DALA ? witaj Dalu! Niektóre rzeczy, które podziwiamy , trudno jest przenieść do naszych ogrodów . Mogą nas , jak piszesz, zainspirować ,żeby np. sadzić kwiaty w większych grupach, a nie pojedynczo. Inne, jak np. ta kompozycja ? można zastosować u siebie bez większego problemu.
AGRAZKA ? witaj Grażynko, jeszcze tylko trochę musimy się wspierać takimi kolorowymi wspomnieniami...W ogrodzie śniegu / bieli już nie ma , a żywych kolorów nie ma jeszcze.
KOCICA ? Kociczko, dzień dobry! Cieszę się,że u Ciebie to się sprawdza, ja dopiero pierwszy rok tak zrobiłam i szukam potwierdzenia u doświadczonych ogrodników. U mnie też są nornice, może też powinnam sadzić lilie w donicach...
MME33 ? Magdaleno, cieszę się,że znów jesteś! Dziś w Warszawie słońce od rana, jak to poprawia nastrój ...!
FELA ? witaj Felu ! Kompozycje są proste i efektowne, czasem wystarczy kolor donicy i jeden gatunek kwiatów...Trzymam kciuki za obrośnięcie Twojego parkanu ! Jaki kolor kobei wybrałaś? Jeśli lubisz fioletowy, to chyba taka będzie lepsza. Ja miałam kiedyś białą i nie wyglądała zbyt efektownie. A fiolet i żółć słoneczników to będzie fajne połączenie ! Pomysł świetny! Czy zamierzasz jeszcze powalczyć z ziemią u stóp tego parkanu ?
ROSLYNN ? Sabino, ja też często pytam się , patrząc na Wasze zdjęcia, dlaczego takie proste rozwiązanie nie przyszło mi do głowy...? Ale od czego jest forum?
PAMELKA ? Pamelko, nawet ja się zachwyciłam urodą tych kompozycji, mimo,że nie lubię fioletów.
IZAZIEM ? fajnie,że będziesz mogła tam pojechać ! Nie wiem, jakie masz możliwości manewru, ale warto sprawdzić jak będzie z terminami wegetacji roślin ? ja byłam tam , czyli termin do oglądania cebulowych idealny, an apolach kwitnących tulipanów było już mało ! Podobno wyjątkowo wcześnie w tym roku przekwitły ! A szkoda stracić takie widowisko. Bo będąc w Keukenhof koniecznie trzeba też zobaczyć pola tulipanów i innych cebulowych ? tam w okolicy są całe plantacje.
Na oglądanie trzeba mieć co najmniej kilka godzin , w zasadzie cały dzień, żeby spokojnie nacieszyć się urodą tego miejsca. To rozległy teren, a na miejscu można dostać plan parku, więc łatwo wszystko znaleźć. Sklepik jest, ale ja nie korzystałam, bo byłam na rowerach.
Tym razem trochę wiosny w domu...