Ostatnio

jakoś mniej czasu na odwiedziny na forum mam. Może to środek roku i przez to, dużo pracy, mało czasu wolnego, a dzisiaj jeszcze konkurs matematyczny miałam

Ale, mam nadzieję, że już niedługo będę mogla spokojnie i nie "z doskoku" zaglądać na forum, bo trochę nowych rzeczy się zadziało na nim
Piotrze, tak sobie kiedyś myślałam i to chyba przypadłość wszystkich jest, że u siebie nic wyjątkowego nie widzą, a u innych same nowinki, perełki i wszystko takie oryginalne
Dusiu, dzięki. Hm... może teraz zaczyna się lepszy czas dla storczyków, to warto polepszyć im trochę warunki, np. zwiększyć wilgotność (piszesz, że masz kaloryfer pod spodem, może dasz na niego jakiś wilgotny ręcznik), żeby korzonki im urosły?
Gosiu, przy najbliższej okazji... no dobra, przy najbliższej chwili wolnego postaram się zrobić zdjęcia - jedno keiki ma już wyraźnie zarysowany listek
Madziu, dzięki za odwiedziny! :P A skoro piszesz, że też masz takie syjamskie... może jakieś zdjęcie?
Gogi, Priamie, Miaa, Grażynko, dziękuję Wam bardzo

Mam tylko nadzieję, że vandzia się od tych pochwał nie rozleniwi za bardzo. I wcale taka trudna w uprawie to ona nie jest
A skoro już na forum weszłam, to napiszę Wam, co się u mnie dzieje...:
-
Phal. pulchra zaczęła ostatnio wypuszczać listka
-
Promenea xanthina wypuściła już nowiutką calutką pseudobulwę, a teraz u jej boku zaczynają przyrastać korzonki
-
Phal. Penang Girl wypuszcza dwa ładne korzonki, jeden już jest całkiem, całkiem - ale to nie wszystko. Dzisiaj... zauważyłam u niej pędzik!

Taki mały, bo mały, ale jest i cieszy.