Grubosz - Crassula Cz.1
Re: Grubosz jak uformowac?
Ja moge wam zaproponowac grubosza wariegate na wymiane jakis roslinek ,oczywiscie jeśli jest ktos zainteresowany. 

- Kocimietka
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 28 lut 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kocimietka
- 20p - Rozkręcam się...
- luczek95
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2009, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To chyba popularniej zwane "pokrzywki" takie kolorowe pokrzywy np. biało-zielone, fioletowo czewone itd....
no ale one raczej nie parzą 

- Kocimietka
- 20p - Rozkręcam się...
- Kocimietka
- 20p - Rozkręcam się...
Aha jeszcze mam wilczomlecz jak kwitnie ma takie śliczne czerwone kwiatuszki.
Pozdrawiam,Adrian
- Kocimietka
- 20p - Rozkręcam się...
- Kocimietka
- 20p - Rozkręcam się...
http://img718.imageshack.us/gal.php?g=dsc07986.jpg
tak wyglada teraz moj grubosz, przesadzilam go bo byly male przezroczyste 1-2mm skaczace robaczki.. chyba zabraly sie za korzenie bo w zasadzie ich nie mial..;/ teraz podlewam od dolu.. i na razie ich nie widze.. chcialabym mu nadac jakis ksztalt, dotychczas mial samowolke.. wycielam tylko 1 duza galaz.. bo juz nie dawala rady sie utrzymac w pionie.. teraz przycielam nowe u samej gory.. nie wiem czy dobrze.. jeśli ktos by mial pomysl prosze zaznaczyc na moich zdjeciach co wyciac;]
tak wyglada teraz moj grubosz, przesadzilam go bo byly male przezroczyste 1-2mm skaczace robaczki.. chyba zabraly sie za korzenie bo w zasadzie ich nie mial..;/ teraz podlewam od dolu.. i na razie ich nie widze.. chcialabym mu nadac jakis ksztalt, dotychczas mial samowolke.. wycielam tylko 1 duza galaz.. bo juz nie dawala rady sie utrzymac w pionie.. teraz przycielam nowe u samej gory.. nie wiem czy dobrze.. jeśli ktos by mial pomysl prosze zaznaczyc na moich zdjeciach co wyciac;]
Piękne masz to drzewko
Ja bym jeszcze te małe końcóweczki przycięła i może by się rozkrzewił albo pieniek stał się grubszy.

no wlasnie za chude ma te pienki a rozlazi sie na boki, boje sie ze nie da rady sie utrzymac.. moze jakos je zwiazac ze soba zeby byl bardziej zwarty? ktore dokladnie mam przyciac? i jak czesto go podlewac i ile tej wody? ostanio robie to bardzo rzadko.. jeszcze mam pytanie odnosnie zolto-bialego osadu miedzy ziemia a pniem.. on jest latwo sciagalny z ziemi, da sie zdrapac z pnia.. co to jest?
Ja swoje drzewko poobcinalam ok 3,4 cm jakieś 2 tyg.temu i już puszcza nowe galązki. Ty również moższ swoje obciąc tak ok 3cm ,a podlewam razw tygodniu .Co do osadu ,tez to mam i niemam zielonego pojęcia co to,ale nie jest grozne.