KOlorowy Ogród Geni 2010 cz.2
- Matemax
- 1000p
- Od: 14 sty 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: KOlorowy Ogród Geni 2010 cz.12
Gieniu widzę że u Ciebie Rh mają zielone pączki to dobry znak 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Geniu nie przejmuj się ciemiernikami, przylaszczkami - one tak mają.
U mnie to samo a zawsze budzą się ze snu i kwitną.
Jukki przyjdą do siebie bez problemu - moje też tak wyglądają, ale to im nie zaszkodzi.
Ciekawa jestem co z liliowcami, bo u mnie jeszcze nie odtajała do końca rabata z nimi.
A na dodatek są pod okryciem, którego na razie nie chcę ruszać.
Piękne masz rho...będzie na nich chyba sporo kwiecia.
U mnie to samo a zawsze budzą się ze snu i kwitną.
Jukki przyjdą do siebie bez problemu - moje też tak wyglądają, ale to im nie zaszkodzi.
Ciekawa jestem co z liliowcami, bo u mnie jeszcze nie odtajała do końca rabata z nimi.
A na dodatek są pod okryciem, którego na razie nie chcę ruszać.
Piękne masz rho...będzie na nich chyba sporo kwiecia.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
Witaj GIENIU
Krzew, o która pytasz to kalina koreańska ?Viburnum carlesii/
Krzew, o która pytasz to kalina koreańska ?Viburnum carlesii/
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gieniu moja droga, czy wrzosy też przycinasz?
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Geniu, cudowne masz te kępy krokusów i przebiśniegów
Te kwiaty masz pzynajmniej gwarantowane - zima im nie straszna. A ciemiernika jak pisałem - dostaniesz znowu.
Przypomniałaś mi, ze muszę przylaszczkę odkopać, bo też wcześnie zakwita, i wawrzynka

Przypomniałaś mi, ze muszę przylaszczkę odkopać, bo też wcześnie zakwita, i wawrzynka

- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
Gieniu to i tak nie źle mojej juki jeszcze nie widać przykryta śniegiem 

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Małgosiu, Margo, Krysiu witajcie , dzięki .
Małgosiu wrzosy przycinam po przekwitnięciu .
Aniu, Mateusz z Rh jestem zadowolona szkoda ze kilka gałęzi się połamało ale reszta jest zdrowa i to są pąki kwiatowe .Mam nadzieję że te przylaszczki też wyjdą , sama wiesz Aniujak bardzo cieszyłam się że udało mi się je kupić , Teraz jeszcze chce kupić te o pełnych kwiatkach .
Grażynko , Jacek dzięki ,patrzyłam też na te od CiebieGrażynko śnieżyce , dopiero ledwie się przebijają i to tylko kilka ,mam nadzieję że będą wszystkie .U mnie liliowce też jeszcze całe pod śniegiem tak że nie sprawdzałam .
Jacku dzięki za tego ciemiernika , zobaczymy a może odbije od korzenia .
Gosiu nie długo i Twoja juka będzie widoczna jeszcze kilka dni temu też nie było moje widać
Kochani dostałam hosty z alegro , czy można je teraz sadzić do ziemi ? czy trzeba czekać aż do kwietnia .
Genia
Małgosiu wrzosy przycinam po przekwitnięciu .
Aniu, Mateusz z Rh jestem zadowolona szkoda ze kilka gałęzi się połamało ale reszta jest zdrowa i to są pąki kwiatowe .Mam nadzieję że te przylaszczki też wyjdą , sama wiesz Aniujak bardzo cieszyłam się że udało mi się je kupić , Teraz jeszcze chce kupić te o pełnych kwiatkach .
Grażynko , Jacek dzięki ,patrzyłam też na te od CiebieGrażynko śnieżyce , dopiero ledwie się przebijają i to tylko kilka ,mam nadzieję że będą wszystkie .U mnie liliowce też jeszcze całe pod śniegiem tak że nie sprawdzałam .
Jacku dzięki za tego ciemiernika , zobaczymy a może odbije od korzenia .
Gosiu nie długo i Twoja juka będzie widoczna jeszcze kilka dni temu też nie było moje widać
Kochani dostałam hosty z alegro , czy można je teraz sadzić do ziemi ? czy trzeba czekać aż do kwietnia .
Genia
- Matemax
- 1000p
- Od: 14 sty 2010, o 19:27
Gieniu a jak Twoje azalie 

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Witam wieczorowo
Może Gieniu nie przejmuj się " na zapas".Jeszcze tyle śniegu leży,woda musi zostać wchłonięta przez ziemię,ja nawet nie próbuje wyobrazić sobie,jak to wygląda u syna!Ostatnio tylko powiedział,mże jeszcze dużo śniegu.NIe wydaje m się,żeby duzo wygniło,zbyt duża warstwa śniegu była.Martwię się bardzo o młodziutką magnolię,czy dobrze była zabezpiczona na zimę,o ginko biloba od Babopielki.Piękna sadzonka ale maleńka,ciekawe czy w ogóle ją znajdę?Tak więc kochana Gieniu wszyscy mamy teraz powody do trosk.A gorączka nas chyba ogarnie,jak spłyną śniegi i będzie można w miarę suchą nogą wejść w ogródki.
Miłego wieczorku

Miłego wieczorku

- piofigiel
- 1000p
- Od: 11 lis 2009, o 17:15
Witaj Geniu widzę że u Ciebie śnieg jeszcze niewoli różaneczniki, u nas większość roślin oswobodziła się od śniegu ale jest go w ogrodzie jeszcze mnóstwo, całe zwały może ten padający teraz deszcz go zmyje. Patrząc na Twoje zdjęcia dopiero uświadomiłem sobie że juki pozostają zielone na zimę, myślałem że one wiosną odbijają od zera. Nie martw się Geniu stratami, widocznie już tak musi być że jedne rzeczy tracimy a w ich miejsce zyskujemy nowe, jak to mówią 'życie toczy się dalej', ale oczywiście szkoda roślin
pozdrawiam Tomek

pozdrawiam Tomek

- e-genia
Azalie wyglądają lepiej tak myślę mam nadzieje że pąki nie zmarzły .
Gosiu ja wiosną przycinam boje że zimą mogło by im zaszkodzić, ale tak naprawdę nie wiem kiedy się przycina , ja przycinam wiosną .
Grażynko ja mówię że wygniły roślinki które już nie są pod śniegiem , dziś robiłam w nich porządek trytomy całkiem zgniły , ciemiernik jeden ,pustynnik , liście od niektórych moich ciemierników pełnych , ale środki,pąki są zdrowe .Róże miniaturki , przynajmniej część .
Genia
Gosiu ja wiosną przycinam boje że zimą mogło by im zaszkodzić, ale tak naprawdę nie wiem kiedy się przycina , ja przycinam wiosną .
Grażynko ja mówię że wygniły roślinki które już nie są pod śniegiem , dziś robiłam w nich porządek trytomy całkiem zgniły , ciemiernik jeden ,pustynnik , liście od niektórych moich ciemierników pełnych , ale środki,pąki są zdrowe .Róże miniaturki , przynajmniej część .
Genia

- e-genia
Witaj Igor mam też taką nadzieję że będzie dobrze , troszkę niektóre gałęzie się połamały , ale jak są zdrowe to sobie poradzą .igor944 pisze:Witajtwoje rododendrony widzę , że poradziły sobie z zmią
Genia
- e-genia
Witaj Tomku jeszcze w niektórych miejscach jest u mnie dużo śniegu ,piofigiel pisze:Witaj Geniu widzę że u Ciebie śnieg jeszcze niewoli różaneczniki, u nas większość roślin oswobodziła się od śniegu ale jest go w ogrodzie jeszcze mnóstwo, całe zwały może ten padający teraz deszcz go zmyje. Patrząc na Twoje zdjęcia dopiero uświadomiłem sobie że juki pozostają zielone na zimę, myślałem że one wiosną odbijają od zera. Nie martw się Geniu stratami, widocznie już tak musi być że jedne rzeczy tracimy a w ich miejsce zyskujemy nowe, jak to mówią 'życie toczy się dalej', ale oczywiście szkoda roślin![]()
pozdrawiam Tomek
Juki rzeczywiście zostają zielone na zimę . Wiosną mam zamiar je wykopać i przesadzać w inne miejsce , boje się tylko że z ziemi będą wychodzić następne bo wątpię czy uda się wykopać wszystkie kawałki .
Genia

-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Gieniu, hosty do doniczek i do piwnicy.Do ziemi dopiero jak odmarznie ziemia.Pewnie w kwietniu,Nie trzymaj ich w woreczkach.