Ogródek KaRo cz.2
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Cieszę się,że mam wreszcie co podglądać .....Ewelina pisze:Jesteś niesamowita z tym podglądaniem przyrody...jeż śliczny, rozchodniki i rojniki cieszą oczy. Mam pytanie -czy Sedum reflexum kwitł u Ciebie ? Może przeoczyłam zdjęcia ? I jeszcze jedno- widziałam, że masz Barbulę o cudnych kwiatkach. Jak znosi nasze zimy ? Czy wiosną przycinasz ją jak Budleję?

Ewelino...
Żaden z S.reflexum jeszcze nigdy u mnie nie kwitł a sa juz bardzo długo u mnie i rosną w róznych warunkach -
muszę je podpędzić w następnym roku....

Barbula u mnie rośnie w dobrym miejscu ,osłonięta od północy murem a od zachodu jakimiz tam krzewami ,może dlatego dobrze znosi nasze zimy nawet bez okrycia i nawet tę bardzo mroźną sprzed 2 lat.
Tnę ją wiosną mocno tak jak Budleję.
Mam pewne spostrzeżenie co do jej kwiatów ale muszę to jeszcze sprawdzić...otóż w tym roku rosnie ona w półcieniu jaki daje jej rosnąca obok burgmansja.
Ma światło słoneczne owszem mocne i przez cały dzień ale nieco rozproszone - może dlatego kwiaty nabrały szczególnego szafirowego koloru.
Sprawdzę to w następnym roku...

KaRo jakie piękne zdjęcia. Jeżyk chyba Ci pozował, bo ustrzeliłaś go z bliska. Aż dziw, że nie zwinął się w kulkę. Widocznie jednak Masz dar do robienia takich zdjęć.
Pewnie teraz już jesteś w ogrodzie i robisz rewolucję.
W wolnej chwili napisz coś więcej o pluskwicy. Zaczynają mi się podobać kwiaty w kształcie wielkich kłosów. U Eweliny zobaczyłam świecznicę i jestem nią oczarowana.
Pewnie teraz już jesteś w ogrodzie i robisz rewolucję.

Pozdrawiam Ewa
Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mój , kiedy najadł się kurczaka też tak zrobił i do tego zasnął. Pewnie trochę się przejadł.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Witaj Krysiu, nareszcie zaczynam nadrabianie forumowych zaległości i tak jakoś najpierw do Ciebie zajrzałam
Ależ Ty masz kolekcję tych rozchodników i rojników!
Po prostu nie wiadomo które oglądać najpierw...
A świecznica to już mi dawno przekwitła
Ucieszyłam się zobaczywszy szpaki
, u mnie też nareszcie są i pałaszują gruszki aż miło
No i ta Twoja Reda... boska po prostu! W takim towarzystwie to chyba długo chorować nie można. Swoją drogą mam nadzieję, że o chorobie już nie pamiętasz
A czy Reda jeży nie tępi? Bo moja Gryzelda nie cierpi jeży zwłaszcza za to, że nie chcą się bawić i nie da się ich jakoś zaczepić 

A świecznica to już mi dawno przekwitła

Ucieszyłam się zobaczywszy szpaki