Warto schudnąć-rewelacyjna dieta Pierre?a Dukana

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Warto schudnąć-rewelacyjna dieta Pierre?a Dukana

Post »

Marzenko, "fory" wygląda w ten sposób, że odwiedzając kogoś częstuje się tylko grzaną kiełbasą z musztardą. Na dodatek teraz w weekend wypadły mu dni PP, więc w domu jadł co trzeba, gorzej, gdy u kogoś byliśmy. Kuzynka zrobiła pyszną zupę węgierską i sałatki, a on tylko tę kiełbasę. A tak ogólnie to kuzynkę wprowadziłam w tajniki Dukana :)
W ten weekend chcę mu zrobić małe zadośćuczynienie za ostatni weekend, stąd ten podłoże, ale też chcę zrobić jakąś pyszną sałatkę :)

Dziękuję!
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
marlenka78
500p
500p
Od: 7 maja 2009, o 20:38

Post »

10kilo w 26 dni to super wynik!Ja dzisiaj w koncu pełne 8 kilo mniej.Byłam u lekarza-wyniki mam super, więc działam dalej :wink:
Aneta
marzenaF
1000p
1000p
Od: 24 sie 2009, o 11:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A ja stanęłam /d 31 6,7 kg/ Nic to nadrobimy :wink:
Prawda? Mam nadzieję,że w ekspresowym tempie :heja
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
Awatar użytkownika
marlenka78
500p
500p

Post »

Moja waga też niekiedy stoi, niekiedy rośnie, ale potem po paru dniach jest znowu mniej.
Aneta
marzenaF
1000p
1000p

Post »

:wit jak tam dziewczynki co z dietką? Ja dzisiaj 33d , 7,2kg. W końcu drgnęła wskazówka :tan a tak poza tym opycham sie serniczkiem :roll: coś mnie chcica naszła :wink:
Awatar użytkownika
marlenka78
500p
500p

Post »

Witam wieczorowa pora!
Juz też mialam zapytać co tu tak ucichło?U mnie tez spadek i to duży dzisiaj rano był, bo wczoraj byłam znowu na basenie, ale takim "zdrowotnym" z masażami wodnymi, inhalacjami itd.Popływałam troche, wiec chyba dlatego spadło mi znowu troche.na razie nie zapeszam, bo może wskoczyć zpowrotem.Marzenko mnie tez coś chcica naszła i nie chce odejsć, ale to chyba przez to, że czekam na @.Dzisiaj byłam u rodzicow i brat z bratowa zapychali sie tortem i ciastami, a ja siedziałam i nic mi to nie robiło.Jestem z siebie dumna, że tak umiem tak po prostu teraz nie jeść słodyczy, nawet jeśli ktoś obok zajada słodkości.
Aneta
marzenaF
1000p
1000p

Post »

Ja też wytrzymuję mogą sobie przy mnie jeść,przestało mnie to ruszać.Mój mąż powiedział wczoraj,że ja prawie nic nie jem.Hm..... rzeczywiście nie mam już takiego smoczego apetytu :wink: ale nie jestem głodna,najadam się tymi proteinkami :uszy
Awatar użytkownika
marlenka78
500p
500p

Post »

No ja też zauważyłam, że jem mniej, ale cześciej i tylko jak jestem głodna.Wczesniej jadłam chyba z nudów :wink:
Aneta
marzenaF
1000p
1000p

Post »

O to,to kochana z nudów ,albo dla towarzystwa :roll:
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochane, w 28. dniu diety Piotr zeszedł do magicznej wagi 99kg. Od dawna nie miał na wadze dwóch cyferek. :heja
Dziś dzień 31., piąty P+W, waga stoi, ale nic dziwnego, warzywka nie sprzyjają spadkom, zauważyłam, że na P+W Piotrek o wiele więcej je. Dziś zrobiłam mu zupę węgierską, bo mu się marzyła. Dałam trochę kukurydzy i kiełbasę wędzoną (trochę tłusta była). Ale ważne, że chłop zjadł z rozkoszą, oczywiście przegryzając przepysznym dukanowym chlebkiem :roll:

Rozmawiałam z teściem o diecie, wypytywał o cholesterol, koszty diety i czego będzie musiał sobie odmówić. Do tej pory co ugotowałam dla P. to raczej teściowi smakowało. Może by się skusił na Dukana, tylko teściową tak trudno przekonać (uparta jak osioł)- ona wie lepiej i już. :(

Dziś robiłam pieczeń rzymską z 1kg mielonki indyczej, odlałam z worka już z po upieczeniu całą szklankę tłuszczu. Pokazałam teściowi mówiąc, że teściowa kazała by mu to zjeść w postaci kotletów mielonych lub sosu do spaghetti. Mam nadzieję, że teściowie szybko się opamięta. Szczególnie, że widzą jak to wygląda u Piotrka, chudnie, głodny nie chodzi, nie podjada (bo nie musi), a jedzonko ma smaczne i apetyczne (przynajmniej się staram).

Pozdrawiam Was, kochane dukanki. Pamiętam o wątku z przepisami, ale jakoś ciężko mi się zebrać. Przepraszam ;:180
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
marlenka78
500p
500p

Post »

Miło słyszeć o takich sukcesach innych.Ja mam powoli dosyć jajek i tego jednostronnego jedzenia.Od dwóch dni mi jakoś obrzydło, mam nadzieje, że mi to minie, bo zle to widze, jeżeli chce wytrzymać do czerwca :roll: Wiem, że każdy ma jakieś kryzysy w czasie diety, więc przyszedł i czas na mnie-chyba :wink: A może to przez @ , zobaczymy po paru dniach, jak sobie pójdzie.....
Aneta
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anetko- dasz radę, dasz radę :uszy
U nas też są małe zwątpienia, Piotrkowi tęskni się za "normalnym" chlebem, kupiłam mu też żółty ser (rolada ustrzycka 14%tł), a niech tam :)
W weekend zrobimy też nutelkę, żeby nie tęskniło Mu się za słodkościami :) i ten wspominany podłoże postaram się zrobić :)
Wszystko, żeby tylko nie pomyślał o zrezygnowaniu z diety!

Trzymaj się, Kobieto! Głowa go góry!
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
marlenka78
500p
500p

Post »

Dziekuje za słowa otuchy :D Mój problem to to, że nie lubie wołowiny, dlatego kombinuje tylko przeważnie z filetami z kurczaka, niekiedy z indyka-ale też mi jakoś nie wchodzi.Musze znowu poszperać po przepisach i coś innego wypróbować niż dotychczas.A nutelke to ja mroże w takich foremkach silikonowych na lód, wychodza takie "toffi"- czekoladki-polecam.
Aneta
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O spróbuję z tymi foremkami :) Dzięki za pomysł :)

Piotrkowi zwykle przygotowuję drób, również kaczkę (własnego chowu) i królika, rzadko wołowinę, bo niestety jest dość droga. Wieprzowinę rzadko, ale jednak wbrew Dukanowi, zawsze po okrojeniu tłuszczyku i w folii.

Mimo wszystko staram się Mu jak najbardziej urozmaicić dietę, obmyślam sałatki, różne danie mięsne, ciasta słodkie. A On narzeka, że zbytnio kombinuję :) Ech, ci faceci :)
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
marlenka78
500p
500p

Post »

Mój facet mi powiedział, że odkąd jestem na diecie cały dzien spędzam w kuchni i do tego nauczę sie gotować.Tylko narzeka, że mu ciasta dawno nie robiłam, to podjada niekiedy moje dukanowskie wypieki i już nieraz mu smakowało.Mnie ostatnio to bardzo ciągnie do słodkiego, więc codziennie coś musze sobie upichcić.Dobrze, że odkryłam u nas takie desery różne, które nadają sie do naszej diety, przynajmniej desery mam urozmaicone :wink:
Aneta
ODPOWIEDZ

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”