Warto schudnąć-rewelacyjna dieta Pierre?a Dukana

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
marlenka78
500p
500p
Od: 7 maja 2009, o 20:38

Re: Warto schudnąć-rewelacyjna dieta Pierre?a Dukana

Post »

Oj dziewczyny, jestem w szoku.Dzisiaj waga pokazała mi kilo mniej niż wczoraj( mimo małych grzeszków ;:224 )Może to przez wczorajszą gimnastyke...No to chyba nie mam wyjścia jak dalej walczyć.
Aneta
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To super :) Gdzieś czytałam, że po kilku tyg. diety, waga spada ok. 1kg. na tydzień. Powoli, powoli dojdziemy do celu.

Ja też w kuchni więcej czasu spędzam, zwykle to na śniadanka był chleb lub jajecznica, na obiad jakaś szybka zupka, smażone mięsko z ziemniakami, a na kolację sałatki z makaronu lub tortellini. Teraz trzeba się trochę namęczyć :) Szczególnie, że Piotrkowi w tygodniu gotowała Jego mama, a teraz ja to robię na cały tydzień od razu. Do tego dochodzą wszelkie deserki, ciasta, kiedyś do kawy były kupione ciastka lub czekoladki. Teraz trzeba je zrobić własnoręcznie :)

Ostatnio chodzi za mną lazania ze szpinakiem, tylko jak ją zrobić, by była protalowa?

Pozdrawiam!
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
marlenka78
500p
500p

Post »

Oj to kochana masz pełne rece roboty.Ja dzisiaj rybke znowu zrobiłam, a teraz jeszcze leczo robie.Staram sie raz mięso, raz ryba, żeby mi sie aż tak nie znudziło.No i nutelke musze znowu przygotować, bo dawno nie miałam.A co do spadku wagi to ja wole powoli, żeby potem nie mieć ich zpowrotem.A kilo na tydzien to i tak sporo, wszyscy mi mówią, że za szybko schudłam, że kilo na miesiąc sie powinno, ale oni nie mają pojecia o Dukanie.Wiadomo pierwsze kiloski szybko lecą a potem to troche wolniej idzie.Co do tej lazanii to moze spróbuj z makaronem pełnoziarnistym-to sie chyba tak nazywa w Pl.Ten makaron na pewno nie ma aż tylu kalorii.
Aneta
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Makaron pełnoziarnisty jedliśmy już od dawna, niestety nie widziałam nigdzie płatów lazanii z pełnych ziaren. Chyba zrobię cieniutkie naleśniki i je wykorzystam do lazanii.
W sob. robiłam dla P. pizzę, oczywiście protalową i bardzo mu smakowała. Użyłam sera żółtego (26%tł), ale b. niewiele. Po prostu zapomniałam kupić w Bronce roladę ustrzycką (14% tł). Wzięłam też blanszowane pieczarki, paprykę z octu (własnej) i chudą szyneczkę drobiową. Wyszła nawet pyszna :)

Piotrek ma ostatnio awersję do mrożonych ryb, nie je ich od początku diety. Myślę, że ostatnio się zatruł smażoną, mrożoną rybą (zanim jeszcze był na diecie). Jada ryby konserwowane, w pomidorach lub sosie własnym, uwielbia wędzone. Za mną chodzi zapiekanka z ryby w sosie koperkowych, taki protalowy bym zrobiła, ale On nie i koniec :(

Na szczęście lubię gotować, pitrasić, smakować. Mój Piotrek tak samo, choć ma na to mało czasu, a szkoda, bo gotuje świetnie :)
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
marlenka78
500p
500p

Post »

Ja gotować to niebardzo lubie, chyba to mam po mamie, bo ona nienawidzi przy garach stać.Chociaż odkąd jestem na diecie jakoś mi to szczególnie nie przeszkadza, chyba że nie mam czasu.Ja kupiłam raz ser co mial 6% tłuszczu, ale to na nic nie smakowało.Musze sie w koncu wybrać do Francji znowu na zakupy i zobaczyć jakie oni tam maja beztłuszczowe produkty-w koncu Dukan jest Francuzem.A w książce widziałam pare przepisów z produktami typowo francuskimi, więc opłacało by sie jechać :wink:
Aneta
marzenaF
1000p
1000p
Od: 24 sie 2009, o 11:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oj :evil: 38d. i waga poszła do góry o 300 gramów.Hm.... nie ma co się zrażać dziewczęta dzisiaj na 18.00 idę pierwszy raz na gimnastykę :tan zobaczymy jak po 20 latach bez ruchu będę się czuła :roll:
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
Awatar użytkownika
marlenka78
500p
500p

Post »

Witaj Marzenko!Fajnie, że postanowilaś robić gimnastyke, to naprawde dobrze robi na kregosłup i w ogóle na samopoczucie.Ja miałam po pierwszym razie takie zakwasy, że z łóżka nie umiałam wyjśc.Ale może u Ciebie nie będzie tak zle.A im częściej sie chodzi tym mniej sie odczuwa zakwasy potem.
Aneta
marzenaF
1000p
1000p

Post »

Już jestem po gimnastyce :) nie było tragedii jak na pierwszy raz na razie nic nie czuję ;:224 a co będzie rano nie napiszę :;230 :;230 :wink: Nie no powiem wam jak cierpiałam 8-) Bardzo fajne te ćwiczenia z olbrzymią piłką ,na następne zajęcia planujemy pilates będę zdawać relacje.Chciała wam tylko napisać ,że pojadłam po nich jak głupia! Smoczysko się we mnie odezwało :roll:
Awatar użytkownika
marlenka78
500p
500p

Post »

Mnie to dopiero wszystko bolało na drugi dzien wieczorem.My też ćwiczymy z tymi piłkami, mam w domu też taką, musze zacząć cos cwiczyć, ale nie moge sie zabrać :wink:
U mnie dzisiaj wzrost na wadze :( Mam nadzieje, że na P mi zleci.
Miłego dzionka.
Aneta
Awatar użytkownika
marlenka78
500p
500p

Post »

A co tu tak ucichło?Dziewczyny co tam słychać w świecie odchudzania?
Ja się wybieram znowu na gimnastyke dzisiaj, ciekawe czym nas dzisiaj bedzie meczyć nasza trenerka?!A na wadze u mnie już prawie 10 kilo mniej, chociaż skacze z dnia na dzien, raz na dól raz do góry,więc czekam aż się ustabilizuje :roll:
Aneta
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kurcze, u Piotrka też waga skoczyła- w piątek miał 98kg, a w niedzielę 102! Nie wierzyłam Mu, gdy to powiedział! Wprawdzie zjadł pół omleta z bitą śmietaną i kostkę białej czekolady, poza tym był na P+W, ale czy to normalne? W poniedziałek miał już 96kg (nadal P+W) :shock:
Znajomi dziwią się, że schudł tak szybko i pytają o dietę-cud :) He he :)

Ach, no i pochwalę się, że zrobiłam Mu podłoże! Z kiszonej kapusty, z podgotowaną piersią kurczaka, kawałkiem wędzonej, suchej kiełbasy i z grzybami leśnymi, oczywiście z przecierem pomidorowym, bo P. tak lubi :)

Trzymam z Was kciuki!
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
k-arolka
1000p
1000p
Od: 1 sie 2007, o 21:54

Post »

ja od dzis jestem an tej diecie:) Będzie dobzre bo musi:)
marzenaF
1000p
1000p

Post »

Hello panny i mężatki :wink: ja byłam na kolejnej gimnastyce i jutro też się wybieram,nie mam zadnych zbolałych mięśni czuję się całkiem,całkiem :) A odchudzanie tak jak i u was teraz lekka zwyżka,nie martwię się tym jednak zbytnio. Byłam w Danii u braciszka i nakupiłam sobie smietany 0,5%, sos tzaziki 2,5%, sereczek 1%,cacao juz gotowe 1%, no i 3 rodzaje sosów z zawartościa tłuszczu 1%, ha i jeszcze 4 rodzaje odtłuszczonych kostek rosołowych 0,4% :tan :tan :tan no życ nie umierać moje drogie 8-)
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kiedyś bym się z tego śmiała, a dziś powiem ALE CI ZAZDROSZCZĘ!

To super, że zdobyłaś takie produkty :) A dopiero co narzekałaś, ze nic u Ciebie nie ma :)
Pozdrawiam! Kamila
marzenaF
1000p
1000p

Post »

Ja sama cieszę się jak diabli :D ale żeby aż za morze jechać to już przesada :!: tak jakby u nas nie mogli wyprodukować :evil:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”