Moje storczyki - Anna cz.2

Zablokowany
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje storczyki - Anna cz.2

Post »

Kochani dziękuję za odwiedziny i miłe słowa ;:196 ;:196 ;:196

Eqestrisy ja sama bardzo lubię - mają takie małe piękne kwiatuszki. Dlatego mam ich aż 5 w swojej kolekcji. Lc Cinnabar wygląda zjawiskowo ;:3 Dziś może nareszcie wywącham zapach. ;:224 A u Bulbophyllum lasiochilum chyba będzie pędzik :heja Dopytałam znawcę tematu i czekam na efekty. Jak się objawi to pochwalę się Wam ;:108
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
bobi
500p
500p
Od: 12 maja 2006, o 09:00

Post »

;:138 To się nazywa ... mieć rękę ;:108 ;:108 ;:108
Pozdrawiam, Baśka
Awatar użytkownika
gogi
200p
200p
Od: 27 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

LC Cinnabar - prześliczna i w jakim krzykliwym kolorze - cudna!
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

AnnaL pisze:Kochani dziękuję za odwiedziny i miłe słowa ;:196 ;:196 ;:196

Eqestrisy ja sama bardzo lubię - mają takie małe piękne kwiatuszki. Dlatego mam ich aż 5 w swojej kolekcji. Lc Cinnabar wygląda zjawiskowo ;:3 Dziś może nareszcie wywącham zapach. ;:224 A u Bulbophyllum lasiochilum chyba będzie pędzik :heja Dopytałam znawcę tematu i czekam na efekty. Jak się objawi to pochwalę się Wam ;:108
5 equestrisów? To sporo, a masz jeszcze jakieś odmiany oprócz zwykłego i ilocos alba? Kiedyś gdzieś widziałam fotki pomarańczowego equestrisa, ale nie wiem, czy takie istnieją. Ja mam tylko tego zwykłego i 2 ilocosy alba.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu dziękuję za odwiedzinki i miłe słowa ;:196

Gosiu ;:79

Dusia 5 eqestrisów to : standardowy, jaśniejszy (zdjęcie na poprzedniej stronce), ilocus alba, var. aurea i Wanchiao blue. To cała moja gromadka :heja O pomarańczowych kwiatach istnieje ale jest drogi :( Może kiedyś :?:
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu powiem szczerze podziwiam Twój zapał Twoje oddanie tym trudnym kwiatom :) mnie się wydaje ze ledwie sobie radzę ze zwykłymi hybrydami a Ty cuda działasz z tymi z wyższej półki ...Wielki ;:180 ;:180
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10

Post »

Cudownie wygląda ten biały Phal. A na Bulbophyllum lasiochilum to wydaje mi się, że to pędzik kwiatowy. Gratuluję ;:138
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Celinko dziękuję ale :oops: :oops: :oops: Są wśród Nas osoby, które mają storczyki z najwyższej półki , ja się do nich nie zaliczam. :) Te kwiaty fascynowały mnie od kilku lat ale bałam się , że nie podołam. Gdy dostałam pierwszego storczyka nie miałam wyjścia musiałam spróbować utrzymać go przy życiu. I tak się zaczęło. Dziś kilka ich mam i nadal się uczę, pewnie jak my wszyscy. ;:3

Joasiu dziękuję ;:196 Ale będę miała frajdę jak będziesz miała rację i u Bulbophyllum lasiochilum to pędzik. Wiem, że nie wolno zmieniać mu miejsca i czekam cierpliwie na rozwój wydarzeń. ;:131 ;:113
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dusia 5 eqestrisów to : standardowy, jaśniejszy (zdjęcie na poprzedniej stronce), ilocus alba, var. aurea i Wanchiao blue. To cała moja gromadka O pomarańczowych kwiatach istnieje ale jest drogi Może kiedyś

To ciekawe masz equestrisy :). A pomarańczowy to widziałam kiedyś na orchidsklepiku, ale tam nawet najzwyklejsze hybrydy są okropnie drogie. Pomarańczowy equestris był chyba po 279 jak ostatnio wchodziłam.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiosna pomaga naszym podopiecznym rozwijać "skrzydełka" - Phal. eqestris - kwitnienie pędu mamusi i pędzik dzieciaczka ;:224 :;230

Obrazek
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jaki cudny... To dziwne, że takie maleństwo, a jest takie przecudne... Tyle piękna w tych 2-centymetrowych kwiatkach. Uwielbiam duże kwiaty, ale equestrisy także mi się podobają, nie umiem się doczekać kwiatów na swoich.
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

No niemozliwe, jest jednak możliwe :) ale cudowny widok
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Faktycznie cudny widok...i pomysleć, że jedna roślinka potrafi "zadbać" o swoje kwiaty i dzieciaczka ;)
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Haim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 cze 2009, o 01:16

Post »

:wit Aniu, witaj po długim czasie :)
Pięknie kwitną Tobie storczyki, ale najbardziej urzekły mnie Phal. eqestris, są po prosu bossskie ;:167
Lc. pięknie kwitnie, kolor niesamowity a prezent walentynkowy rewelacja, tylko czekać jak u Ciebie zakwitnie ;:108
Półeczka ze storczykami świetnie wygląda, ten kolor i łańcuszki super współgrają a zawartość pięnie się z nią komponuje :)
Pozdrawiam cieplutko i zajrzyj na pw :)
Moje Kochane Storczyki ;:167

Pozdrawiam serdecznie, Asia :)
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dusia jak wychodzi pędzik to niedługo trzeba czekać na kwiatki więc doczekasz się. ;:108 Ech tak długo masz storczyki a nie piszesz, że nie umiesz czekać. Umiesz tylko może o tym nie wiesz. ;:3

Celinko jak zobaczyłam to uwierzyłam ale już powoli ;:65 , bo widok będzie zapewne wspaniały. Już niedługo ;:224 ;:11

Justynko roślina dba o siebie w całości - mamusia i dzieciaczki tylko teraz wymaga częstszego podlewania. :wit

Asiu dziękuję za odwiedzinki ;:196 Oj tyle miłych słów aż ciepło się robi. ;:31

A to małe podziękowanie dla wszystkich odwiedzających.

Obrazek ;:79
Początek mojej przygody.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”