Oaza spokoju Hanki - 2009
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Oaza spokoju Hanki - 2009
Lisko ona na zdjęciu wygląda jak Godecja lub pełna malwa . Jak mi wyrośnie to sie nia pochwalę .
- Hanka 1
- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Witam Wszystkich
Myślałam że i ja dziś będę mogła napisać.U mnie wiosna ale nic z tego.Zima i śnieg trzyma się dobrze.Z drugiej zaś strony może i dobrze,że do mnie wiosna się nie spieszy,bo nie mam jeszcze kupionych żadnych nasion.
Chociaż źle piszę "żadnych".Dziś dostałam nasionka pomidorów od bardzo szczerej kumpelki
Bogusiu
Jutro wielkie sianie pomidorów do mini szklarenki.
A teraz wykorzystam link do liliowców i do nasion.Jak coś zamówię napiszę
Myślałam że i ja dziś będę mogła napisać.U mnie wiosna ale nic z tego.Zima i śnieg trzyma się dobrze.Z drugiej zaś strony może i dobrze,że do mnie wiosna się nie spieszy,bo nie mam jeszcze kupionych żadnych nasion.
Chociaż źle piszę "żadnych".Dziś dostałam nasionka pomidorów od bardzo szczerej kumpelki
Bogusiu

A teraz wykorzystam link do liliowców i do nasion.Jak coś zamówię napiszę
Haniu nie wierzę.. wiosna schowała się pod śniegiem.. poważnie.. 
Ja ją widziałam

Ja ją widziałam

z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
HANIU szukaj tej wiosny na pewno gdzies juz się odkryła . Ciemierniki całe u góry może niedługo zobaczymy ich kwiatki ,a Hiacynty dopiero wybijają
- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
I co Haneczko dałaś radę znależć liliowce ??
wybrałaś coś fajnego ?? :P
wybrałaś coś fajnego ?? :P
- Hanka 1
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Widzę Haniu, że i do Ciebie wiosenka zawitała.
Haniu powiedz jak wysoko rosną te dzierotki i czy lubią suchą ziemię.
Dzięki.

Haniu powiedz jak wysoko rosną te dzierotki i czy lubią suchą ziemię.
Dzięki.

- Hanka 1
- Danio
- Od: 8 lis 2006, o 18:44
Haniu, wiosna szaleje na parapetach.
Wysłuchałam długoterminowej prognozy i niestety ok 13.03 nocą mrozy do -10 st. Może więc lepiej, że jeszcze roślinki się nie obudziły...
Jak Twoje róże, bo znajoma straszyła mnie, że u niej wszystkie przemarzły /na moją działkę nadal nie da się dojechać, więc nie wiem w jakim stanie są moje/
Pozdrawiam Dorota
Wysłuchałam długoterminowej prognozy i niestety ok 13.03 nocą mrozy do -10 st. Może więc lepiej, że jeszcze roślinki się nie obudziły...
Jak Twoje róże, bo znajoma straszyła mnie, że u niej wszystkie przemarzły /na moją działkę nadal nie da się dojechać, więc nie wiem w jakim stanie są moje/
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
- Hanka 1
Witaj Dorotko
Dziś zrobiłam przegląd róż,oczywiście tam gdzie już śnieg stopniał i wydaje mi się,że wszystkie w miarę dobrze przeżyły a jesienne sadzenia powiedziałabym,że rewelacja.Wszystkie mają zielone łodyżki.Te starsze na pewno muszę ciąć .bo końce mają brązowe ale takie cięcie im dobrze zrobi.
Dorotko u ciebie też będzie dobrze.Narzekamy na śnieg ale to on sprawił,że róże dobrze zniosły zimę.Gorzej może być teraz,jak mówisz,że mają być takie mrozy a rośliny już na wierzchu.
Dziś zrobiłam przegląd róż,oczywiście tam gdzie już śnieg stopniał i wydaje mi się,że wszystkie w miarę dobrze przeżyły a jesienne sadzenia powiedziałabym,że rewelacja.Wszystkie mają zielone łodyżki.Te starsze na pewno muszę ciąć .bo końce mają brązowe ale takie cięcie im dobrze zrobi.
Dorotko u ciebie też będzie dobrze.Narzekamy na śnieg ale to on sprawił,że róże dobrze zniosły zimę.Gorzej może być teraz,jak mówisz,że mają być takie mrozy a rośliny już na wierzchu.

- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Dobrze Haneczko ,że różyczki Ci przeżyły ,,ja mam straty ,
chyba z 6 mi poszło ,ale je zostawię i zobaczę czy dają radę wypuścić z dołu gałązki ,
Na sztamce jedna róża tez poszła .A o korytarzach zrobionych przez nornice to lepiej nie mówię

chyba z 6 mi poszło ,ale je zostawię i zobaczę czy dają radę wypuścić z dołu gałązki ,
Na sztamce jedna róża tez poszła .A o korytarzach zrobionych przez nornice to lepiej nie mówię

- Hanka 1
Bogusiu taka szkoda.Sześć to dużo.A może jeszcze wyjdą,nie wyrzucaj ich jeszcze.Moja jedna pnąca /dwuletnia/ trochę też przetrzebiona,muszę jej wyciąć dwa pędy bo brązowe co ja mówię brązowe czarne,ale jeszcze trzy zostaną to jakoś się obroni.bogusia177 pisze:chyba z 6 mi poszło ,ale je zostawię i zobaczę czy dają radę wypuścić z dołu gałązki ,
Na sztamce jedna róża też poszła .A o korytarzach zrobionych przez nornice to lepiej nie mówię
Bardziej martwię się o lilie,bo śnieg jeszcze leży a tam gdzie trochę stopniał to bagno a zapowiadają mrozy do minus 10

Haniu u ciebie na parapecie to raczej piękne lato a u mnie to tylko grudnik ciągle kwitnie od listopada a w ogrodzie śnieg i śnieg.
- Hanka 1
Irenko u mnie na ogrodzie też śnieg a tam gdzie już trochę stopniał to bardzo mokro.Ale może i dobrze ,że jeszcze jest śnieg,bo zapowiadają mrozy.
- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Hanuś tylko z tego względu,że zapowiadają mrozy to łatwiej się pogodzić z tą ilością śniegu jaka jest u mnie.
Jednak wolałabym oznaki wiosny jakie są już u niektórych osób

Jednak wolałabym oznaki wiosny jakie są już u niektórych osób