Gosiu, jeśli Twoje begonie mają korzonki, to już połowa sukcesu...U mnie tylko jedna bulwka miała korzonki, pozostałe wywaliłam. Ale zobacz jak długo to trwa, zanim wypuszczą listki
Dobrze, że Twój M. jest nastawiony optymistycznie do świata i życia; wiem coś o tym, bo przy moich częstych dołach, pogodne usposobienie M.niekiedy ratuje mi życie :P Jak się popstrykamy to ja się boczę przez następne trzy dni, a on po chwili chce się godzić i przeprasza

Stąd te storczyki
Gosiu, wspaniale kwitnie twoja pęcherznica

Ja jednak mam odmianę złotolistną, u której kwiaty są dosyć niepozorne, natomiast kolor liści - bardzo piękny. Tymi pęcherznicami podsadzona jest śliwa wiśniowa o bordowych listkach, więc razem fajnie wyglądają :P
Joluś, nie ma za co - ja zawsze bardzo chętnie odwiedzam Twój ogród, więc nie mogłam nie zajrzeć do nowego wątku
Wisienko, witam pięknie w moim ogrodzie!
Co do mocy czakramu, kto chce ten wierzy, kto nie chce niech nie wierzy

Ale tym wierzącym jest łatwiej w życiu
Runianka jest piękną zimozieloną roślinką, lubi rosnąć w półcieniu, ale u mnie tak bardzo szybko się nie rozrasta; w każdym razie nie tak szybko, żeby zastąpić trawnik. Jakieś fragmenty pod drzewami - jak najbardziej
Ewuś, wszyscy musimy uzbroić się w cierpliwość, bo wiosna w tym roku się nie spieszy! Ale jak już przyjdzie, to szybciutko nadrobi zaległości! Ja się troszeczkę boję, bo póżne mrozy są bardziej niebezpieczne niż te zimowe; niektóre roślinki się już rozhartowały, no i śnieg ich nie chroni...
A klimat w okolicach Wrocławia jest rzeczywiście dosyć łagodny, no i u mnie jeszcze ta magiczna Ślęża...
Grzesiu, niech tam sobie Ci faceci kupują jakie chcą kwiaty, byle je kupowali swoim ukochanym, czasami nawet bez okazji
Dzisiaj ładnie świeci słoneczko- ja za chwile wybieram się do Polanicy, więc zobaczę jak wygląda przedwiośnie w górach. Pospacerujemy po Zdroju, napijemy się wody z tamtejszych żródeł...To będzie takie odreagowanie po wczorajszym 5 godzinnym koncercie....Tak, tak, finałowy koncert Jazzu na Odrą tyle właśnie trwał, ale czołówka muzyków polskiego jazzu nie pozwoliła się nudzić (Dudziak, Namysłowski, Muniak, Miśkiewicz..).
Wszystkim życzę miłej niedzieli