Moje małe królestwo - piku

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
piku
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 12 lip 2007, o 13:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

KaRo-poszukaj po ogrodniczych sklepach, ja kupiłam w czasie wakacji w Jarosławiu (Podkarpacie), ale myślę, że w innych miejscowościch też można dostać :wink:
I moja jedyna różyczka, jesiennie
Obrazek
pozdrawiam Wiesia :wit
ogród / siedlisko / sukulenty / inne roślinki
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Nadal ładnie kwitną Ci kwiatki przeróżne... a co do grzybów na trawniku, sądzę ,że to niesprawiedliwe !!! U mnie rosną jedynie jakieś podejrzane blaszkowce i olszówki- w tym roku MASA!!! Grzybnie próbowałam przenieść pod brzózkę po grzybobraniu- wysypałam "resztki", ale nic z tego nie wyszło...
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
x_B-a
---
Od: 14 lip 2006, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piczku! Niebawem wkleję zdjęcia moich "grzybków" w moim ogrodzie. Co do grzybni to myślę o tym poważnie. Nie mam co prawda działki leśnej. Jest raczej rolna i ma sad. Lasy mam w zasięgu wzroku, ale to i tak daleko, ale skoro rosną u mnie takie psiaki to pewnie i maślaczki by się czuły nieźle. Pozdrawiam serdecznie i czekam na nowości z uporem maniaka.
Awatar użytkownika
SoniaJ
200p
200p
Od: 15 wrz 2007, o 22:19

Post »

Piku,odwiedziłam Twój ogród-cudo.Zaciekawiła mnie bardzo Twoja juka.Napisz o niej,proszę,coś więcej:jak długo kwitnie,co się koło niej robi,itp.Czy masz jeszcze jakieś jej zdjęcia?
Pozdrawiam. Sonia.
Moje chwastowisko
Awatar użytkownika
piku
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ewelinko-myślę, że u Ciebie były by również dobre warunki do posadzenia grzybni, może spróbujesz :wink:,
Bea-czekam niecierpliwie na zdjęcia z Twojego ogrodu :oops: ,
Soniu-juka kwitnie długo i nie ma żadnych wymagań, przy sprzyjających jej warunkach rośnie wręcz jak chwast. Mam jej dwa rodzaje, jedna ma kwiatostan niski a druga ogromny, liście u obu są podobne, niestety dokładnych nazw nie znam :oops:
To ta niska
Obrazek
A to wysoka
Obrazek
Awatar użytkownika
piku
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

A teraz ze wstydem muszę przyznać, żę pozazdrościłam forumowiczom ich szaleństw i mnie również ta choroba dopadła. A oto efekty sobotnich łowów
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

No ładne te łowy nie ma co ,a miejsca ci jeszcze starcza? :lol: Mnie niestety ogranicza wielkość ogródka. :cry:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
piku
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Aniu-ja dopiero w domu złapałam się za głowę , gdzie ja to wszystko posadzę :?: , mój ogródek też nie jest duży :wink: i często zdarza mi się sadząc nowe wykopywać poprzednio posadzone cebulki, ale część już ulokowałam a część zawiozę do rodziców, gdzie jest dużo więcej miejsca :wink:
A dla relaksu pokażę trochę fotek z niedzielnego spaceru po okolicy
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
dwunożny kozak czerwony
Obrazek
oraz efekt końcowy
Obrazek
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Super grzybobranie u mnie rosną głównie podgrzybki ,a wszystkie inne grzyby są rarytasem. :P Podobają mi się twoje juki sama mam jedną ale nie wiem którą :roll: Jakie wymiary mają one z kwiatem,a jakie bez kwiatu?
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00

Post »

Witam Piku :P .
Grzybki pierwsza klasa i do tego jak widzę to kozaczki czerwone mniam mniam :shock: .
Jak ja uwielbiam grzybki , ale zbierać a nie przy nich robić ;:33 .
Piku twoje zakupy są super .Na drugi rok to nie poznam twojego ogródka tyle tego nakupiłaś ;:23 . Będzie co oglądać oj będzie :D .
Pozdrawiam.
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2007, o 10:21

Post »

Grzybki , aż ślinka leci :P
Obrazek
Moje linki
KATARZYNA
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piku nadmiar skromności w pierwszym poście. Ogród piękny z pomysłem, dużo własnej inwencji (nie znoszę sztampy serwowanej przez "profesjonalne" firmy zajmujące się "architekturą krajobrazu") Najbardziej spodobały mi się niebieskie kwiatulki rosnące sobie wśród płytek chodniczka. napisz proszę co to jest bo nie mogę się zorientować pomimo uzbrojenia oka w okular. I jeszcze to że masz tem ogród w zasięgu ręki bo o ile dobrze się zorientowałam to jest to ogród przy domu mieszkalnym. Dzięki za wizytę u mnie, pozdrawiam Amba
Awatar użytkownika
Janek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 21 paź 2006, o 13:58
Kontakt:

Post »

ekhm... ja wczoraj się wybrałem z bratem i jego narzeczoną na grzyby samochodem... i jaki efekt? kilka grzybów na krzyż i stłuczone auto! skandal! zanim przyjechała policja zeby spisać szkodę już nam wszystko w lesie zebrali i nie było prawie nic... cóż to jest 20 grzybów... ale naszczęście w stłuczce nikt nie ucierpiał przynajmniej...a na grzyby spróbuję w przyszły weekend... pozdrwaiam i gratuluje zbiorów!
Mój Ogródcz. 1 cz. 2
Zapraszam!
Awatar użytkownika
piku
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witam wszystkich serdecznie :!:
Aniu-podgrzybek jest wspaniałym grzybem, a u mne takie nie rosną, może się wymienimy :?: . Juki obie mają rozety liściowe wys. ok. 70 cm, dł. liścia 75cm. Liście niższej są sztywniejsze i mają szer. 3,5cm, a wyższej bardziej się pokładają i mają szer. 6cm. Co do kwiatów to wys. teraz nie zmierzę bo już przekwitły, ale niższa miała ok.1-1,2m, a wyższa chyba ponad 2m, :oops:
Jolu-czerwone kozaki nie są takie pyszne jak wyglądają, więcej aromatu mają maślaki, które uwielbiam, ale robić przy nich też nie przepadam. A co do moich ogrodowych zakupów to chyba nie wszystko będzie rosło w moim ogródku, z powodu braku miejsca część urośnie u rodziców :wink:
Kasiu-zapraszam na grzybobranie :P ,
Amba-dziękuję za odwiedziny i miłe słowa, w chodniczku rośnie lobelia jednoroczna, wysiała się tam sama chyba ze skrzynek w których rosła poprzedniego roku :wink: ,
Janku-mam nadzieję, że szkody nie były duże i dojechaliście szczęśliwie do domu, a straty w grzybkach na pewno jeszcze nadrobisz :wink:
A teraz trochę barw jesiennego ogródka
Obrazekberberys
Obrazek
Obrazek irga
Obrazek
Obrazektrzmielina oskrzydlona
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Piku dziękuję za dokładny opis ,w takim razie to ja mam tę niższą :roll:
Mój ogródek cz.1
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”