Rewolucja w naszym ogródku - Iwcia&Patyrek

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
cappuccino
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 25 cze 2007, o 19:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No ja ruszyłam swoją wyobrażnię i widzę normalnie kącik różany. Widzę tym bardziej, że u mnie też powstaje. Na razie mizernie bo mnie choroba położyła. Wy chyba nie śpicie tylko przy świetle potężnych reflektorów pracujecie i pracujecie. Tak sobie pomyślałam, że ja też mogę wykorzystać takie cegły ale to dopiero jak mój mężuś wróci... Uwielbiam u Was bywać pracusie... A co będzie naokoło ceglanego kółka? Kompozycje żwirkowo- korowe? Trawa?
Gosia
Szczęście w życiu nie polega na tym, żeby być kochanym. Największym szczęściem jest kochać.

( Sigrid Undset)
Awatar użytkownika
Iwcia&Patyrek
500p
500p
Od: 5 sie 2007, o 20:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To wszystko ma wieńczyc trawa... tyle, że na razie na efekty trzeba będzie czekac aż do wiosny.. chyba, że w zimie bedzie rosła:) Poza tym mamy narysowane na ziemi linie wydzielające rabaty, ale znowu nic nie widac. Co do kącika różanego to się zastanawiam czy połączyc róże z lawendą i santoliną na wzór śródziemnomorski.. czy bardziej po polsku np. z ostrózkami.. jeszcze nie wiem. To dopiero na wiosnę.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

O rany, ale tu się dzieje i jakie tu będą klimaty? :roll: :roll: :roll:
Zapowiada się super. ależ tam będzie roślin. Trochę zaczyna mi to przypominać ogródek w wielu akcentach - angielskim, śródziemnomorskim, wiejskim i.......... :lol: Wy rzeczywiście jesteście pracusie - jak smerfy. Czy wam nie przeszkadza pogoda? Ale z takim zacięciem, stworzycie do wiosny rajską oazę a my będziemy mieli co oglądać. Oj, będzie się działo, oj będzie. :lol: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
krysp50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2007, o 12:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Proponowałabym raczej lawendę, bo przy okazji odstrasza niepożądanych gości w różach.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
piku
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 12 lip 2007, o 13:20

Post »

Oooo! To chyba rozplenica japońska? Kolejna roślinka którą zarażają się forumowicze, ja też chcę ją mieć :roll:
pozdrawiam Wiesia :wit
ogród / siedlisko / sukulenty / inne roślinki
Awatar użytkownika
Iwcia&Patyrek
500p
500p

Post »

to chyba nie jest rozplenica.. nazwa pod którą znam tę trawę to... penisteum "hameln".... może to po prostu jest inna jej nazwa.. po kilku ltach ma ona wyglądac tak:
Obrazek

Jak tak trawka przeżyje tegoroczną zimę... to w przyszłym roku się odezwij :) wtedy pogadamy:P
tengel27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2007, o 17:54

Post »

Iwcia&Patyrek pisze:to chyba nie jest rozplenica.. nazwa pod którą znam tę trawę to... penisteum "hameln".... może to po prostu jest inna jej nazwa.. po kilku ltach ma ona wyglądac tak:
Obrazek

Jak tak trawka przeżyje tegoroczną zimę... to w przyszłym roku się odezwij :) wtedy pogadamy:P
Pennisetum to właśnie rosplenica ;)
Dawid
Awatar użytkownika
Iwcia&Patyrek
500p
500p

Post »

Jak widac człowiek cały czas się uczy:)
konto-nieaktywne2
---
Od: 18 sty 2007, o 08:26

Post »

Trawa bardzo ładna. Muszę taką kupić. :D
Awatar użytkownika
paco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 gru 2006, o 20:20
Kontakt:

Post »

Iwcia&Patyrek pisze: Chciałabym też bardzo żebyś w chwili małej przerwy na kawę zajrzał do naszego ogródka.
Ja również chciałem odwiedzić więcej wątków ogrodowych, ale w tej chwili praca zawodowa zajmuje mi cały czas. (wychodzę z domu jak jeszcze jest ciemno i wracam jak już ciemno się robi - później to już człowiekowi się nic nie chce).
Nie mogłem się jednak oprzeć tak miłemu zaproszeniu - więc tak jak piszesz Iwono zrobiłem kawkę i piszę. :wink:
Wczoraj przejrzałem cały Wasz wątek i..........jestem pod wielkim wrażeniem.
Postępy prac są na prawdę rewelacyjne, a rozwiązania - nazwałbym je nowatorskie.
Nie wiem czy sam odważyłbym się na takie połączenie żwiru z korą jakie wykonaliście. Dla mnie trochę ryzykowne (ze względu na możliwość wymieszania podłoża przez wiatr), ale ..........efekt jest zaskakujący, pozytywnie zaskakujący.
Miło jest popatrzeć na zdjęcie, na którym młody człowiek wykonuje własnoręcznie skalniak - to jest budujące - ponieważ młodzi ludzie, teraz raczej myślą nie o "ryciu" w ziemi, ale raczej o pójściu do kawiarni. A jeśli już musi być ogród, to jedynie z trawą i grillem.
Z tego co przeczytałem i zobaczyłem to Wy już złapaliście bakcyla i wasza "choroba" ogrodnicza już Was nie opuści.
Zazdroszczę Wam, że w tak młodym wieku macie szanse a przede wszystkim chęci, aby mieć piękny ogród przy własnym domu.
Jeszcze trochę pracy przed Wami, ale myślę, że przy takiej konsekwencji i zapale już niedługo będziecie żyć w pięknym otoczeniu - bo jak widzę pomysłów Wam nie brakuje. :lol:

Będę częściej oglądał dalsze postępy w Waszych poczynaniach.
Pozdrawiam, Andrzej
Nasz ogród,
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Całkowicie zgadzam się z Paco. To będzie wspaniały ogród ! :roll: :lol: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00

Post »

I ja też się do tego dołączam :P
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
AnaM
50p
50p
Od: 8 sie 2007, o 13:07

Post »

Witajcie. Ślezę Wasze postępy w urządzaniu ogrodu i jestem pod wielkim wrażeniem Waszych poczynań. Ogód zmienił się nie do poznania, możecie byc z siebie dumni, ze swoich pomysłów i ciężkiej pracy. Kostka-żwirek-kora - bardzo ciekawe połączenie i pięknie wkomponowane roślinki. Zazdroszczę Ci tego, że mąż jest tak pomocny w urządzaniu ogrodu, mój M... ogranicza się do patrzenia i kiwa głową "No ładnie, ładnie....".
Awatar użytkownika
Iwcia&Patyrek
500p
500p

Post »

AnaM, powiem ci tylko do pocieszenia, że jak bralismy ślub, to mój małżonek nie przejawiał takiej chęci do prac ogrodowych jak obecnie. Zapowiedział mi nawet, że nie mam co na niego liczyc, jeśli chodzi o tę kopaninę. Ale pojawił się dzidziuś i chcąc niechcąc musiał iśc mnie zastąpic. I tak już mu zostało. Teraz chodzi po centrach ogrodniczych, kupuje mądre książki i wszystko przerabia. Zapalił się jak pochodnia... na dodatek zaczął hodowac bonsai... Ech aż boje się pomyślec co będzie za parę lat:)

Ps. Przepraszam moderatorów... ale nasza klawiatura nie uznaje " c "z kreseczką dlatego zawsze jest np. hodowac...
Awatar użytkownika
kasia176
100p
100p
Od: 2 sie 2007, o 10:19

Post »

Iwcia, ogromnie podoba mi się to co zrobiliście w swoim ogródku. Macie bardzo fajne, oryginalne pomysły i mnóstwo zapału do ich realizacji. Gratuluję obojgu :D . Często zaglądam do Was, choć nie zawsze zostawiam po sobie ślad. Już się cieszę na wiosnę w Waszym ogrodzie :D .
Pozdrawiam wiosennie
Kasia
Zapraszam do mojego ogródka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”