Ogród Grety

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Greta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2007, o 20:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Grety

Post »

Witam

Marzenko , u mnie pada deszcz ze śniegiem prawie drugą dobę , zobaczymy co będzie , a będzie zle...

Małgosiu , widzę , że masz dobre serce do zwierzaków i rękę do roślin . Śliczny ogród . Zapraszam serdecznie do mnie ...

Krysiu ;:196 , to wspaniałe , że masz taki pozytywny bzik na punkcie hojek ;:63 .
Człowiek musi być zakręcone na punkcie np zieleniny , bo to daje ogromną satysfakcje i wypełnia szarość życia.
Ogród Grety

pajęcza nić spowita rosą ... powiewający liść na wietrze
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Miło, że się odezwałaś, bądż dobrej mysli, każdy czeka wiosny, bo ta zima już i tak wiele złego zrobiła.U mnie nowy dom, a mam żle zrobi ony komin i tez wypatruję ciepła, zeby można wejść na dach i poprawić , bo jak leje to jesienią leciało pio ścianie u góry u syna w salonie, a tydzień temu wymieniali mi cześć sufitu i jest na tip top. Nienawidzę zresztą zimy, mam wtedy straszne doły, dla mnie zbawienne jest słoneczko. Pozdrawiam ciepło.
Awatar użytkownika
Greta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Igorku, :wit miło mi , że zaglądasz do mnie , zapraszam ...

Gosiu , dwa lata walczyłam z dachem , bo mam 3 kominy , a dach kryty strzechą , okazało się , że woda podsiąkała z " pocących się " rur stalowych wewnątrz kominowych i na to dopiero ja wpadłam , bo fachowcy załamywali ręce .
U mnie podobnie , brak słońca bardzo źle na mnie działa , spać nie mogę , wszystko mnie boli i jestem marudna .
Byle do wiosny ;:3
Ogród Grety

Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cała budowę domu prowadziłam sama, mąż za granicą. Wiem tylko jedno, że w budowlance nie ma partaczy, sami mistrzowie zawodu, a jak coś spieprzone to i tak powiedzą..... to nie ja, to ten poprzedni co robil, a jak nie ma na kogo to na Pana Boga.Zreszta fachowcy wyjechali za chlebem, a tu zostali pseudofachowcy. Każdy z nich jak zobaczy, że ma do czynienia z kobieta to juz na pewno z ioiotką.Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Greta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu , całą budowę , a raczej remont prowadziłam sama , a domek spory bo przeszło 330 m 2 , mąż na budownictwie się nie zna , bo po co jak ma kobietę budowlańca :uszy , ale za to wiem , że byłam postrachem ekip budowlanych i chłopy mnie słuchają ;:224 , a ja nawet nigdy na nikogo nie podniosłam głosu. ;:108
Ogród Grety

Awatar użytkownika
Greta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chyba mi odbiło. ;:14 jestem w Poznaniu , na " Gardenia ". Targach ogrodniczych.
Wczoraj w nocy , wpakowałam psa do samochodu , zabrałam jedzenie i w drogę 730 km.
A dziś rano zwiedzanie targów i miłe pogawędki o ogrodach i roślinach. Kupiłam dziwny kamień , parę badyli i jutro powrotna droga do domu. Jutro zamieszczę foty , bo ten post piszę z telefonu. :wit :wit :wit Dla wszystkich zakręconych na punkcie zieleniny.
Ogród Grety

Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To wstąp do mnie na kawę i odpoczynek, zwierzaki mile widziane.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj, Greto :D
Mam nadzieję, że wizytę na targach zaliczysz do udanych :)
Rzadko ostatnio zaglądam na forum, bo zima na tyle dała mi się we znaki, że najzwyczajniej w świecie mi się nie chce... Czy pisać o ciągle zalegającej grubej warstwie śniegu??? Niby znika, ale jest go ciągle tak dużo, że pewnie miejscami będzie zalegał do Wielkanocy... Wiosna nieuchronnie się zbliża, czemu świadectwo dają ptasie trele. Rośliny jednak ciągle śpią przykryte sporą warstwą śniegu...
Na szczęście za kilka dni wyjeżdżam naładować akumulatory i mam nadzieję wrócić w lepszym nastroju :)
Oby do wiosny!!!
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Witaj Greto :!: Ooo, kolejna osoba, która była na targach w Poznaniu :) Ciekawe, czy spotkałaś się z forumowiczami :?:
Awatar użytkownika
Greta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu, bardzo dziękuję za zaproszenie ;:196 , ale dopiero w domu przeczytalam Twój post.
Jechałam z Poznania w kierunku Świecka , na Berlin i do Hamburga.

Moniu, u mnie też jeszcze zwały śniegu , błoto , a w nocy wiał huragan. U mnie na remizie strażackiej przyleciał bocian.
Biedak kiepsko wygląda na gniezdzie.

Jacku, byłam w Poznaniu na Gardenii w sobotę , a forumowicze mieli spotkanie w niedziele. Dopiero w domu przeczytałam o zjeździe .

A na Gardenii , kupiłam ciemierniki Helleborus purpurascens , H. argutifollus , H. hybridus kwitnący na granatowo.
Rozmawiałam z Panem Marczyńskim o clematisach, uprosiłam o 3 sztuki z wystawy. :heja

oraz miałam ogromną przyjemność rozmowy z prof.Stanisławą Korszun o Ginkgo Biloba i zamówiłam 12 sztuk drzewek szczepionych przez panią professor z mikoryzą specjalnie wyselekcjonowaną do Ginkgo biloba.

kupiłam jeszcze klamora , (kamień) obumarły fragnent koralowca.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ogród Grety

marzenaF
1000p
1000p
Od: 24 sie 2009, o 11:06

Post »

;:111 ale zakupy no,no Greta :shock: aż zazrość bierze tfu,tfu niech się chowają zdrowo roś :) linki
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Witaj Greto :wit Nie powiesz chyba, że kupiłaś tego wielkiego kamienia z ostatniej fotki ;:111 Jak go do autka wtargałaś ;:223
Awatar użytkownika
Greta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko , roślinki posadzone , oby pięknie rosły.

Bogusiu , ten kamień na zdjęciu ważył przesło dwie tony , ja kupiłam mały 12 kilogramowy.
Ogród Grety

Awatar użytkownika
Greta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam ciepło.
U mnie powrót zimy :evil: sypie śnieg i minusowe temp.
W ogrodzie pobojowisko , rzeczka wylała , mam rozlegle podtopienia , teraz zamarznięte.
A jurto jadę rano na giełdę ogrodniczą do Hamburga.
Lista zakupów przygotowana ... a nie miałam nic kupować w tym roku.
Ogród Grety

Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

UDANYCH ZAKUPÓW.Nie jesteś osamotniona w niedotrzymaniu sobie obietnic.Kolezanka cały czas mi wypomina, że mówiłam ,ze nie będę się bawic w żadne kwiatki, tylko iglaki i trawa, żeby nie miec roboty, a tu co?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”