ROMKU- dziękuję za odwiedziny, w ogrodzie śniegu jest na co najmniej 60 cm, mam nadzieję że pod taką "puchową kołdrą" niestraszny im był mróz , który u nas dochodził do - 30 stopni.
AGUŚ- dziękuję za odwiedziny , szklarnia jest nie tylko duża ,ale i wysoka, w wysokiej szklarni pomidory mają możliwość rośnięcia do góry, nierzadko długość moich pomidorów wynoszą 4-5 metrów. Zapraszam na pomidorki latem, nie powinno ich dla nikogo zabraknąć, oto jakie odmiany będę wysiewał za tydzień do kuwet.
[bELŻBIETO][/b]- dziękuję za odwiedziny, już nie pamiętam gdzie go kupiłem, być może że w Płoskim, wegetację rozpoczyna bardzo wcześnie, również kwitnie bardzo wcześnie i powtarza latem kwitnienie, rośnie szybko i bezproblemowo.
IDO- dziękuję za odwiedziny, byłem przekonany że mając tunel i możliwość jego ogrzewania rozpoczniesz wczesną uprawę, wyczytałem że przygotowałaś sto odmian do siania i sadzenia, a to już ilości "hurtowe". Dobrze że masz czym ogrzać tunel, zawsze mając takie możliwości można pomidory wysadzić tydzień, czy dwa tygodnie wcześniej , nie obawiając się nocnych przymrozków.
Ja swoje pomidory wysadzam na miejsce stałe w szklarni w okresie 20- 25 kwietnia. Niestety nie mogę Ci nic doradzić w sprawie linii kroplującej w tunelu, ja swoje pomidory w wodę zasilam sposobem tradycyjnym, z rzeki pompą i wężem podlewam je w miarę potrzeb.
PAMELKO- dziękuję za odwiedziny, budleja bez problemu zimuje w gruncie, by bez strat , przetrwała każdą zimę wystarczy ją okryć na 20-30 cm. ściółką ( lub ,tak jak róże ,obsypać ziemią). Budleja kwitnie na tegorocznych pędach i każdej wiosny należy ją mocno przyciąć by wydała nowe, duże pędy na których zawiązuje kwiaty.
MATEUSZU- dziękuję za odwiedziny, żółto kwitnąca budleja, to ubiegłoroczny nabytek, mam nadzieję że znajdziesz taką w swoim pobliżu, ma bardzo ładne kwiaty, ja szukam jeszcze budlei o białych kwiatach.
Kontynuacja zdjęć roślin rosnących w naszym ogrodzie.