Pelargonia uprawa z nasion Cz.1
Re: Pelargonie z nasion
Malutkie, ale za to jakie ładne
Widać, że mają światła pod dostatkiem, bo nie są wybiegnięte 

Moje pelargonie mają już po 5 listków właściwych. Siałam 17 stycznia do takiej małej szklarenki naokiennej z 36 boksami), pierwsze wlasbiwe listki pojawiły się 24 stycznia. Przed posianiem nasiona moczyłam przez 16 godzin w naparze z rumianku (tak przeczytałam gdzieś w necie).
- mamciax2
- 200p
- Od: 23 lut 2010, o 10:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja swoje wysiałam w połowie lutego, nasionka zalałam letnią wodą i moczyły się 24 godziny.
Nie wiem co było nie tak, bo wysiałam paczuszkę 10 nasion mix i po 3 nasionka dodatkowo pelasi białej i fioletowej, białe mi wypadły, reszta rośnie powoli.
Nie wiem co było nie tak, bo wysiałam paczuszkę 10 nasion mix i po 3 nasionka dodatkowo pelasi białej i fioletowej, białe mi wypadły, reszta rośnie powoli.
Pozdrawiam Dana 

No i moje zaczynają wychylać główki z ziemi 

- gosia07
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jak tam wasze pelargonie ?Ja swoje obracam tylko żeby się nie wyciągnęły.Zasilacie je czymś?
- marzanka
- Od: 21 lut 2010, o 22:01
Pozdrawiam:)
Iza
Iza
Mamy jeszcze pytanie dotyczące sadzonek z uszczykniętych pędów. Czy można juz im poucinać wierzchołki aby lepiej się krzewiły czy jeszcze poczekać???

Pozdrawiam:)
Iza
Iza
- max1232
- 500p
- Od: 30 sty 2010, o 21:53
ja dzisiaj nabyłem nasiona pelargonii wielkokwiatowej białej i zastanawiam się czy jak je teraz wysieje to czy latem zakwitną?????
Zakwitną, tyle że poźniej. Pelargonie hodowane z nasion wytworzą kwiaty po ok. 4-5 miesiącach. 

- mamciax2
- 200p
- Od: 23 lut 2010, o 10:08
Palargutki ktoś zasilał nawozem np: Biohumusem? Kiedy je wzmocnić? Uszczykiwać drugie listki czy zostawić aby sama się zagęściła?
Pozdrawiam Dana 

- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
Mam problem dolne liście moich pelargonii zaczynają żółknąć a właściwie zaczynają robić się prawie czerwone co im jest? Proszę o szybką pomoc.