Moje kwiaty od A do Ż...z mojego ogrodu
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje kwiaty od A do Ż...z mojego ogrodu
Prezenty słodkie ! Aż szkoda będzie wbić takie narzedzia w ziemię...A może będą tylko ogrodową ozdobą?
- Reni4
- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
Reni,muszę dołączyć do Ciebie ,u mnie tak samo,masakra...
- Reni4
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Renu wpisz Auchan w google - wyskoczy ci na pierwszej pozycji. Potem promocje i gazetka otwiera się w pdf 
W Rzeszowie Auchan jest zaraz przy drodze w kierunku na Łańcut po prawej stronie. W zeszłym roku w maju był tam "kolorowy zawrót głowy" ale ceny nie wydawały mi się tak rewelacyjne - może dlatego, że to był już jednak sezon

W Rzeszowie Auchan jest zaraz przy drodze w kierunku na Łańcut po prawej stronie. W zeszłym roku w maju był tam "kolorowy zawrót głowy" ale ceny nie wydawały mi się tak rewelacyjne - może dlatego, że to był już jednak sezon

- Reni4
Dziękuję kochana..to tak jakbym była przy okazji mogę wstąpić ostatnio byłam w Praktiker..Było co oglądać;)))
http://katalog-praktiker.pl/produkty/212/ogrod.html
Ale to jeszcze nie sezon:)
http://katalog-praktiker.pl/produkty/212/ogrod.html
Ale to jeszcze nie sezon:)
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Witaj Reniu, dzisiaj dokupiłam nastepny kolor begonii,lilię pełną azjatycką, aster karłowaty byline i dwa eucomisy. O te ostatnie właśnie chciałam spytac czy miałas itd itp ?
Reniu u nas zima też jest podobna jak u Ciebie.Więc o wychodzących roślinkach możemy tylko pomarzyć.
- Reni4
malgocha1960..witaj kochana...aster karłowaty byliny nie posiadam.. eucomis..miałam jeden lecz chyba go zamordowałam....bo zapomniałam o wykopaniu na zimę
Wymagania
Aby cebula wydała kwiaty należy sadzić ją w miejscu jasnym, ciepłym o średniej lub wysokiej wilgotności powietrza. Gleba powinna być żyzna, lekka z dodatkiem torfu i piasku.
Sposób uprawy
Cebule sadzi się na początku wiosny (wtedy są dostępne w centrach ogrodniczych) na głębokości 5-8 cm (piętką do dołu). Podlewać należy tak, by gleba była zawsze wilgotna, ale nie zalana. Nawozić należy co 3 tygodnie nawozem dla roślin kwitnących. Pod koniec października gdy liście zaczną lekko usychać należy wyjąć cebule z ziemi, ściąć łodygi i liście, a samą cebulę osuszyć i pozostawić w chłodnym i suchym miejscu aż do marca, kiedy to znów będzie można rozpocząć uprawę.
Rozmnażanie
Przez oddzielenie cebul przybyszowych lub z nasion.
Tyle na jego temat wiem:))))
Danuś...pozostają nam te co na parapetach...choć tu mamy wiosnę;))))

Wymagania
Aby cebula wydała kwiaty należy sadzić ją w miejscu jasnym, ciepłym o średniej lub wysokiej wilgotności powietrza. Gleba powinna być żyzna, lekka z dodatkiem torfu i piasku.
Sposób uprawy
Cebule sadzi się na początku wiosny (wtedy są dostępne w centrach ogrodniczych) na głębokości 5-8 cm (piętką do dołu). Podlewać należy tak, by gleba była zawsze wilgotna, ale nie zalana. Nawozić należy co 3 tygodnie nawozem dla roślin kwitnących. Pod koniec października gdy liście zaczną lekko usychać należy wyjąć cebule z ziemi, ściąć łodygi i liście, a samą cebulę osuszyć i pozostawić w chłodnym i suchym miejscu aż do marca, kiedy to znów będzie można rozpocząć uprawę.
Rozmnażanie
Przez oddzielenie cebul przybyszowych lub z nasion.
Tyle na jego temat wiem:))))
Danuś...pozostają nam te co na parapetach...choć tu mamy wiosnę;))))

U mnie też pełno śniegu
A w szklarni u sąsiadki już gotowe do sprzedaży pierwiosnki, stokrotki i bratki czekają...
i gdzie ta wiosna??

i gdzie ta wiosna??
- Reni4
Agnieś witaj
Kochana jak dobrze że masz taką sąsiadkę jak ja bym chciała mieć mozliwość zakupu świeżej rozsadki
Zwłaszcza te o któych piszesz...
Nie ma co poczekamy jeszcze treochę ....odrobinę ta zima wstrzyma ogrodników i handlowców...):

Zwłaszcza te o któych piszesz...
Nie ma co poczekamy jeszcze treochę ....odrobinę ta zima wstrzyma ogrodników i handlowców...):
Nawet nie chcę myśleć co to się będzie działo, jak zima odpuści. Wszystko trzeba będzie robić na raz. Sprzątanie, przycinanie, sadzenie. Ech.. a można by na spokojnie, powolutku już zacząć.