Moja Aucuba.....stoi w pracy....zimuje...znaczy się rośnie już...wypuszcza nowe liście....
Bo jednak skusiłem się jesienią....i mam...

super
 super  

Moc czakramu...najpierw uwierzyłam na słowo a teraz aż trochę mi wstyd, że poddałam w wątpliwość to przekonanie

Na szczęście łatwo się ukorzenia, więc zawsze mam jedną roślinkę "na zapas" w donicy. A czakram? Cóż, chyba rzeczywiście działa, bo czytałam na forum, że niektóre aukuby wymarzły w tym roku nawet we Wrocławiu.
  Na szczęście łatwo się ukorzenia, więc zawsze mam jedną roślinkę "na zapas" w donicy. A czakram? Cóż, chyba rzeczywiście działa, bo czytałam na forum, że niektóre aukuby wymarzły w tym roku nawet we Wrocławiu. 

A może specyficzny mikroklimat? Te zdjęcia, które pokazuję teraz robiłam w zeszłą sobotę - dzisiaj jest już więcej oznak wiosny, choć pogoda nieco się popsuła...
  A może specyficzny mikroklimat? Te zdjęcia, które pokazuję teraz robiłam w zeszłą sobotę - dzisiaj jest już więcej oznak wiosny, choć pogoda nieco się popsuła... 

Bo w Twoim ogródku bezsprzecznie widać jego pozytywne oddziaływanie.
 Bo w Twoim ogródku bezsprzecznie widać jego pozytywne oddziaływanie.  

Suchodrzew świetnie znosi nawet bardzo silne ciecie - takie " na jeża"Daisy pisze:U mnie z suchodrzewu zostało tyle samo.. ciekawe czy odbije po przycięciu?
 . Ja , nawet jeśli nie przemarznie , co 2-3 lata ścinam cały krzew , by go odmłodzić i uporządkować po prostu, bo po tym czasie robi się ogromniasty i splątany.
 . Ja , nawet jeśli nie przemarznie , co 2-3 lata ścinam cały krzew , by go odmłodzić i uporządkować po prostu, bo po tym czasie robi się ogromniasty i splątany.