U Ciebie choć coś widać u mnie wszystko zasypane

Twoje oczko jest przepiękne i ten strumyk

Witajmagos13 pisze:Witaj Bogdan.
Dziękuję za już, proszę o jeszcze. Czy te rośliny oczyszczające posadziłeś tylko w strumyku ? Ja jak już wspomniałam kombinuję w nurcie strumyka zrobić bagienko z roślinami piaskiem żwirkiem i torfem. Dołek wstępnie przygotowany ( fi ~2,5 m h
0,5 m ) bo była mi potrzebna ziemia. Nie wiem jaki żwirek, a może dwa rodzaje żwirku i w jakich proporcjach do piasku użyć.
Na wierzch myślę dać kamienie żeby ograniczyć parowanie wody. Też proszę łopatologicznie bo muszę sama kombinować. Mój M nie chce wody w ogrodzie. Ale On tak zawsze a potem będzie się chwalił jak pięknie zrobiliśmy. Mam nadzieję że będzie równie pięknie jak u Was.
Kamelia ma się doskonale, ale wiosna pokaże czy wszystko było ok'Elizabetka pisze:Witaj Bogdanie.![]()
Zaszokowałeś mnie tą kamelią.....ale skoro ma takie warunki zapewnione to trudno żeby nie przetrwała zimy.
Oczko i cały ogródek przeładnie zrobione i z pewnością w tym roku roślinki nabiorą wigoru czego życzę z całego serca.
Czekamy zatem na wiosnę.
To prawda. Jeszcze tylko 30 dni, ale.........e-genia pisze:Witaj Bogdan wszyscy już nie możemy doczekać się wiosny.