5 dag drożdży
1 szklanka cukru (jeśli robimy do pasztecików to tylko 3 łyżki)
1/2 kostki margaryny
2 jajka
3 szklanki mąki
2 łyżki śmietany
Drożdże wymieszać z cukrem i odstawić na 10 minut
Margarynę rozpuszczamy
dodać resztę składników zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na 1 godzinę
Podzielić ciasto na 4 rozwałkować nakładać farsz: marmoladę, ser, owoce itp
Smarujemy wierzch białkiem
Pieczemy około 10-15 min
Robiłam ostatnio faszerowane mięsem wyszły super tylko trochę było mało
Dostałam ten przepis od koleżanki Mirki i bardzo jej za niego dziękuję
polecam naprawdę pyszne :P

Robiłam i na słodko z marmoladą i z serem , z kapustą i grzybami , mięsem :P mniam mniam