Mój ogród
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród
Przyłączam się do zachwytów nad tulipanami, piękne pastelowe kolory
-
- 1000p
- Od: 24 sie 2009, o 11:06
Wow własnie się zastanowiłam i ja chyba nie mam za wiele,a może i wcale tulipanów peoniowych,trzeba to koniecznie nadrobić

pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne fotki
Masz link do wątku o roślinkach, poczytaj o Rh nie bardzo wiem -ale chyba nie za wiele lubią słonka
http://tabaza.info/modules.php?name=Tabaza

http://tabaza.info/modules.php?name=Tabaza
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
No ja niestety dopiero w tym roku będę mogła pochwalić sie jakimiś zdjęciami, o ile coś wzejdzie, pozdrawiam.
- Fabi 12
- 1000p
- Od: 18 sty 2010, o 21:20
Alinko Dziękuje za miłe słowa a płotek papuguj jeśli masz ochotę ,Ja w tym roku chyba go rozbiorę.
Gosiu mam nadzieję , że się pokarzą w tym roku te tulipanki, czytałam , że pełne trzeba wykopywać co roku.Ja niestety jeszcze od 2 lat ich nie ruszałam. Poczekamy , zobaczymy.
Marzenko a ja na pewno w tym roku zainwestuje w tulipany Papuzie nie mam ani jednego a bardzo mi się spodobały(oglądam za dużo zdjęć na forum).
Roma dziękuje za wątek na pewno skorzystam.
Małgosiu (1960) na pewno coś zejdzie u mnie na parapecie już zielono. Posiałaś już coś?
Pozdrawiam Fabiola.
Gosiu mam nadzieję , że się pokarzą w tym roku te tulipanki, czytałam , że pełne trzeba wykopywać co roku.Ja niestety jeszcze od 2 lat ich nie ruszałam. Poczekamy , zobaczymy.
Marzenko a ja na pewno w tym roku zainwestuje w tulipany Papuzie nie mam ani jednego a bardzo mi się spodobały(oglądam za dużo zdjęć na forum).
Roma dziękuje za wątek na pewno skorzystam.
Małgosiu (1960) na pewno coś zejdzie u mnie na parapecie już zielono. Posiałaś już coś?
Pozdrawiam Fabiola.

Pozdrawiam Fabiola.
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
- Gencjana
- Od: 27 sty 2010, o 22:14
Właśnie miałam pisać o mojej przygodzie z tulipanami, ale najpierw wpadłam do Ciebie i widzę, że też je uprawiasz.
Ogród super, nie tylko roślinki, ale i kompozycje. Czy zatrudniałaś projektanta, czy sama nim jesteś?
Rośnie wspaniale nie tylko w ogrodzie, ale i sam wątek błyskawicznie. Niedawno zaczynałaś .Podziwiam wszystko.A
Ogród super, nie tylko roślinki, ale i kompozycje. Czy zatrudniałaś projektanta, czy sama nim jesteś?
Rośnie wspaniale nie tylko w ogrodzie, ale i sam wątek błyskawicznie. Niedawno zaczynałaś .Podziwiam wszystko.A

- Margo2
Fabi nie mogę napatrzeć się na te Twoje tulipany. Kupiłam w zeszłym roku kolejne, ale patrząc na Twoje mam znowu ochotę na nowe.
Ja tę nie wykopuje tulipanów, ale mam małe doświadczenie z nimi bo tak naprawdę pierwsze kupiłam 2 lata temu i były to zwyczajne tulipany. Dopiero w zeszłym roku zakwitły u mnie te szlachetniejsze. Jak mi się zmarnują to się zastrzelę
Ja tę nie wykopuje tulipanów, ale mam małe doświadczenie z nimi bo tak naprawdę pierwsze kupiłam 2 lata temu i były to zwyczajne tulipany. Dopiero w zeszłym roku zakwitły u mnie te szlachetniejsze. Jak mi się zmarnują to się zastrzelę

-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
Fabi,piękne zdjęcia wiosny,mam nadzieje ze już nie długo będziemy oglądać takie widoki w realu... 

- Józef
- Od: 26 mar 2006, o 12:11
- Kontakt:
Gosia ....nie "zastrzelaj się"!!Kiedyś już pisałem na forum że w czasach kiedy ja zaczynałem przygodę z tulipanami zdobycie jakiejś atrakcyjnej odmiany graniczyło z cudem..nie mówiąc już o cenie..tak orientacyjnie-porównawczo trzeba było zapłacić ok 10 zł.Nie było internetu,allegro itp..wtedy te zdobyte z trudem cebule wykopywałem co roku.Teraz za dychę można kupić 20 cebulek więc jesienią kupuję np100 nowych i wcale nie przejmuję się tymi z poprzedniego roku..zakwitną-dobrze..nie to też żadna strata..Margo2 pisze:Dopiero w zeszłym roku zakwitły u mnie te szlachetniejsze. Jak mi się zmarnują to się zastrzelę
Fabi..codziennie zagladam do Ciebie..bardzo ładny ogród a i imię bardzo oryginalne..
- Margo2
Józefie, może masz i rację. W tym roku trzeba kupić następne tulipany 

Śnieg się topi i to nas cieszy, ale to co wygląda spod śniegu wyglada tragicznie! Ale może nie będzie tak źle.
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Ja też na jesień trochę tulipanów kupiłam, nie są drogie, można zaszaleć od czasu do czasu 

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Nie sieje do doniczek, bo nie mam ręki.Ciężko rośnie mi, to co kupię gotowe. Nie lubię też roślin, które trzeba na zime wykopać czy zabrać do domu bo i tak mi się nie przetrzymają.Mam kanny, teraz mam problem kiedy utrafic do doniczek, kiedy na stałe na dwór.
-
- 1000p
- Od: 24 sie 2009, o 11:06
No widzisz Fabiolka ty nie masz papuzich ,a ja peoniowych /chyba,tyle ich było,że nie jestem pewna/ Ale wydaje mi się ,że nie mam też zółtych.Chyba,że się gdzieś w miksie trafią :P Słyszałam ,że wykopywać trzeba peoniowe,ale też te o zielonkawym zabarwieniu

pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)