Moje zielone cztery kąty 2010 cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Aśka68
500p
500p
Od: 24 mar 2009, o 18:14

Re: Moje zielone cztery kąty 2010 cz.1

Post »

Witaj Gosiu, ja też kupiłam w tym roku nasturcję kanaryjską i zastanawiam się czy wysiać ją już teraz do doniczek na parapet czy od razu do gruntu? A Ty jak będziesz?
dominikams pisze:Ty wybierasz z kosza kubeczki po jogurcie, ja kolekcjonuję rurki po papierze toaletowym (też sporo u nas tego idzie :;230 :;230 :;230 ) Dziś do rurek przepikowałam paprykę - problem tylko z większym pojemnikiem, żeby się to nie przewracało - wykorzystuję pojemniki po lodach (moje dzieci wczoraj właśnie jakies opędzlowały). Myślę, że większy pojemnik ogólnie jest pożyteczny - można podlewać z dołu, bo z góry to ja mam problem z takimi małymi :? Albo mi się przewalą roślinki, albo woda wypływa bokiem, a ziemia dalej sucha :evil:
Mi koleżanka Dominiko doradziła rolki od ręcznika papierowe, cięte nożem na 2-3 części. Podobno mocniejsze, tak nie namakają :)

Pozdrawiam
Aśka
Zapraszam
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Nooo, też dobre :)
Mi akurat chodzi o to, żeby namakały - mam wrażenie że dobrze utrzymuje się dzięki temu wilgoć i po posadzeniu do ziemi korzenie się szybko wydostaną przez namoknięty papier. Ale ja dopiero po raz pierwszy tego próbuję, więc niestety to tylko moje gdybanie :wink:
Aśka68
500p
500p
Od: 24 mar 2009, o 18:14

Post »

dominikams pisze:Nooo, też dobre :)
Mi akurat chodzi o to, żeby namakały - mam wrażenie że dobrze utrzymuje się dzięki temu wilgoć i po posadzeniu do ziemi korzenie się szybko wydostaną przez namoknięty papier. Ale ja dopiero po raz pierwszy tego próbuję, więc niestety to tylko moje gdybanie :wink:
Dominiko ja koleżankę zrozumiałam, że ona sadzi w tych tutkach, one i tak zgniją :?:
Aśka
Zapraszam
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pozwólcie, że powitam Was zbiorowo ;:196
Tyyyylu Gości :shock:

W końcu siadłam do kompa... ale nie był to dzień zmarnowany :wink:
Moje przedszkole dostało promocję do pierwszej klasy:

Obrazek

Obrazek

No tak... pierwszym zakupem był dziś blacik na parapet... M przykręcił i mam :tan

W donicy ruszyły kanny...

Obrazek

A za oknem :evil:

Obrazek

Pod wieczór tak się porobiło... jeszcze rano byłam w LM i było normalnie... Jako że pojechałam po... hmmm... po co to ja pojechałam? ;:24 Aaaa... po tackę pod wielodoniczki :lol: to wróciłam ze sztylem do wideł :wink: saletrą i taką donicą... jedyne 8,88 zł :heja

Obrazek

Tacek nie było :roll:
Po południu trzeba było jechać jeszcze raz... bo mi wielodoniczek zabrakło :oops:

Domiś... parapet jest na południowy zachód... niestety, od tej strony tylko ten jeden, bo na ogródek wychodzą jeszcze tylko okna od łazienki (parapet robi za półkę na kosmetyki :roll:) i kuchenne (wąskie i dość głęboko osadzone :( )
Pozostałe parapety mam raczej płytkie i totalnie zastawione roślinkami domowymi, poza tym okna mam na wszystkie strony świata oprócz południowego wschodu...

Basiu... nie :lol: nie latarka... to takie plastikowe zaciągane paseczki do mocowania... jak do kabli elektrycznych...

Grześ... pocieszyłeś mnie... a drucik jest w zestawie, starczy

Pozostałym dziękuję za komplementy i ożywczą dyskusję...

Aaaa... w kwestii durnostojek :wink:
Święta... wygrzebana z piwnicy po przeprowadzce... urok starych kamienic... specjalnie nie odnawiana... lubię ją taką

Obrazek

A te drewniaki to moje zabawki niemowlęce, tata-tokarz, wytoczył, mama pomalowała, a Gosieńka ogryzała lakier

Obrazek

No i widzicie :roll: zabrakło mi czasu na wykład o hipokotylu... jutro spróbuję...
magdala

Post »

Śliczna drewniana para ! Kocham stare zabawki ,a już z własnego dzieciństwa -zawsze tak
sentymentalnie się zrobi....
Parapet jako się zowie ;:138

Ale zima nieśliczna :| Tak jak i u mnie -za oknem minus 6.....
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

powiem tak zima się wściekła, ale jak będziemy narzekać to zrobi na złość i sobie jeszcze posiedzi

podziwiam Twoje przedszkole, zdolna dziewczynka jesteś biedne te nasze parapety dobrze, że chociaż haraczu nie biorą, znoszą to cierpliwie :;230

zabawki super ile to było radości nikt takiej nie miał a teraz wspomnienia, miłe to ;:196
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Fantastico te zabawki - zdolniachy, no!!!

Naprawdę tak sypie? Lecę na dwór obadać :roll:
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Gosiu jesteś bardzo cierpliwa z tymi roślinkami. Parapet cudownie poszerzony :lol:
Moje wielodoniczki w garażu, czekają, ale nie wiem, czy je wykorzystam.
Miałam dziś przygotować inspekt, ale pogoda taka zimowa, jak u Ciebie, po planach :roll:
Wiesz chociaż od czego ta święta? Zabawki w "tamtych"latach nie leżały na półkach w sklepie.
Trzeba było trochę pogłówkować, aby zadowolić dziecko. Np. mąż zrobił kołyskę dla lalki (z drewna)
a ja wydziergałam na drutach ubranka - mam nadzieję, że dziecko dobrze to wspomina :wink:
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu... kiedyś próbowaliśmy się doszukać i wyszło, że to święta Elżbieta :lol:
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U mnie też tak pada śnieg....brr :evil:
Gosiu gratulacje na kobeę :D ...moja druga dalej siedzi w ziemi i nie zamierza wyłazić. :(
Co roku sieję i jest OK a teraz taki jakiś ciężki przypadek.
A..... i donica fajna. ;:138
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Donica z motywem żołędzia...hm, gatunek dębu juz wybrałaś :?:
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elżbietko... u mnie tak, jak u Neli :lol: odpuściłam, dwa dni nie zaglądałam, a tu siurpryza :shock:
Może ona tak lubi... po tajniacku? 8-)
Ale powiem Ci, że u mnie, z dwóch paczek (czyli 12 nasion) wzeszło 5... i jedno się jeszcze zastanawia... reszta... wyparowała :shock:

Zapomniałabym ;:14 wczoraj wieczorem przyszło od p. Pajdy to:

Obrazek

Dorodne cebule... plus małe cebuleczki z korzonkami... gratis? :lol:

Basia... jakbyś zgadła :;230 już kombinuję, co w nią wsadzę...
Pójdzie do ogródka, mam nadzieję, że nie wyparuje w cudowny sposób :evil:
Pasowałoby do niej coś w klimacie śródziemnomorskim... albo coś na pniu...
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Taka donica za 8 zł ;:224 Kupowałam z dębowej serii coś w tamtym roku i z pewnością płaciłam więcej. A zabawki zrobione przez rodziców przykuły mnie do komputera. Idę na pole :wink: zobaczyć czy faktycznie pada.
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iza... właśnie ta jedna była za taką cenę :roll: i była jedna - jedyna taka... obok stały z innej serii, ciut większe i dwukrotnie droższe... były też takie, które w wyprzedaży kosztowały... 179 zł :shock:
Zawsze buszuję między donicami, ale dotąd mi się nic nie trafiło... a widziałam, że dziewczyny w LM w innych miastach upolowały to i owo... z tym, że te okazje są... hmmm... fakultatywne... nierzadko to, co gdzieś było za niewielkie pieniądze, u mnie miało "regularną" cenę :roll:
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Trzeba dalej polować. Byłam na polu - oczom własnym nie wierzę. Bialusieńko i dalej sypie. Jest pięknie. Hm... w marcu jak w garncu bo przeplata. Trochę zimy i... trochę zimy :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”