KOlorowy Ogród Geni 2010 cz.2
- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: KOlorowy Ogród Geni 2010 cz.12
Różaneczniki dobrze zniosły tę zimę - są zielone i nie mają zwiniętych liści!
Kilka str wcześniej pokazałaś krokusy - znasz ich wszystkie odmiany??
Kilka str wcześniej pokazałaś krokusy - znasz ich wszystkie odmiany??
- piofigiel
- 1000p
- Od: 11 lis 2009, o 17:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Geniu witaj, przeczytałem u Ursulki że zmarnowały Ci się wykopane na jesień lilie, chciałem zapytać czy trzeba je wykopywać, bo kilka naszych zimuje w gruncie nie wiedzieliśmy co zrobić?
Pozdrawiam Tomek

Pozdrawiam Tomek

- Matemax
- 1000p
- Od: 14 sty 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Geniu, jak tam Twoje Canny? posadziłaś już je do doniczek?
- raistand
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2007, o 20:28
Jakie hosty kupiłaś?
Na pewno efekt będzie. Hosta i tak dłuuugo rośnie.
Na pewno efekt będzie. Hosta i tak dłuuugo rośnie.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Krysiu witaj ,na pewno i u Ciebie w ogrodzie są oznaki wiosny ,u mnie krokusy już pięknie wyglądają , szkoda ze zapowiadają mrozy bo tak to już cieszylibyśmy się wiosną za kilka dni.
Tajka , Felu ja też zawsze tak robię , sadzę do ogrodu rzadko przezimują ale jesienią jeszcze żółty pięknie kwitł ,nie wiem czy przetrwał zimę zapomniałam sprawdzić .
Jolu hosty wsadzę w poniedziałek do donic , dziś byłam na 18 u chrześniaka , ale już wróciłam bo jakoś nie mogę długo wysiedzieć za stołem .
U mnie jeszcze wczoraj było bardzo dużo śniegu , ale w nocy deszcze padał i większość śniegu roztopił .Dużo już ogrodu bez śniegu .
Jacku ja posadzę swoje hosty do donic .Prymulki kupuję co rok wiosną żeby jakoś przetrwać ten czas do krokusów i przebiśniegów w ogrodzi .
Witaj grabek, Przemku bardzo się cieszę że odwiedziłaś mój ogród .
Rododendrony rzeczywiście dobrze sobie poradziły , jestem ciekawa czy pąki azali nie są zmarznięte .
Przemku ja krokusy kupuję na kolory a nie odmiany , nie mam pojęcia jakie odmiany.
Tomku nie wiem co mi przyszło do głowy żeby wykopać lilie nigdy tego nie robiłam .
Mateusz kanny już posadzone .
Andrzej na razie przyszły White Feather, Brim Cup, Fire and Ice, Gold standard, Whirlwind, So Sweet, Paradise Joyce, Striptease,Great Expectations .
Mam jeszcze zamówiony zestaw 14 host ale tych nie znam nazw nie było tylko zdjęcia .
Genia
Tajka , Felu ja też zawsze tak robię , sadzę do ogrodu rzadko przezimują ale jesienią jeszcze żółty pięknie kwitł ,nie wiem czy przetrwał zimę zapomniałam sprawdzić .
Jolu hosty wsadzę w poniedziałek do donic , dziś byłam na 18 u chrześniaka , ale już wróciłam bo jakoś nie mogę długo wysiedzieć za stołem .
U mnie jeszcze wczoraj było bardzo dużo śniegu , ale w nocy deszcze padał i większość śniegu roztopił .Dużo już ogrodu bez śniegu .
Jacku ja posadzę swoje hosty do donic .Prymulki kupuję co rok wiosną żeby jakoś przetrwać ten czas do krokusów i przebiśniegów w ogrodzi .
Witaj grabek, Przemku bardzo się cieszę że odwiedziłaś mój ogród .
Rododendrony rzeczywiście dobrze sobie poradziły , jestem ciekawa czy pąki azali nie są zmarznięte .
Przemku ja krokusy kupuję na kolory a nie odmiany , nie mam pojęcia jakie odmiany.
Tomku nie wiem co mi przyszło do głowy żeby wykopać lilie nigdy tego nie robiłam .
Mateusz kanny już posadzone .

Andrzej na razie przyszły White Feather, Brim Cup, Fire and Ice, Gold standard, Whirlwind, So Sweet, Paradise Joyce, Striptease,Great Expectations .
Mam jeszcze zamówiony zestaw 14 host ale tych nie znam nazw nie było tylko zdjęcia .
Genia
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Geniu - Ty już nie wpędzaj się tak w poczucie winy z tymi liliami.
Gdybyśnie wykopała lilii orientalnych, to prawdopodobnie by zmarzły, umnie nie wykopane, to już je spisałam na straty, gdyż były mrozy po 30*.
Cieszę się, że Ci różanecznkii dobrze przezimowały, to azaliom także nic nie będzie.

Gdybyśnie wykopała lilii orientalnych, to prawdopodobnie by zmarzły, umnie nie wykopane, to już je spisałam na straty, gdyż były mrozy po 30*.
Cieszę się, że Ci różanecznkii dobrze przezimowały, to azaliom także nic nie będzie.

- raistand
- Od: 18 mar 2007, o 20:28
A... no nic...
Powstrzymam się od komentowania...
Niech zdrowo rosną.

Powstrzymam się od komentowania...
Niech zdrowo rosną.

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Geniu ja zwracam się do Ciebie z pytaniem.
Pierwszy raz mi się to zdarzyło i nie wiem, czy coś jeszcze będzie z moich bulw i cebul, które zimowały w garażu. Wszystkie są miękkie, nie wiem czy watro je wsadzać do doniczek, żeby podpędzić. Pewnie przemarzły i teraz jak przyszła odwilż to i one się "roztopiły".
A może mnie pocieszysz, że mimo wszystko jest w porządku?
Pierwszy raz mi się to zdarzyło i nie wiem, czy coś jeszcze będzie z moich bulw i cebul, które zimowały w garażu. Wszystkie są miękkie, nie wiem czy watro je wsadzać do doniczek, żeby podpędzić. Pewnie przemarzły i teraz jak przyszła odwilż to i one się "roztopiły".
A może mnie pocieszysz, że mimo wszystko jest w porządku?
- e-genia
Gosiu bardzo bym chciała Cię pocieszyć , ale trudno powiedzieć na odległość czy coś z tego będzie . Po tym jak opisujesz to wydaje się że zmarzły i tylko do wyrzucenia się nadają .
Ale Może tylko tak Ci się wydaje .
Genia
Ale Może tylko tak Ci się wydaje .
Genia

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Geniu, kupiłam dziś nasturcję pnącą i poój pnący, z tego pewnie nie będę miała nasion na nstepny rok?
- e-genia
Małgosiu nie mam pojęcia nie sieję tego .
A to moja wiosna w ogrodzie

A to moja wiosna w ogrodzie

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Nooo...
Wiosna już całkiem, całkiem
Wiosna już całkiem, całkiem

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
super te oznaki wiosny
Na ostatnim zdjęciu to chyba ranniki
Ja jakoś nie mogę zlokalizować moich/Twoich. Chyba jeszcze nie wyszły albo są pod śniegiem. Na szczęście jest go coraz mniej.

- e-genia
Aniu szkoda że ma przyjść mróz bo za kilka dni by pięknie kwitły .
Jacku a ranniki mam w kilku miejscach , ale tylko w tym jednym już tak ładnie wyglądają .
Na pewno wyjdą , chyba że za głęboko posadziłeś ,to są małe bulwki a jak je brałeś to już nie było nawet liści .
Genia
Jacku a ranniki mam w kilku miejscach , ale tylko w tym jednym już tak ładnie wyglądają .
Na pewno wyjdą , chyba że za głęboko posadziłeś ,to są małe bulwki a jak je brałeś to już nie było nawet liści .
Genia
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Geniu to się zmartwiłam. Ale może jednak posadzę, albo poczekam jeszcze chwilę może dadzą jakieś znaki życia.