Ogródek Magdy :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Magdy :-)

Post »

Widzę, widzę! Jaki masz miły ten 'złoty dzień'. Też zawsze z niecierpliwością czekam aż wzejdą nasiona.
U mnie śniegu po kolana, a miałam odwieźć piwonie, biedulki do szklarni. Co gorsza, nie wiem kiedy 'się' odśnieży.
Może, na pocieszenie coś posieję?
Czekaj, to Ty pytałaś o naturalnie kulisty bukszpan? Znalazłam dzisiaj nazwę: buxus mikrophylla Green Pillow.
A czy to możliwe, aby tytoń od Ciebie był: Nicotiana Domingo Series wys.30 szer 30? Bo też, przy okazji wpadł mi w ręce.
:lol:
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
magdala

Post »

Wymiary tytoniu jak najbardziej zgadzają się ,ale nazwy przy nim nie było -niestety..
Za bukszpan dziękuję -poszukam w ogrodnictwach ,bo aż jestem ciekawa jaka różnica w strzyżeniu będzie?
A kiełków heliotropa coraz więcej !

A z tym odśnieżaniem to chyba trzeba liczyć na siebie -ponoć miasta już wyczerpały fundusze
na ten cel i skończyły walkę ze śniegiem...
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No coś Ty! Strzyżenia ma właśnie przy nim nie być! Dostałam małą sadzonkę jesienią, mam nadzieję, że śnieg jej nie przydusi.
Aby dojechać do miasta to ja muszę odśnieżyć 'swoją' drogę najpierw. W tym wypadku mamy do czynienia z wyczerpaniem sił!
Też Cię to kiedyś czeka ;:7
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
magdala

Post »

vita pisze: Też Cię to kiedyś czeka ;:7
Mój mąż to nawet trenuje tej zimy na "państwowym" przed blokiem :wink: Póki co -uważa odśnieżanie
za doskonałe ćwiczenia ;:113 Jak na to patrzę -tez mam ochotę, ale jeszcze nie doświadczyłam.

A z tym bukszpanem -oj ,to ja nie wiem czy się powstrzymam -na pewno nie będzie on rósł
tak idealnie kuliście -coś tam będzie mu wystawało na boki....Czy nie???
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesz...nie wiem :;230 Na oczy, to ja go nie widziałam, tylko na zdjęciu. A mojemu do kuli, to jeszcze!
Pytaj, tam gdzie dyptamy nabywałam to mieli. Nawet namawiali, gdybym wiedziała, że chcesz...
Czy słyszałaś o wiarygodnych prognozach pogody? (nie mam telewizji :oops: )
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
magdala

Post »

Widziałam takiego Bukszpanka na allegro (ale musiałabym dobrze sprawdzić sprzedającego ,
bo tam to różnie bywa...)
O pogodzie to wiem jedynie z radia - np. kilka dni temu mówili o 6 tygodniach padania śniegu !!
Serio ! Może to będzie tylko takie "paproszenie" (u nas dzisiaj właśnie tak padało -takie prawie nic).
Paweł Rispetto pokazał u siebie jakieś skomplikowane wykresy i wynikało z nich raczej źle :|
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To ja się załamię :| Iść do Rispetto? Czy nie iść...
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziewczyny, jak jest forma kulista to jest kulista :) i nie trzeba ciąć. Mam tuje i są kulki jak się patrzy.
Tylko teraz im napadało do środka jakiegoś białego paskudztwa i się trochę rozjechały... :?
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Dziewczyny, ja w długoterminowe prognozy nie wierzę, ale póki co, to niestety jest, jak mówią :(
Do końca miesiąca co najmniej śnieg i zimno... u mnie dziś od rana mgła, szadź i szaruga... biała szaruga :evil:
Dzielny heliotropek ;:170
Awatar użytkownika
madziarynka
200p
200p
Od: 21 maja 2009, o 00:34

Post »

O coś mi się wydaje, że nadszedł czas na przedwiosenne siewy wnioskując po waszych postach. Nie mogę sobie zupełnie przypomnieć gdzie podziałam nasiona swojego słonecznika miniaturowego. Niestety podejrzewam, że został na działce i padł ofiarą malej myszki, która wprowadziła się na zimę do altanki...
magdala

Post »

Oj, czas Madziarynko - już czas !! Przynajmniej na niektóre .To dobrze wpływa na psychikę -
tak popatrzeć na kiełkujące nasiona :D
Awatar użytkownika
madziarynka
200p
200p
Od: 21 maja 2009, o 00:34

Post »

Na taką na przykład bazylię, którą można podszczypywać. Jak się patrzy na nasionka to z pewnością wydaje się, że wszystko nowe może nam darować dzień następny i jeszcze, że cokolwiek by się nie działo życie prze d przodu i przynosi nam nowe szanse. Siejmy więc!
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Madziu, poidełko zamówiłam na nóżce, bo chę je wcisnąć w jakieś kwiaty na rabacie :wink:
Ciekwa jestem co to przyjdzie :roll:
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hej, Magdo, zobacz jak mi się twarz zmieniła :heja
Jestem cała obolała, ale szlak przetarty! Jutro piwonie lądują na wakacje w ciepłych 'krajach'
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

No fakt... Wiktoria nam zsiniała :lol:
Do twarzy Ci w tym sreberku :wink: