nocny_drwal pisze:..."usługi ogrodnicze cennik", przykładowe średnie ceny netto (czyli trzeba do nich doliczyć 22% Vat):
...przycinanie drzew: do 5m wysokie= 200-1400 zł/sztuka OD 5 m wysokie 500-3000zł
...
Hehe, przedstawiony przez Ciebie Jakubie cennik wprowadził hm... małe zamieszanie

Dzwoni do mnie wczoraj pani posiadająca działeczkę, z prośbą o przycięcie i uformowanie kilku (dokładnie ośmiu) drzewek owocowych. I na wstępie zaznacza, że wie - kosztowałoby to około 1600 zł

, czytała na forum... :P - ale może troszkę taniej się da... I tak trafiłem na Twój post

Długo jej musiałem tłumaczyć, że to chodzi o przycinkę drzew alejowych, najczęściej przy użyciu wysokospecjalistycznego sprzętu i kilku osobowej ekipy

Wyliczając stawkę cięcia drzewek owocowych na poziomie nawet 200 zł/szt. sadownicy dawno by zbankrutowali, a dochody pracowników zajmujących się cięciem, w ciągu dwóch tygodni przekroczyłyby gażę większości prezesów spółek, holdingów e.t.c. Profesjonaliści mogliby spokojnie, bez wysiłku "wyciągnąć" 20 tys. dziennie
Pozdrawiam serdecznie