Mój pas startowy, czyli wąska działka :) - cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój pas startowy, czyli wąska działka :) - cz. 2

Post »

dominikams pisze: Zreszt ja mówiłam o szczepieniu ozdobnych wiśni - a konkretnie wiśni osobliwej :D
Na właśnie,właśnie... i po co ci taka osobliwa wiśnia... toż z samej nazwy widać, że dziwoląg jakiś... :;230
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

No ale ma osobowość 8-) :lol:

Lepiej byś powiedziała coś o tej swojej wiśni (znaczy tej wiśni-matce sąsiada) :wink:
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Dominiko - czy widzisz co się dzieje za oknem? :shock: ;:223 ;:223 ;:223
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga mnie dziś uświadomiła, że we wtorek mamy zacząć ukorzeniać :D No więc, uzbrojona w szpadel, wyruszyłam na poszukiwania. Po ponad półgodzinnych poszukiwaniach (wierzchnia warstwa zamarznięta), i wyryciu takiego dołu:

Obrazek

wkurzyłam się i zwątpiłam, czy ja je w ogóle znajdę :evil: Na szczęście Rysiek przyszedł z odsieczą, i po wykopaniu dwóch kolejnych dziur:

Obrazek

Są - były pół metra dalej :;230 Po prostu usypałam za dużą górkę nad nimi i w trakcie jej usypywania narzuciłam za dużo ziemi trochę obok :lol:

Sa też sztobry Lovely Fairy od Agi ;:138
Awatar użytkownika
potfoor
200p
200p
Od: 21 maja 2009, o 12:27

Post »

pewnie dlatego, że mapę miałaś mało dokładną ;) ale poszukiwania zaginionego skarbu zakończone sukcesem :) to najważniejsze :)
gratuluję :D
muszę się tyyyle nauczyć jeszcze...
moje zmagania: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=26564
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dominikams pisze:Są - były pół metra dalej :;230 Po prostu usypałam za dużą górkę nad nimi i w trakcie jej usypywania narzuciłam za dużo ziemi trochę obok :lol:
:;230 :;230 to miałyśmy podobne przeżycia ... niezła akcja... tylko ja ryłam głębiej, bo wiedziałam, że są głęboko ;:224 trzeba by wymyślić sposób oznaczania... tylko chyba już wreszcie nie będzie potrzebny, co? M podpowiedział, że powinnam dowiązać sznurek i wyciągnąć go na wierzch... i potem kopać po nitce do kłębka, genialny jest nie? Szkoda, że wcześniej nie podpowiedział.
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JLG pisze:Dominiko - czy widzisz co się dzieje za oknem? :shock: ;:223 ;:223 ;:223
Widzę Asiu, dobrze, że uwinęłam się z wykopkami zanim to coś nadciągnęło :roll: I znów ;:135 jest biało ;:135

Monia
- w zeszłym roku było gorzej, szukaliśmy patyków z moimi kolegami, bo akurat przechodzili z psami, więc mnie wspomogli (widziałam po ich minach, co sobie o mnie myślą - ma kobita urojenia :;230 )
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aguskac pisze:
dominikams pisze:Są - były pół metra dalej :;230 Po prostu usypałam za dużą górkę nad nimi i w trakcie jej usypywania narzuciłam za dużo ziemi trochę obok :lol:
:;230 :;230 to miałyśmy podobne przeżycia ... niezła akcja... tylko ja ryłam głębiej, bo wiedziałam, że są głęboko ;:224 trzeba by wymyślić sposób oznaczania... tylko chyba już wreszcie nie będzie potrzebny, co? M podpowiedział, że powinnam dowiązać sznurek i wyciągnąć go na wierzch... i potem kopać po nitce do kłębka, genialny jest nie? Szkoda, że wcześniej nie podpowiedział.

Haha, dobry pomysł ;:63 Tylko czy go jeszcze wykorzystamy? :roll: :wink: Ja już nie mam gdzie sadzić ;:14
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dominikams pisze:No ale ma osobowość 8-) :lol:

Lepiej byś powiedziała coś o tej swojej wiśni (znaczy tej wiśni-matce sąsiada) :wink:
Kochaniutka, a co ja mogę o niej powiedzieć poza tym, że podkradam z niej wiśnie ;:224
Wiesz o niej tyle co ja :lol: , bo razem ją objadałyśmy :roll: smaczna jest i to wszystko co o niej wiem.
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No myślałam, że może sąsiadka coś mówiła - skąd ona czy cokolwiek :roll:
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dominikams pisze:No myślałam, że może sąsiadka coś mówiła - skąd ona czy cokolwiek :roll:
Sąsiadka mało rozmowna, a ta wiśnia to może i starsza od niej...
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

We wtorek zaczynacie? A mogę sie bawić z Wami? :-) Moje są w garażu, przysypane torfem i przykryte styropianem...a tak a propos, to tam mam również sztobry i nasiona caniny, chyba bym Ci je wysłała gdzieś za dwa tygodnie razem z różą - chyba już nie będzie mrozów, co...?

Bo za oknem przelotny deszcz, przelotny śnieg, przelotny zachód słońca i w ogóle wszystko przelotne...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszamy Stokrociu :D :wit

Ja będę robić foty, i postaram się szybko wrzucić ( w wątku winoroślowym szukaj, jakby co).

Jasne, wysyłaj, jak tylko uda ci się wygrzebać ją z ziemi - wszystko razem, znaczy. Kurczę, muszę się zastanowić, gdzie ją posadzić (dalej nie wiem ;:14 ), no i gdzie te Caniny, żeby potem nie musieć ich ruszać.
magdala

Post »

Żeby łatwiej odnaleźć zakopane badylki -trzeba było zrobić coś na kształt "sekretu"..
Pamiętacie jak w dzieciństwie do malutkiego dołka wkładało się jakieś kwiatki ,szkiełka i inne świecidełka
znalezione na podwórku ,na to jakaś zbita szybka i powstawał taki śliczny obrazeczek w ziemi :D
Potem zamaskować ziemią ,a na drugi dzień -jaka radocha była przy odsłanianiu skarbu!
No,ale może Wy za młode -może to tylko ja pamiętam....
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

magdala pisze:Żeby łatwiej odnaleźć zakopane badylki -trzeba było zrobić coś na kształt "sekretu"..
Pamiętacie jak w dzieciństwie do malutkiego dołka wkładało się jakieś kwiatki ,szkiełka i inne świecidełka
znalezione na podwórku ,na to jakaś zbita szybka i powstawał taki śliczny obrazeczek w ziemi :D
Potem zamaskować ziemią ,a na drugi dzień -jaka radocha była przy odsłanianiu skarbu!
No,ale może Wy za młode -może to tylko ja pamiętam....
Albo użyć GPSa :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”