Mój ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Fabi 12
1000p
1000p
Od: 18 sty 2010, o 21:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród

Post »

Marzenko jak będzie co zgapić , to nie ma sprawy w końcu mamy podobne działki (pas startowy).
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Post »

Śliczny ogród się zapowiada. Wrzosowisko- urocze, a jak się jeszcze rozrośnie- toż to będzie cudo!
Awatar użytkownika
Fabi 12
1000p
1000p

Post »

Podpowiedzcie Mi co mogłabym posadzić w tym miejscu, strona południowa od godz. 12-13 pełne słońce i jeszcze ciepło od domu . Obrazek Obrazek

Z góry wszystkim dziękuje. Pozdrawiam Fabiola.
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Czy te krzewinki to azalie? Posadzić to możesz wiele roślin np. rozchodniki okazałe, liliowce, irysy...
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Wymarzona wystawa na porządne winogrona :)
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Post »

Nadają się też powojniki, pieknie się zaprezentuje thuja wschodnia "Aurea Nana"- nie zasłoni Ci okien, ma piekną soczystą barwę, ładnie komponuje się z bylinami i innymi iglakami.
Awatar użytkownika
4rafko4
200p
200p
Od: 21 gru 2009, o 11:29

Post »

Fabi 12 pisze:Podpowiedzcie Mi co mogłabym posadzić w tym miejscu, strona południowa od godz. 12-13 pełne słońce i jeszcze ciepło od domu
Posadz tam wiecej odmian tulipanow będzie jeszcze lepiej niż jest taka mała tulipanowa rabata :tan
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Tylko,że tulipany widać tylko wiosną a potem jest pusto. Ale i tak możesz dosadzić więcej tulipanów, tylko po tym jak posadzisz już właściwe rośliny, żeby potem nie uszkodzić cebulek przy wkopywaniu nowych roślin.
Fabi, czy tam jet choć trochę wiaterku, bo jeśli tak to można posadzić róże. :D i ja bym posadziła jakieś igliczki nie za wysokie mogą też być miniaturki, bo wtedy w jesienne i zimowe dni jest na czym oko zawiesić. No chyba że są takie zwały śniegu jak w tym roku.
marzenaF
1000p
1000p
Od: 24 sie 2009, o 11:06

Post »

A ja bym zrobiła sobie białą rabatkę z elementami srebrnymi i kępy szałwi omszonej /hihihi taka mi się marzy więc wciskam ją Tobie/ Może ty Fabiolka zrobisz to pierwsza i będę się miała na kim wzorować :wink: Zaczęłabym od białych tulipanów ,hiacyntów ,żonkili,krokusów,zawilców.... dzwonki,jeżówka,goździki pierzaste,
lewkonia,ostróżka ,dziewanna,piwonia,łubin,oczywiście białe azalie i rh,bez(lilak pełny) z krzewów jakis jaśminowiec,lub tawuła,żylistek może :?: A jako dodatek szałwia oszona ,przecudne fioletowe kępy takie wyraziste,ze srebra:starzec,czyściec,może floks szydlasty hihihihi prrrrry kobieto ,ale się rozkręciłam :oops: Chyba po raz pierwszy napisałam co bym chciała u siebie uzyskać ;:108 :oops: Podobają mi się też dalie pomponowe i wszystko to białe :shock: zwariowałam jakby mi mało zimy było,to ją sobie zrobię latem ;:14 Z tym,że wiosenne kwiatki to dopiero na przyszły rok pooglądam- to wszystko na razie marzenia :roll: A biały powojnik ;:226 ,no i ewentualnie coś zielonego z igłami ,żeby zimą nie było smutno. Ach przyponiało mi sie są takie srebrzyste hosty,albo zurawki ze srebnymi nitkami na lisciach.Słuchaj a nie mogłabyś troszkę przesunąć domu,bo mi miejsca brakuje ;:223 cynie,astry...... ;:224 :;230
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

O matko gdzie by to wszystko miało się zmieścić Marzenka oszalała :;230 Pięknie wyglądałby iglak Białobok jest śliczny ;:138 Koło niego biały Rh jeden albo dwa ;:224
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Marzenko aleś to wymyśliła. :D Chyba naprawdę chciałabyś mieć taka rabatkę bo podałaś od reki tyle roślin, że ho,ho, ale Roma ma rację nie zmieści się wszystko. Fabi będzie miała ciężki orzech do zgryzienia.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
marzenaF
1000p
1000p
Od: 24 sie 2009, o 11:06

Post »

Się popieści to się zmieści :;230 :;230 :;230 Przecież mówiłam dom trzeba przesunąć ;:198 Nie widze problemu :wink:
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Pięknie wypracowany ogród, Zaciekawiło mnie na 2ej stronie masz kijki oplecione właśnie czym? Pomysłowe to i ładnie wygląda.
Awatar użytkownika
Fabi 12
1000p
1000p

Post »

Po kolei, może napisze co tam już rośnie: Irga szczepiona. 4 x Azalie, które nie chcą kwitnąć, 2 x kosodrzewina , bukszpan kulka, iglaczek płożący, problem w tym że ta rabata jest usytuowana pod dachem z którego jak właśnie tej zimy spadają wielkie ilości śniegu .

Aguś niestety winogrona odpadają ale myślę żeby posadzić winogrona w sadku w tym roku.

Anetko Aurea Nana od dawna mi się podoba i nie mam ani jednej szt. warte pomyślunku tylko musiała bym teraz zaznaczyć gdzie spada śnieg z dachu, żeby jej nie połamało , a o powojniku to ja też myślałam , żeby przysłonić wejście do domu.

Rafko tulipanom to Ja się nie mogę oprzeć i dosadzam co roku w całym ogrodzie.

Gosiu pytasz o wiaterek,jest i to za dużo, my mieszkamy na wypiżdzio.....

Marzenko na twoje propozycje to by mi ogrodu brakło, a białą rabatę już mam,Ja ją nazywam niebieską po drugiej stronie domu, niestety nie mam zdjęć, ale rosną tam: 5 x Cyprysik Lawsona "Columnaris" 3 x juka , srebrzysta wierzba płożąca szczepiona na pniu, lawenda , cebulowe kwiatki dzwonki, niebieska róża i powojnik " Jan Paweł II " jeszcze coś dosadzam wiosną jednorocznego.

Roma a rh może rosnąć w słońcu bo myślałam , że one tylko do cienia. Z iglaków podoba mi się "Push" z czerwonymi przyrostami tylko cena nie odpowiednia i żal by mi było jakby się połamały od śniegu.

Gosiu 1960 ten płotek to wiklina, prowizorka.

Dziękuje wszystkim za zainteresowanie rzeczywiście ciężki orzech do zgryzienia do wiosny coś wymyśle zwłaszcza , że zamówiłam troche cebulek i kłączy.
Wiecie co, a piwonia chińska jak rośnie, bo zamówiłam kilka szt. nadawałaby się.

Marzenko domu nie da się już przesunąć ani w jedną stronę ani w drugą. To nie Holender. :;230
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

A ja proponuję, jako całosezonowy akcent kolorystyczny, berberys Atropurpurea Nana (niski, zwarty, o bordowych liściach).

Jeśli chodzi o thuje Aurea Nana, to właśnie w październiku przesadzałam swoje, bo śnieg leciał z dachu, i trochę je uszkodził.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”