 Może zaproponujecie coś innego co wam smakuje( prócz kiełbasy), ja następnym razem podam kolejny przepis na pyszna kaszaneczke która nie pęka na rószcie. Pozdrawiam wszystkich grylowiczów i smakoszy, nie tylko dobrego grila ale przystawek do grila też:):):):):) ( małe piwko do grila też jest dobre
 Może zaproponujecie coś innego co wam smakuje( prócz kiełbasy), ja następnym razem podam kolejny przepis na pyszna kaszaneczke która nie pęka na rószcie. Pozdrawiam wszystkich grylowiczów i smakoszy, nie tylko dobrego grila ale przystawek do grila też:):):):):) ( małe piwko do grila też jest dobre  
   [ oczywiście bezalkoholowe]
 [ oczywiście bezalkoholowe]  
   
   
   
   .
 . Składniki:
1 kg żeberek wieprzowych, 3 łyżki miodu , 3 łyżki musztardy (ostrej! np. rosyjskiej Kamis), 1 średnia cebula, 3 ząbki czosnku, 4 łyżki masła, sól, pieprz, chili, ew. słodka papryka w płatkach, sok z cytryny
Żeberka pokroić na kawałki, natrzeć przyprawami, kilkoma kroplami soku z cytryny i odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin. Rozpuścić masło, wrzucić posiekaną cebulę i dusić ok. 10 minut, dodać zmiażdżony czosnek, dusić 2-3 minuty, zdjąć z ognia, dodać miód, musztardę i dokładnie wymieszać.
Posmarować sosem żeberka, pozawijać w srebną folię,kłaść na rozgrzany ruszt.
Grilować do ok 1h
SAMCZNEGO





 SMACZNEGO
SMACZNEGO 
 

 pyszota
 pyszota  






 
 
		
