Ogródek aleb-azi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Ogródek aleb-azi

Post »

Goście w ogródku - tak miło. Szybko odpiszę i pędzę sprzątać. Remont sypialni zakończony- hurrra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Małgoś - koncepcja interesująca i być może bliska prawdzie. Myślę, że taki widok to wiosnę wieści - koty po zimie łapią każdy promyk słońca. A na drzewie pewnie bliżej ;:3 to i cieplej

Dorotko - wiem, wiem koty do indywidualiści i nigdy nic nie wiadomo. Mam szczęście, bo moje czterołapy żyją zgodnie, a mała sympatia przejawia się ignorowaniem.

Halinko - jak będę mogła to i nieba przychylę za to: ;:167

Ewuś - tak niestety bywa. Na działce w ROD koło moich pomidorów sąsiad zasadził ziemniaki. Po raz pierwszy i ostatni :;230 Co do pomidorowej - fakt, egzemplarz udany zniknął w całości a miałam nadzieję, że dwa dni obgonię :wink:

Stokrociu - bardzo proszę nie grzesz ;:170

Wisienko - dziękuję za miłe słowa, zrobiło mi się cieplutko od środka. Jeszcze troszkę i będziesz oddychać pełna piersią a na działce powitają cię Twoje skarby. Hi hi - mąż się śmieje, że jak idę do ogródka, to roślinki wołają - mama, mama przyszła.

A z jaskółkami było tak. Po kilku dniach od naszego wprowadzenia się do domu zaczęły do pomieszczenia gospodarczego zaglądać jaskółki i ani się oglądnęliśmy, a zaczęły lepić gniazdo przysiadając na żarówce. W pomieszczeniu nie było podbitki i pod dachem grasowały koty, kuny i nie wiadomo co jeszcze, więc uznaliśmy, że gniazdo jest zagrożone. Zamknęliśmy to pomieszczenie, a w garażu obok Tata zamontował w ścianie patyczek ( zamontował, hi, hi - wywiercił dziurkę wiertarką i wepchnął kawałek patyka. Jaskółki parę godzin pokrzyczały na nas, ale przyjęły propozycję przeniesienia gniazda do pomieszczenia obok. Szybciutko skonstruowały gniazdko i tak mamy za sobą cztery sezony z jaskółeczkami. Na patyczku zawsze siedzi któreś z rodziców. A małe jak już nabiorą sił, do dołączają do nich. I mamy patyczek pełen jaskółek. W tym roku ma przybyć nowy patyczek ;:138 Może będzie drugie gniazdko.
Technicznie - jaskółki w garażu nie są bardzo kłopotliwe. Pod gniazdem czysto nie jest, to fakt, ale do auta mają szacunek i sporadycznie je przyozdabiają :wink: . Niebieska Kicia nie zwracała na jaskółki uwagi i one też się nią nie przejmowały. A Mały Kocie miał przechlapane - jaskółki krzyczały na niego, że w domu było słychać i pikowały próbując przegonić. I się im udawało - nauczyły go, że koty od jaskółek mają się trzymać z daleka.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Slicznie piszesz o tych jaskółkach ... To ciekawe, ze zaaprobowały propozycję ludzi i zbudowały gniazdo we wskazanym miejscu :D Mądre ptaszki :D
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Mądre ptaszki. Znalazłam zdjęcie jesienne, na którym widać jak się z nami żegnają przed odlotem. Zaglądały do okna w kuchni jak nigdy. 30 sierpnia a następnego dnia już ich nie było. Obrazek

Jakoś udaje z braćmi mniejszymi żyć w zgodzie i bez konfliktów. Tylko te najmniejsze jakieś nie dogadywalne ( myślę o przędziorkach, ochojnikach, mszycach i innych takich żyjątkach).
A skoro o zwierzętach, to wszystkich odwiedzających, którym w udziale przypadł czynnik P'si proszę o podrapanie za uszkiem swoich Przyjaciół.
magdala

Post »

A ,tak :D Moja córka też mi dzisiaj oznajmiła ,że to Dzień Psa ;:138
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Czynnik P'si! Kapitalne :lol: Mnie przypadł w udziale -jak wiesz - zupełnie inny czynnik ;)
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Melduję, że zadanie wykonane :D
I z wzajemnością
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

Bardzo ciekawa ta jaskółcza opowieść.
Hihi... Czynnik PS'i . Zaraz wykonam. :D
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Melduję, że czynnik PS'i wygłaskany :;230
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Psie-ślicznie dziękuję za przekazane myzianka. Na dobranoc, w ostatnich minutach psiego święta: przyjazny widoczek. Ogrodowy element jest - różane wzorki. Obrazek
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Iza-belko ;:167 słodki zwierzyniec, sielska atmosfera w otoczeniu róż ;:138 ;:138 ;:138
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Ale słodko śpią :D
W różach ;:138
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Izuś jak to rasa.
Rudzielec też przepięknościowy :D
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Izo - zwierzaczki cudne!
Teraz wszystkie stworzenia pchają się do domu i wcale nie maja ochoty na spacery. Moje koty skutecznie dekują sie po szafach byle tylko ich nie wygonić na pole :lol:
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Obraz kanapowy bossski ;:138
Czynnik PSI wygłaskany - jak co dzień zresztą :lol:
Opowieść o jaskółkach... przypomniała mi dzieciństwo i wakacje spędzane u Dziadków - tam w oborze było pełno gniazd jaskółek - one zawsze będą mi się kojarzyć ze szczęśliwymi chwilami...
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Ciebie nie można spuścić z oka :) Jak tylko... to zaraz zapierające dech w piersiach widoczki pokazujesz :shock: Oczywiście poległam przy malwach.... nie przepadam za białym, ale są takie anielskie....
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”