miło widzieć jak powstaje nowy ogród od podstaw ja ze swoimi już bawię się kilkanaście lat i ciągle powiększam ... u mnie tez same piaski i aby coś posadźć kopię dół na pół metra i wsypuję do niego dobra ziemię i dopiero wsadzam krzewy bo mój żółty piasek nadaję się raczej do piaskownicy .. zobacz co rośnie u mnie i śmiało możesz sadzić u siebie tylko ja jeszcze po posadzeniu obsypuję wszystko trociną aby dłużej trzymała wilgoć i zielsko mniej rosło , zapraszam do mojego ogrodu na piaskach
Marylko :P masz rację dam im jeszcze raz szansę i wysieję nasionka .Powiadasz że to gipsówka .Stawiam Ci grzańca na zimowy wieczór
Goryczko :P Wspaniale prezentuje się Twoja WIOSENKA na zdjęciu . Dla Ciebie również grzaniec .
Myślę ,że nie posądza mnie o rozpijanie na forum . To wszystko z życzliwości serca. Przechodzę do konkretów. Przekwitły już,z moje zakupione HIACYNTY .Co teraz robić Czekać aż zaschnie całkowicie kwiat i liście ,czy obciąć wszystko razem z liśćmi. Czy coooooooo POMOCY
Witaj Wiosenko! Nie obcinaj, oj nie. Teraz musisz poudawać prawdziwą wiosnę, bo hiacyntowi wszystko się pomieszało przez to podpędzenie kwitnienia. Podlewaj go i zasilaj, żeby trochę pomagazynował w cebuli na następny sezon. Będzie brzydki i wyciągnięty, ale trudno. Kiedy przyjdzie prawdziwe ciepełko - wysadź cebule do gruntu razem z tymi liśćmi, które jeszcze będzie miał. W gruncie sobie spokojnie zaschną. I już! Możesz się spodziewać kwitnienia za rok
Sama mam w ogrodzie dużo takich hiacyntów i narcyzów miniaturowych. Mają sie świetnie i kwitną co roku
Pozdrowienia z lekkim tchnieniem wiosny - Ula
Czy zauważyłaś, że już są lilie w sklepach internetowych
WITAJCIE
Wpadam na forum tylko w tym tygodniu chwilami . Jestem tak zarobiona że chwilami mam dosyć. W przyszłym tygodniu koniecznie muszę pospacerować po Waszych ogrodach .To na prawdę świetnie relaksuje. POLECAM WSZYSTKIM ZAROBIONYM
Romciu tak mnie zima przycisnęła i przysypała ,że nie mam siły się wygrzebać JESZCZE TROCHĘ I BĘDĘ. Bardzo dziękuję za piękną róże
Do spotkania Teraz idziemy z mężem odwiedzić kuzyna w szpitalu po kruszeniu kamieni w nerkach .
widzę że i tobie zima doskwiera ... a u mnie znowu sypie ale i tak nie długo będziemy mogli wyjść do ogrodów , ja też oglądam piękne ogrody i nabieram ochoty na nowo poznane kwiaty .. przynajmniej teraz wiem jak się nazywają i jakie mają wymagania to nie będę ich przesadzać bo posadziłam nie w takim miejscu w którym powinny rosnąc ..i M nie będzie się śmiał że latam z kwiatami jak kot z pęcherzem po całym ogrodzie
CZEŚĆ wszystkim
WZESZŁY GAZANIE 4 (wysiałam wszystkie zebrane nasiona) teraz kolory nie ważne .Na pewno będą śliczne W prawym rogu na zdjęciu oczekiwane pięknoty
POZDRAWIAM ŻYCZĘ UDANYCH SPOTKAŃ ZWIĄZANYCH Z OSTATKAMI
Witaj WIOSENKO, pięknie zapowiada się Twój ogród, roślinki jeszcze małe ale widać że są zdrowe i będą pięknie rosnąć.Piękny ten Twój zwiastun wiosny, tegoroczne zwiastuny wiosny trudno dojrzeć w ogrodzie, wszędzie co najmniej pół metra śniegu.
WITAM WSZYSTKICH OBECNYCH W TEJ CHWILI NA FORUM I TYCH KTÓRZY SIĘ POJAWIĄ
W Lublinie pochmurnie i chwilami mżawka .Rozpuszcza po woli zalegający śnieg Chciałam się zapytać, czy wysiewacie już pomidory koktajlowe