Patrycjo mnie też się nie udaje z nasionkami tymi co sieję w domu natomiast jak sieję bezpośrednio w ogródku to kiełkują a potem rosną jak szalone
Trzymam kciuki...niech wszystkie nasionka wykiełkują
Igor ja akurat nie wiem jak z nasionkami, kupowałam bulwy.
PatrycjaMoje doniczkowce
"I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
"Rzuciłem rozpostarte sny pod twoje stopy; Stąpaj ostrożnie - depczesz moje sny." W.B.Yeats
No, nie bardzo. Ale bym stawiała na Calicynę, o ile tak to się pisze. Duuże, omszone liście.
PatrycjaMoje doniczkowce
"I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
"Rzuciłem rozpostarte sny pod twoje stopy; Stąpaj ostrożnie - depczesz moje sny." W.B.Yeats
Mam taką samą żółtą begonie , mam ją już trzeci rok , bardzo ładnie rośnie i obficie mi kwitnie .
Nie chcę zaśmiecac Ci wątku , więc wklejam link jak mi kwitła
igor944 pisze:ANETA ślicznie ci kwiatła moje balkonowe begonie po sezonie do niczego się nie nadają bo kwitną tak obficie, że są po kwitnieniu bezużyteczne
To dziwne , moje uprawiam od kilku lat i co roku kwitną mi bardzo obficie .
Patrycja kupiła nasionka begonii te różyczki''Bouton de Rose'' wyglądają bardzo kusząco
Ile jest w nich nasionek?
W jednym opakowaniu miałam tylko 6 nasion
Ogrodniczko te begonie, to były bulwy, reszta nasionka.
Dziękuję w imieniu krówki.
Kasiu zamawiałam przez neta z Ożarowa. Ale sporo różnych widziałam dzisiaj w Obi. Tylko, że już nie mam gdzie skrzynek stawiać
A przy okazji wizyty w Obi przytachałam kolejnego storczyka z przeceny.
PatrycjaMoje doniczkowce
A to mój przeceniony storczyk, ma jeszcze dwa ledwo żywe kwiatki :
I jeszcze przyciągnęłam takiego falka:
PatrycjaMoje doniczkowce