Piwonie to moja wielka pasja. Ja też mam zamiar dokupić trochę drzewiastych ale z jakiegoś dobrego źródła bo na aukcjach trochę się boję.
  Piwonie to moja wielka pasja. Ja też mam zamiar dokupić trochę drzewiastych ale z jakiegoś dobrego źródła bo na aukcjach trochę się boję.Doroto - to jest wytrwały dereń. U mnie nigdy nie był zabezpieczany. To derenie kwieciste są zmarzlakami
 Właśnie jestem ciekawa jak przeżył tę zimę mój Cornus florida.
 Właśnie jestem ciekawa jak przeżył tę zimę mój Cornus florida.Budleja skrętolistna jest u mnie zabezpieczana kopczykiem z torfu lub kory. Zdarzało się, że przemarzała ale zawsze odbija od karpy. A kwitnie obłędnie.
Krysiu - boje się, ba- nawet jestem pewna, że nie jestem ekspertem od lilaków. Ale może sobie wspólnymi siłami poradzimy

Danuśka- a od kogo, jak nie od Ciebie mam tę uroczą paprociową miniaturkę, za którą będę Ci dozgonnie wdzięczna?

Powiedz mi tylko, czy wymagania piwonii dzrzewiastych są takie same jak tych bylinowych czy jakieś specjalne?
  Powiedz mi tylko, czy wymagania piwonii dzrzewiastych są takie same jak tych bylinowych czy jakieś specjalne?
 .
 . ale bardzo chciałabym posadzić coś przyciągającego motyle.
  ale bardzo chciałabym posadzić coś przyciągającego motyle.
 Piwonie drzewiaste mają korzenie wrażliwe na przemarzanie więc ściółkuję swoje na zimę korą. Poza tym, tak jak bylinowe, są żarłoczne i nie lubią zastoisk wody.
 Piwonie drzewiaste mają korzenie wrażliwe na przemarzanie więc ściółkuję swoje na zimę korą. Poza tym, tak jak bylinowe, są żarłoczne i nie lubią zastoisk wody. Próbowałam kilkakrotnie ze względu na ich porę kwitnienia, różnorodność pięknie kwitnących odmian i te chmary motyli, któr przyciągają.
 Próbowałam kilkakrotnie ze względu na ich porę kwitnienia, różnorodność pięknie kwitnących odmian i te chmary motyli, któr przyciągają.