Storczykowe szaleństwo Joane
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Storczykowe szaleństwo Joane
Piękne pink panther i dużo ich tam
. Ja mam jednego, też ciągle kwitnie i puszcza keiki. Teraz ma 5 pędów.

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale cudnie wyglądają...Kolorki kwiatów bardzo wyraźnie widać na tle ciemnej belki, śliczne 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Joane przepiękne kwitnienie ale wydaje mi się,ze właśnie inne wyeksponowanie spotęgowało ten efekt.Cudny widok,gratuluje 

-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 26 lut 2010, o 22:22
cuda cudeńka
Witam serdecznie;) Naoglądałam się i naoglądałam i chyba zazdroszczę.... takie cuda naprawdę rzadko się zdarzają ;) nie uszło mojej uwagi też że mieszkasz gdzieś w Niemczech ( zapewne niedaleko holenderskiej granicy skoro piekna Vandzia własnie stamtąd przywędrowała ) Bardzo bym chciała wiedzieć gdzie kupujesz swoje slicznotki?? bo Holandia tuż tuż... tylko adresów brak... ;)
Z góry dzięki za ewentualne podpowiedzi co skąd i za ile można przywieźć.... niedługo dzień kobiet więc trzeba mojego ukochanego namówić chyba na wycieczkę do Holandii ;)
pozdrowienia
Ilona
Z góry dzięki za ewentualne podpowiedzi co skąd i za ile można przywieźć.... niedługo dzień kobiet więc trzeba mojego ukochanego namówić chyba na wycieczkę do Holandii ;)
pozdrowienia

Ilona
- Mala_MI
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Kontakt:
Pięknie wyglądają te kwiaty 

Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
-
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Orchideomaniak
gogi
śnieżka serdecznie dziękuję za życzenia.
Przyznam szczerze, że się trochę obawiałam jak będzie z podlewaniem, dlatego na początku stał na stole abym miała lepsze dojście, ale było to złe mniejsce. Teraz gdy wisi to tak porządnie podlewam raz na trzy tygodnie bo nie chce mi się skakać po krześle i ich ściągać. W międzyczasie zraszam trochę po wieszchu mech. Myślę, że im dużo daje to, że pod nimi zawsze suszę pranie. Wilgoć, która się ulatnia idzie do góry i one mają wtedy idealny klimat.
Storczykowa cieszę się dla Ciebie, są to naprawdę cudne i wdzięczne kwiatki. Widziałam twój. Też ładnie kwitnie.
justus27 one jeszcze ładniej wyglłdają i się prezentują wieczorem na tle nocy i oświetlone lampą.
Grażyna Widera
----_ serdcznie witam Ciebie i zapraszam częściej.
Mala_MI dziękuję.
zapewne niedługo i w Polsce będą sprzedawać storczyki w różnych kompozycjach.Orchideomaniak pisze:takiego pomysłu jeszcze nie widziałem
gogi
też się cieszę, że tak długo kwitną, mimo, że zima była ciężka.gogi pisze:Niesamowicie wigorne te panterki tak długo kwitną
śnieżka serdecznie dziękuję za życzenia.
też jestem ciekawa, ale nawet jakby kwitł normalnie to i tak mi się podoba.śnieżka pisze:Paphio. strasznie kusi i do tego taki mutant. Ciekawe jak się zachowa przy następnym kwitnieniu?
śnieżka pisze:Podziwiam pomysł z belką i panterkami. Musi im wybitnie taka aranżacja służyć, skoro tak przyrastają i kwitną. A jak jest z ich podlewan
Przyznam szczerze, że się trochę obawiałam jak będzie z podlewaniem, dlatego na początku stał na stole abym miała lepsze dojście, ale było to złe mniejsce. Teraz gdy wisi to tak porządnie podlewam raz na trzy tygodnie bo nie chce mi się skakać po krześle i ich ściągać. W międzyczasie zraszam trochę po wieszchu mech. Myślę, że im dużo daje to, że pod nimi zawsze suszę pranie. Wilgoć, która się ulatnia idzie do góry i one mają wtedy idealny klimat.

Storczykowa cieszę się dla Ciebie, są to naprawdę cudne i wdzięczne kwiatki. Widziałam twój. Też ładnie kwitnie.
justus27 one jeszcze ładniej wyglłdają i się prezentują wieczorem na tle nocy i oświetlone lampą.
Grażyna Widera
masz zupełnie rację, ten sam kwiatek inaczej zaprezentowany zupełnie inaczej wygląda i bardziej kusi do kupna.Grażyna Widera pisze:inne wyeksponowanie spotęgowało ten efekt

----_ serdcznie witam Ciebie i zapraszam częściej.
Ja do Holandii mam ok. 150 km. W zeszłym roku mój Moż zrobił mi wycieczkę do parku orchidei, (300 km odemnie). Adres internetowy tego parku podałam na str. 3 mojego wątku. Znajdziesz tam dokładne informacje. Inne kwiaty kupują w różnyych centrach ogrodniczych, u schwertera (mam niedaleko) czy zamawiam przez internet.----_ pisze:zapewne niedaleko holenderskiej granicy skoro piekna Vandzia własnie stamtąd przywędrowała ) Bardzo bym chciała wiedzieć gdzie kupujesz swoje slicznotki?? bo Holandia tuż tuż... tylko adresów brak... ;)
Mala_MI dziękuję.
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Piękne są... Mój teraz kwitnie na 4 pędach, rozgałęzia się na piątym a oprócz tego puszcza keiki (jedno już oddzieliłam, jedno jeszcze rośnie). Ładny, ciekawy storczyk, ale ciągle kwitnie i nawet nie mam go kiedy przesadzić (parę ma niezaładnych korzonków, które chciałabym obciąć).Storczykowa cieszę się dla Ciebie, są to naprawdę cudne i wdzięczne kwiatki. Widziałam twój. Też ładnie kwitnie.
- luczek95
- Od: 13 lip 2009, o 22:10
No fajna ta belka

-
iwka2, luczek95 dzięki za odwiedziny i miłe słowa. Zapraszam częściej. 

- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Powiem krótko WSPANIAŁE CUDO 

-
Serdecznie dziękuję wszystkim za odwiedziny.
Wczoraj byłam na wystawie storczyków i się naoglądałam cudeniek. Co jeden to ładniejszy i lista marzeń też, coraz dłuższa. Nie obylo się bez kupna. Przywiozłam kilka nowości. Ciekawe jak sobie dam z nimi radę.
Jak zdążę to jeszcze dzisiaj wam je pokażę.
Wczoraj byłam na wystawie storczyków i się naoglądałam cudeniek. Co jeden to ładniejszy i lista marzeń też, coraz dłuższa. Nie obylo się bez kupna. Przywiozłam kilka nowości. Ciekawe jak sobie dam z nimi radę.
Jak zdążę to jeszcze dzisiaj wam je pokażę.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
No to czekamy na te cudeńka
,chociaż wiem,że potem mnie głowa boli 

-
Nareszcie mam chwilę na to aby wam pokazać moje nowości z wystawy. Potrzebowałam czasu aby zdjęcia załadować i też trochę ochłonąć po tym co widziałam. Najpierw pokażę te kwitnące.
Maleńka Babtistonia echinata

i w całości

Phal. schilleriana. Jest to bezpośrednio z Filipin. Do tej pory rosła na drzewie, zobaczymy czy się u mnie zaklimatyzuje.

Coelogyne flaccida bardzo intensywnie pachnie. Już przekwita.

Przepraszam za jakość zdjęć, ale nie jestem dobrym fotografem.
Reszta później.
Maleńka Babtistonia echinata

i w całości

Phal. schilleriana. Jest to bezpośrednio z Filipin. Do tej pory rosła na drzewie, zobaczymy czy się u mnie zaklimatyzuje.

Coelogyne flaccida bardzo intensywnie pachnie. Już przekwita.

Przepraszam za jakość zdjęć, ale nie jestem dobrym fotografem.
Reszta później.
- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Witaj
Masz przepiękna i godna pozazdroszczenia kolekcję
, tyle obfitych kwitnień i różnorodnosć gatunków
. Phal. w tej bambusowej donicy prezentują sie przecudnie .
Pozdrawiam

Masz przepiękna i godna pozazdroszczenia kolekcję

Pozdrawiam

|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||