę" )

- Storczykowa
Storczykowa hehe widzę, że czasem grzeszymy podobnym gustem Tylko ten mój ostatnio sie kosztowny robi ( ten ostatni to wydatek ok 60 zl
Tak dużo za Phalaenopsisa? Ja za takiego jak ten twój biały w ciapki i kreseczki dałam chyba 40 zł za 3 pędowego. Ale twój może jest z kwiaciarni... Od jakiegoś czasu zaczęły mi się też podobać botaniczne, kilka już mam