Ogród Oli

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Oli

Post »

...ona się boi ...bo wie ,że chcesz ją kilim ... :;230 :;230
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak już pisałam, stara brzoskwinia padła mi w lecie. Jesienią kupiłam nową, mała Inkę. Dostała miedzian w listopadzie, a teraz czeka na Sylit. Pogoda na razie sprzyja. Oglądałam ją dzisiaj i mimo, że niczym nie zabezpieczana, żyje :) .
U mnie też nareszcie wiosennie. Ćwierć działki bez śniegu ;:108 ;:108
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Olu u Ciebie wiosna na całego :heja
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p
Od: 16 sie 2009, o 22:49

Post »

Witam - To jest nie możliwe- Wy już macie pierwsze oznaki życia- a ja mam jeszcze metr śniegu!!!!!
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p

Post »

Igor- chyba do czerwca bym wynosiła ..... :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Witajcie w prawie wiosenna nockę. U mnie w tejchwili na termometrze +5 stC :lol:
Śnieg do reszty powinien zniknąć. Niestety zrobiło się błotniście. Jutro zrobię dokładniejszy przegląd "włości" i może także opryski brzoskwiń.

Basiu nie wiem jak smakuje INKA, ale mam nadzieję ,że bedziesz z owoców zadowolona. Moja nieszczęsna brzoskwinia rekonwalestentka (nie pamiętam jaka to odmiana) pójdzie jutro pod prysznic z silitu. Druga brzoskwinka moja to SATURN, o spłaszczonych owocach. Jesienią była "miedzianowana". Jest u mnie drugi rok i jeszcze nie miałam od niej owoców.

Gosiu, Alinko pewnie , że wiosna. Odczyniam nad nią "czary mary". Co przechodzę koło okna, na moment muszę przez nie wygladnąć i zaklinać aby już zagościła na dobre ;:17

Igor994 witam w mych skromnych progach. Ja odgarnąłam śnieg na przejściach do kubła na śmieci i do kompostownika, a potem musiałam odgarnąć odrobinę miejsca dla mojej psiny, bo nie miała jak wyjść na siusiu. Zapadała się po uszy. Potem w pierwszej kolejności w tych miejscach mogłam obserwować zieloną trawkę. Dzisiaj już było baaardzo zielono, czego i Wam życzę .
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Właśnie wrociłam z obchodu ogrodu.Śnieg stopniał i to co zobaczyłam bardzo mnie zmartwiło. Niemal cały ogród jest poorany tunelami. Cebulki niektórych roslin poodkopywane i poobgryzane :evil: . Wygląda to na sprawkę kretów, bo i sporo kopców. Jeszcze nigdy dotychczas nie było u mnie takiej inwazjii. Nie wiem co z tym zrobić. To jakaś plaga. Kiedyś zdarzały się pojedyncze kopce, ale nigdy aż tak ;:98
Czy to możliwe, że za to odpowiedzialne sa krety ??? i czy jak zrobi się cieplej ,to sobie gdzieś pójdą ? Na trawniku, to jeszcze przeżyję. Trawa się zadarni, ale grządki i moje zjedzone cebulowe ;:223
Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Olu- nie jestem expertem, ale wydaje mi się, że Twój ogród pokochały krety i nornice. :(
U mnie w ogrodzie nornice trochę odstraszają koty, ale krety mają sie dobrze. :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p

Post »

Olu-poszukaj roślinki,które będą przeszkadzały Twojemu przychówkowi!!
Ja miałam w ubiegłym roku jednego kolesia-ale jaki pracowity był!!! pół ogrodu mi przerył!!!
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

Olu u Ciebie wiosna na całego ;:196
nawet krety się obudziły :;230
Miłego wieczoru :heja
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zgadzam się z Tajką.
Kopce porobiły krety, natomiast tunele nornice. W dodatku nornice lubią cebulki. Chyba musisz zainwestować w kota :D
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

:wit
Olu, moi sasiedzi ogródkowi narzekają na koty. Ja je lubię i podkarmiam. Nornice zniknęły, a konflikt z sąsiadami nie :)
Nie masz wyjścia, cebule w koszyczki ;:132
Za Twoim przykładem opryskałam brzoskwinię.
;:196
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzień skończyłam dość optymistycznie. Słonko świeciło. Na termometrze było + 9 stopni. Opryski wykonane. Drzewka owocowe podcięte. Papryka, kapustka i cytryniec chiński - posiane. Canna i tawułka poszły do doniczek :lol:

Tajko witaj serdecznie. Mam taką nadzieję, że kot będzie skutecznym odstraszaczem, a na krety muszę chyba założyć ultradźwięki, bo butelki na kijkach odpadają . Ani to estetyczne, ani skuteczne w 100 %.

Alinko nie pozwolę mu się (jeżeli to jeden ) zakolesiować :twisted: Rozgrzeszm go (je) dlatego, że była ciężka zima i nie miał co papusiać, ale teraz to będę z nimi walczyła (humanitarnie) :pogon

Dzidziu juz mi przeszła złość na krety i rozpacz z powodu ich działalności . Mój m wytłumaczył, że musiały sie gdzieś wyżywić.. A że skorzystały akurat z naszej oferty cebulkowej ;:110
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu , Basiu
mam kicię i bardzo lubię zwierzęta. U sąsiada za płotek jest stadko na pół dzikich kotów. Sąsiadka je karmi, ale nie nocują w domu. W moim ogrodzie wydeptały sobie ścieżkę w trawie. Gdybym nie wiedziała, że to koty, to bym nie uwierzyła, że te delikatne istoty potrafią tak zniszczyć trawnik. Ślad jest widoczny, wydeptany. Chodzą zawsze tym śladem do płotu, pod którym wykopały przejście. Miałam je zasypać, ale teraz to może koty bedą sprzymierzeńcami. Kłopot jest tylko z kocurami, bo uzurpują sobie prawo do terytorium. Podchodzą bezczelnie do okien tarasowych i psikają swymi "perfumami". Niekiedy także próbują atakować moją kotkę, co może się skończyć bójką. Moja kicia jest także bojowa, ale czasem nie daje rady wielkim kocurom i zmyka do domu.

Koszyczki w tym roku obowiązkowe. Tym bardziej, że zakupiłam dużo lilii :lol:
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To dziwne, że te koty nie rozprawiły się jeszcze z twoimi lokatorami. Chyba, że sąsiadka za bardzo je dokarmia i nie maja już na nic więcej ochoty :D
Ja mam takie urządzenie i jestem zadowolona, ale nie można kupować najtańszego, bo te nie działają. I zauważyłam , że jak jest duża grupa kretów to też słabo działa. Chyba muszą się wtedy wspierać duchowo :;230
Także u jednych działa, u innych nie. Mimo, że te same urządzenia. Ja swoje kupiłam już jakieś 6 lat temu i od tamtej pory kreta nie ma. Nornice od czasu do czasu się pojawią, ale większych szkód nie wyrządziły.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”