Mój ogród - Józef cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Z pewnością masz racje. To musi być jakiś zimny prąd, czy jakiś mikroklimat. A tak swoją drogą , kiedy byłam nastolatką , moi rodzice mieli działkę za miastem i wszystko tam kwitło i rodziło owoce później niż w przydomowych ogródkach znajomych. Faktem jest, ze w tamtych czasach nie myślało się o egzotycznych roślinach ozdobnych a raczej o owocach na kompoty i konfitury, paru warzywach i kilku kwiatkach "od drogi" dla ozdoby. Ale, wracając do tematu, pomimo tych utrudnień klimatycznych, ogród masz i tak wspaniały!!! Jest tak wiele roślin na świecie, ze i tak ich wszystkich nie możemy mieć.
Pozdrawiam serdecznie,
Fleur 78
Awatar użytkownika
Xa-b
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 cze 2007, o 17:43

Post »

Józefie ogród przepięny a te kwiaty.. coś pięknego: ) GRATULUJĘ :!: Bardzo spodobały mi się Twoje storczyki :)
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 12:11
Kontakt:

Post »

no i wykrakałem....przed- i wczorajsza noc "załatwiła" moją działkę..zmarzły begonie ,kanny,dalie,niecierpki,datury...koniec lata :cry: :( :cry:
Awatar użytkownika
Xa-b
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

No coś Ty?! Przymrozek był?? A patrzyłam na pogodę i nic nie mówili, ja mam mnóstwo roślin powystawianych w tym oliwkę!! A rodzice wyjechali, będę musiała dzwonić do brata żeby pozabierał wszystko z balkonu. Szkoda :(
Madi
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 23 lip 2007, o 14:35

Post »

Józef pisze:no i wykrakałem....przed- i wczorajsza noc "załatwiła" moją działkę..zmarzły begonie ,kanny,dalie,niecierpki,datury...koniec lata :cry: :( :cry:
U mnie pewnie to samo ;:145
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21

Post »

Bardzo to przykre , Józefie, ale koniec lata, to nie koniec świata!
Poza tym, jak ukwiecone masz teraz mieszkanie!!!
Jeżeli może to Ciebie pocieszyć, u mnie w tym roku prawie wcale lata nie było. Przez deszcze straciłam prawie wszystkie pomidory (nie pryskałam!), a były już takie duże i niektóre zaczynany czerwieniec! a dodatkowym pechem w warzywniaczku, była niespodziewana wizyta krecika, który "uzupełniał" skutecznie szkody poczynione przez deszcze i brak słońca! A tak się wiosną napracowałam!!! Wszystko na darmo...Winorośla tez chorują (polowa listków już opadła a reszta jest chora). Od kilku dni jest dosyć ładnie, ale wieczory i noce są już zdecydowanie chłodniejsze. Dzisiaj, w prognozie pogody stwierdzili, ze w week- end trzeba już będzie wyciągnąć z szaf cieple ubrania na następny tydzień!
:cry:
Gdyby nie było tych brzydszych pór roku, wiosna i lato nie miałyby takiego uroku!
Trzymaj się ciepła!
Pozdrawiam,
Fleur 78
Awatar użytkownika
Xa-b
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Przecież jesień jest piękna.. Musi być, jakby nie jesień nie byłoby nalewki z pigwy!
Awatar użytkownika
livia
200p
200p
Od: 6 cze 2007, o 00:47

Post »

Józef pisze:no i wykrakałem....przed- i wczorajsza noc "załatwiła" moją działkę..zmarzły begonie ,kanny,dalie,niecierpki,datury...koniec lata :cry: :( :cry:
O qrcze Józefie, strasznie mi przykro :( ...
W tej Polsce mamy okropny klimat dla ogrodników : susze albo ulewne deszcze, przymrozki ( katastrofalne w maju, a już się zaczynają wrześniowe), wichury...
szkoda gadać... :?
kiedy się cieszyć ogrodem, jak ciągle się trzeba martwić,czy rośliny przeżyją następną katastrofę :?:
Awatar użytkownika
Xa-b
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Livio, nie trzeba się martwić! Inaczej faktycznie nic nie będziesz miała jak się cieszyć z tego co masz w ogrodzie ;)
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

dziękuje dziewczyny za słowa pociechy ale teraz moja działka wygląda tak..
Obrazek
zmarzły nawet dredy..tak nazywam szarłat zwisły
Obrazek Obrazek
a to mój dzbanecznik posadzony na korzeniu..na szczęście w porę schowałem go do szklarni ale co ja z nim zrobię w zimie..wrósł w korzeń i już raczej nie da się go wysadzić do doniczki.. Obrazek
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Józefie jestem w szoku...
Kiedy kilka dni temu czytałam to wszystko co pisałeś o fali zimna jaka Cię nawiedza ,nie wierzyłam tak do końca :oops:
Myslałam sobie ,że to po prostu przypadek...
Teraz jest mi smutno,że tak urocza działka ,w którą wkładasz tyle serca i finansów zdana jest na los,który raczej nie jest łaskawy.... :(
Józefie wspólczuję Wam,Tobie i żonie...juz zaczynacie zimę ...to niewyobrażalne wręcz ...
Pozdrawiam i jestem z Tobą. :)
Awatar użytkownika
Xa-b
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dziwi mnie to bo coraz więcej ludzi skarży się na przymrozki a nic o nich nie wspominają w TV, martwie się o moją oliwkę, stała sobie cały weekend na balkonie i nikt nie mógł jej z tamtą wziąć. Dziś zadzownie do rodziców, jak wrócę z wycieczki, i powiem, żeby ją schowali :( Oby..
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Krysiu ..już się do tego przyzwyczaiłem..tak jest co roku a raczej dwa razy do roku..wiosną raz ..jesienią drugi,,jeżeli nie możesz czegoś pokonać..spróbuj to polubić.To chyba dobra maksyma..
Awatar użytkownika
Xa-b
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Polubić.. może, ale roślini i tak strasznie szkoda :(
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold