U Lesi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: U Lesi

Post »

Mam dobre skojarzenia z imieniem Zuzia :)
Same superlatywy. Uczyłam dziewczynkę o tym imieniu. Niezwykle utalentowana, świetny charakter, klasa rzadka u tak małych dzieci, zdolna bestia i śliczna :)

A co do gnojówki pomysł genialny :) Capi okrutnie, przeniosą się w przeciwległy koniec jak nic :;230
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Oj sporo jeszcze tego śniegu :twisted: W ogrodzie nadal jest min. 30 cm warstwa śniegu, nie bardzo mogę sprawdzić dokładnie, bo wejście jest zawalone przez śnieg zrzucony z balkonu i dachu, a jakoś nie miałam ochoty na przebijanie się przez zaspę...
Najgorsze jest jak w nocy w weekend budził Nas huk spadającego śniegu z dachu, mam tylko nadzieje, że nic się nie połamało...
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dominiko - Wojtek szykuje się do nowej roli i dziś po raz pierwszy od dłuższego czasu zabrał się za odgruzowywanie domu z rupieci; bo trzeba położyć listwy, pomalować pokoje - Zuzia działa bardzo motywująco jeśli chodzi o wykańczanie domku :;230
Śnieg zawala mi wejście do ogrodu, więc nie mogę sprawdzić jak dżdżownice a mój kuchenny zbiornik kompostu niedługo zacznie samodzielnie biegać tyle się zebrało obierek dla dżdżownic...
linki Lesi
aktualny
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś - mój Wojtek specjalnie sprawdzał patronki - znalazł dwie Zuzanny: biblijną i Św., obie były niezłomne i bardzo piękne :heja No i się pochwale :tan to 22 tydz. a Zuzia ma mózg jak 24-25 tyg., pewnie nie bez znaczenia jest fakt, że ostatnio siedzę non-stop w mądrych książkach z studiów :;230
A z sąsiadami trzeba sobie jakoś przecież radzić :twisted: :twisted: :twisted:
linki Lesi
aktualny
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

:lol: czyli jesteście doinformowani, nic na intuicję, wszystko obmyślone :heja teraz tylko uzbroić się w cierpliwość.
Latem dużo w ogrodzie, żeby od początku pokochała. Ja chyba za późno zaczęłam i moja Asia stroni od ogródkowych prac ;:223 Nie nasiąkła za młodu cholipcia, chociaż na wsi niemowlęctwo spędziła.
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Ale ta technologia zaawansowana dzisiaj :shock: :roll: Tak, to zasługa książek :wink: :lol:

Widzisz, Wojtek się wczuł.... dobry sposób, ale ja już nie chcę się do takich sposobów uciekać :;230 Co by tu zrobić w takim razie, żeby dać kopa do wykończeniówki? :roll:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Dominiko podobno są jacyś mężowie do wynajęcia. Może trzeba zapytać m. czy się na to pisze. :D
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:lol: :lol: :lol: No nie wiem, czy się decydować, zawsze jest ryzyko, że będzie gorzej :;230 :;230
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale z tym prawdziwym mężem, czy z wynajętym :D
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No z wynajętym oczywiście :wink: Mój przynajmniej trochę kopie w ogródku :lol:
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny jesteście niesamowite - od rana miałam ubaw, Wojtek trochę mniejszy ale mówi się trudno.
Co do imienia - mieliśmy przygotowaną wersję męską też, zresztą od wszystkich słyszałam, ze to na pewno będzie chłopak (nie ma to jak ciążowe przesądy ;:14 ). My w ogóle jesteśmy dość zgodni, nawet ustaliliśmy grafik z Wojtkiem czyja dziś wina - i w pn, śr, pt i nd przed południem moja, pozostałe dni Wojtka :;230
O Zuzię to się nawet boję - to będzie wychuchany "prototyp" - do tego z nadambitną matką z obciążeniem genetycznym w kierunku przyrody w III pokoleniu....

Dzidziuś to jakiś sposób - ale Wojtek stwierdził, że dom dawno byłby wykończony gdyby On przez dwa sezony nie musiał zajmować się moim ogrodem.... I niestety ma rację ;:223
Stwierdził, że wynajem męża to naszej sytuacji żadne rozwiązanie - tu potrzebny jest pełnoetatowy fachowiec... Ale sama idea jest hmmm kusząca... Choć gdzie ja bym takiego drugiego jak mój M. znalazła???
linki Lesi
aktualny
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak, Asiu, niestety to prawda - u nas też ogród jest priorytetem (znaczy dla mnie, no ale wspomaganie potrzebne ;:224 ). Dziwne, pewnie większość ludzi ma odwrotnie :;230

Podoba mi się idea grafiku!!! :twisted:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Myślę dziewczyny, że to całkiem normalne. Ja wolę roślinkę od ciuchów.
A pierwsza pociecha to zawsze prototyp. Drugie samo się wychowuje.
Ale się mądrzę. Ja mam tylko prototyp :;230
Awatar użytkownika
aleksandra2323
500p
500p
Od: 28 cze 2008, o 00:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziewczyny, ale ściany się maluje i już są, a roślinki muszą się ukorzenić, urosnąć a to trwa i trwa. Mój M musiał, choć bez entuzjazmu musiał przyznać mi rację :heja . Sam miał w planach najpierw dom, potem trawnik, a na końcu jakieś roślinki :wink: .
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zgadzam się z Olą. Ja wprowadziłam się do domu we wrześniu. Nie zwracałam uwagi na otoczenie domu, dopóki nie zamieszkałam. A za oknem pobojowisko po budowie i szare pola. A ja wtedy nie ruszałam się na krok z tego domu bo po pierwsze byłam na wychowawczym, po drugie nie miałam prawa jazdy a do autobusu kawałeczek po polnej drodze brrr.. Drugi raz bym tego nie zrobiła. Urządzałabym ogród równolegle z budową domu
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”