Widzę, że specjalizujesz się w uprawie powojników, ja bardzo lubię te krzewy i mam je kilka w swoim ogrodzie, ale one nie chcą rosnąć, myślę, że to wina nieodpowiedniego stanowiska i zbyt suchej gleby.

Zapraszam do odwiedzin w moim ogrodzie.

Trzymam kciuki - i za pergole i za tanguckiego !!malgocha1960 pisze:U nas zostało sporo drewna impregnowanego z dachu i M dwie duże nie za piękne ale duże do glicynii i do bluszczu zrobil.Teraz muszę sie uśmiechać do róży itego trzeciego wiciokrzewu,aaaaaa jeszcze posiałam przecież tangucki, tylko nie wiem czy z tego siewu coś wyjdzie.
A u mnie tak wyglądają pierwsze oznaki wiosny na wiciokrzewie - trochę przychamował z tymi pąkami przez ostatnie dni, z powodu mrozu i śniegu.malgocha1960 pisze:Mam 3 wiciokrzewy, ale na żadnym nie widać jeszcze życia.Czy przycinasz je wiosną,jezeli tak to ile, bp ja raczkuję, to bedzie pierwsza wiosna wszystkich moich roslin.
A na Ale....Lady-r pisze:Wszystkie clematisy masz śliczne, ale Omoshiro mnie urzekł.Gdzieja takiego dostanę?
Jak to za dużo ?? w ogrodzie nie ma pojacia "za duzo". Jest tylko i wyłacznie "za mało"..... miejsca oczywiście ;).Lady-r pisze: jako doping pokazuję mu ogródki innych, a on się śmieje, że ja nigdy nie będę miała ładnie, bo mam za dużo gatunków.
A to bardzo się cieszę, bo powojniki to wdzięczna i fantastczyna ozdoba ogrodu. Prawde mówiąc w tym roku zaraziłem nimi połowę znajomych z firmy ... i właśnie złożyliśmy zamówienie na 20Lalcia pisze:LESZKU odwiedzając twój ogród jesze bardziej pokochałam powojniki!!!! Zapisałam w notesiku kilka pięknych polecanych przez ciebie.Chcę zostawić mój ślad u ciebie ,łatwiej mi będzie przywędrować tu znowu .POZRAWIAM