W moim ogródeczku ... Halina 2009 cz3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: W moim ogródeczku ... Halina 2009 cz3

Post »

Halinko, dzięki za kalendarz, przegapiłam Rok w ogrodzie. ;:3
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Halinko, forum jest teraz czyszczone z życzeń
i postów "bez treści".
Nie wiem dokładnie jak to działa ale wydaje mi się ,że usunięcie kalendarza to zwykła pomyłka.
Przecież tyle osób korzysta z Twoich porad i tych wszystkich przydatnych wiadomości ;:196 ....
Usuwanie postów z takimi informacjami zupełnie nie miałoby sensu.
Pozdrawiam serdecznie :)
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Halinko czy jesteś pewna,ze brakuje w Twoim wątku tego kalendarza od 8 do 14 lutego?
Proszę byś przemyślała sprawę.... zanim będą konsekwencje Twojego podejrzenia...

Twoje kalendarze umieszczałaś od początku stycznia tutaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=238 w wątku założonym przez Bogusię .
W swoim wątku wstawiłaś dopiero wczoraj - najnowszy kalendarz więc czy nie zaszła pomyłka?
To że Iza odpowiedziała postem - to mogła go przeczytać TAM a odpowiedzieć Tobie w Twoim wątku...
Nie przesądzałabym sprawy Droga Halinko...
Nalewka porządkowała Twój watek a ja czyściłam z postów typu 'Posyłam Ci kwiatek na dzisiej ..."
i "naszło mnie dzisiaj wstawianie szlaczków".
Wybacz ...
ale takiego błędu by usunąć wartościowy post raczej nie popełniłam...
Biorę jednak pod uwagę,że w nawale spamu mogło zdarzyć się i coś takiego...
Biorę więc to na siebie.
Wyprodukowanie spamu to kwestia 2 kliknięć ale usunięcie go to już nie taka prosta sprawa...
O tym że czyścimy wątki wiesz nie od dziś... Droga Halinko.
Proszę czytać posty Admina na forum i inne ogłoszenia jakie zamieszcza administracja.
Jeszcze raz proszę o zastanowienie sie czy przypadkiem nie zaczęłaś umieszczać swoich kalendarzy w swoim watku ogrodowym dopiero od wczoraj... bo to wydaje się najbardziej prawdopodobne wyjaśnienie.
Wszystkie wcześniejsze Twoje kalendarze sa tam gdzie je wstawiłas...

Uważasz,że to co tu wypisujecie to nie spam?
Że to winno wisieć w Twoim wątku ogrodowym... jeśli tak to chyba inaczej rozumiemy co to jest forum ogrodnicze.
Życzę miłego walentynkowego wieczoru.
KaRo.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Rok w ogrodzie można obejrzeć w internecie. Wszystkie odcinki
Anna Guba
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 23 lut 2008, o 23:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przykro mi bardzo, ze spotkała cie taka nie przyjemność ;:85 .Mam nadzieje ,ż szybko się wyjaśni.
Pozdrawiam cieplutko Anka
Mój ogród na wsi
Moja działka w ROD
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

Jakaż znowu nieprzyjemność? "Zguba" się znalazła tam, gdzie była od początku :wink: Czy jest jeszcze coś do wyjaśniania? :?

A żaden moderator nie kasuje wartościowych postów i wątków, co chyba już wszyscy forumowicze zauważyli.
To co zostało "skasowane", można zresztą zobaczyć w Koszu, zanim zostaje skasowane (co tydzień Kosz czyści się automatycznie), tak więc nie jest to kasacja "w powietrze", tylko do kosza, co wymaga większego nakładu czasu i pracy, niż nastukanie kilku słów i wciśnięcie klawisza wyślij.
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

KaRo pisze:Halinko czy jesteś pewna,ze brakuje w Twoim wątku tego kalendarza od 8 do 14 lutego?
Proszę byś przemyślała sprawę.... zanim będą konsekwencje Twojego podejrzenia...
Krysiu - KaRo ;:167 nie chodzi mi o ten kalendarz biodynamiczny, który umieszczam na zasadzie "kopiuj - wklej", czyli żaden wysiłek, no i on jest od 6 do 12 lutego

Obrazek

a, o kalendarz "Rok w ogrodzie 2010" - TYDZIEŃ 7.
Halina Kwak pisze:Kochani, chciałam napisać, co według kalendarza "Rok w ogrodzie 2010" w poszczególne dni przyszłego tygodnia należy robić.
Taki kalendarz umieściłam (przepisałam z książki) na tydzień: od 8 lutego - poniedziałek, do 14 lutego - niedziela.
Szukam tego wpisu i nie mogę znaleźć ... niestety post został usunięty.

Trochę się napracowałam, żeby przepisać tekst z książki i żeby ładnie i przejrzyście to wyglądało, dlatego jest mi z tego powodu bardzo przykro. Taki fakt nie zachęca mnie do pisania postów - przecież to temat ogrodniczy !!!
Krysiu, jestem pewna, że ten kalendarz dodałam w moim wątku.

Pozostaje mi mieć nadzieję, że taka sytuacja się nie powtórzy, w co głęboko wierzę, uważam sprawę za zakończoną i umieszczam taki kalendarz na przyszły TYDZIEŃ 8

15 luty - poniedziałek ... dzień liścia i kwiatu.
"Przenosimy rośliny pokojowe do jaśniejszych miejsc, uszczykujemy wybujałe pędy, z których po 17:16 możemy spróbować przygotować sadzonki."

16 luty - wtorek ... dzień liścia.
"Przygotowujemy rozsadę kalarepy, sałaty, kalafiora i wczesnej kapusty na wczesny zbiór. Rozsadę z poprzednich siewów możemy wysadzić do inspektu."

17 luty - środa ... dzień liścia.
"Dobry dzień, by wysadzić do gruntu rozsadę wczesnej sałaty, szpinaku czy kalarepy. Na noc rośliny okrywamy włókniną."

18 luty - czwartek ... dzień liścia.
"Na rozsadę wysiewamy rośliny jednoroczne o długim okresie wegetacji, m.in. werbenę, lobelię, petunię, szałwię błyszczącą oraz żeniszka."

19 luty - piątek ... dzień liścia i owocu.
"Po 12:39 zaleca się spulchnienie gleby w skrzynkach, doniczkach oraz inspektach, zwłaszcza pod uprawę pomidorów."

20 luty - sobota ... dzień owocu.
"Idealny dzień, by wysiać nasiona pomidora, papryki czy oberżyny na rozsadę."

21 luty - niedziela ... dzień owocu i korzenia.
"Po 11:13 wysiewamy na rozsadę nasiona cebuli, pora, selera, wczesnej brukwi."

Wszystkim pięknie dziękuję za wizytę w moim ogrodzie ;:180
Nalewka pisze:Jakaż znowu nieprzyjemność? "Zguba" się znalazła tam, gdzie była od początku :wink: Czy jest jeszcze coś do wyjaśniania? :?

A żaden moderator nie kasuje wartościowych postów i wątków, co chyba już wszyscy forumowicze zauważyli.
To co zostało "skasowane", można zresztą zobaczyć w Koszu, zanim zostaje skasowane (co tydzień Kosz czyści się automatycznie), tak więc nie jest to kasacja "w powietrze", tylko do kosza, co wymaga większego nakładu czasu i pracy, niż nastukanie kilku słów i wciśnięcie klawisza wyślij.
Beatko - Nalewka ;:167 szukałam brakujących zdjęć i tego kalendarza w Śmietnik - Utylizator. Tester i nie znalazłam :?
Czy jest jeszcze inne miejsce gdzie "skasowane" posty są umieszczane, jeżeli tak, to bardzo proszę o informację i z góry ślicznie dziękuję.
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Ja uważam, że czyszczenie wątków jest potrzebne. Nawet bardzo ;:108 I nawet bym się nie gniewała, gdyby przy okazji wykasowano przez przypadek coś innego (trudno, pomyłki zdarzają się najlepszym). A przy okazji - tylko proszę się nie gniewać na mnie - myślę, że może powinniśmy zaprzestać wklejania sobie obrazków - co prawda jest to bardzo miłe, ale wydłuża niepotrzebnie wątki, i powoduje zamęt (można się pogubić, bo przy szybkim przeglądaniu wątków nie wiadomo, co jest fotką autora wątku, a co nie). Plus dodatkowa robota dla moderatorów :roll:

A jeśli chodzi o kalendarz biodynamiczny, to przyznam, że nigdy go nie stosowałam. Ale kusi mnie, żeby spróbować ;:108
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p
Od: 16 sie 2009, o 22:49

Post »

A swoją drogą-szkoda,że nie mamy sami możliwości w swoich watkach pokasować postów. Prawdą jest ,że zrobiłabym sobie porządek ze starych zdjęć właśnie tupu..."zostawiam ci dzisiaj bordowe" Jest to bardzo miło-ale po tygodniu można by było zrezygnować z takiego wpisu .
Pawel Woynowski
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 24 sty 2007, o 11:59
Kontakt:

Post »

Halina Kwak pisze:Kochani, chciałam napisać, co według kalendarza "Rok w ogrodzie 2010" w poszczególne dni przyszłego tygodnia należy robić.
Taki kalendarz umieściłam (przepisałam z książki) na tydzień: od 8 lutego - poniedziałek, do 14 lutego - niedziela.
Szukam tego wpisu i nie mogę znaleźć ... niestety post został usunięty.
Kalendarz jest tutaj z powrotem: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 6#p1336256
Bardzo przepraszam, mea culpa, w czasie czyszczenia forum ze spamu: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=26&t=31319 , przez nieuwagę usunąłem ten post z kalendarzem.

Jeszcze raz przepraszam i pozdrawiam,

Paweł Woynowski
Moderator
Pozdrawiam, Paweł Woynowski
"MIKRO JEZIORO"- Projektowanie i budowa założeń wodnych w ogrodach, konserwacja i doradztwo.
"PORADNIK" - Oczko Wodne
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Witaj Halinko. No i wszystko się wyjaśniło. Z kalendarza bardzo się cieszę że jest i będzie nadal, także z niego korzystam. Pozdrawiam i życzę miłego dnia. ;:196
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38

Post »

UFF,,i po kłopocie zguba sie znalazła-szkoda tylko,sytuacja ta wprowadziła trochę zgrzytów...

Halinko powiedz,kochana jak interpretować te zapiski z kalendarzy bo rozbieżności w nich są niemałe czy jest może jakaś uniwersalna zasada typu: do nowiu -to i to ,po nowiu-to i to...itd...
Z tego co zauważyłam ,we wszystkich tego typu kalendarzach niezmienne są tylko terminy występowania poszczególnych faz księżyca.
Życzę udanego tygodnia!
Serdecznie pozdrawiam Danuta
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

Romualda Witczak pisze:Halinko zauważyłam że się tak jakoś dziwnie ochłodziło na naszym forum :evil: Szkoda bo na dworze też bardzo nie miło ;:108

Z każdego zakątka kraju dochodzą słuchy, że się ochłodziło i coś jest na rzeczy.
Nie będę się rozpisywała, bo może mnie nie potrzebnie ponieść a nie o to tu chodzi.
Niestety nie jest dobry znak dla naszego forum.

Halinko, przepraszam, że u Ciebie to napisałam.
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Zabieram głos , bo mój wpis z umieszczonym zdjęciem różowego fiołka został usunięty.
To nie było przypadkowe wklejenie jakiegoś tam kwiatka , Halinka jest miłośniczką takowych
i chce je kolekcjonować. Chyba to forum ma pomagać nam w wymianie roślin i o nich informacji.
Jeżeli moderatorzy mają inne zdanie to przepraszam i proszę o uświadomienie.

Pawle W. ;:63 za przyznanie się i naprawienie pomyłki , zwłaszcza , że powyższe panie
winę przypisywały Halince , która została zniechęcona do pracy na forum.
Halinko rób swoje , brakuje mi Twojej obecności. :!: :!: :!: i Twojego tworzącego się ogrodu.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Halinko dobrze że już się wszystko wyjaśniło. Tyle razy upominałam się o twój kalendarz
biodynamiczny a nie wiedziałam że umieszczasz go w wątku u Bogusi.Ktoś napisał że mamy go w internecie, to prawda wszystko jest w internecie i gdybyśmy wszyscy tak myśleli nie potrzeba by było tego forum. Chodzi nam o własne doświadczenia związane z roślinami i upiększaniem ogrodów,
a ponieważ jesteśmy tylko ludźmi czasami zapominamy o regulaminie.Wystarczy sprawę wyjaśnić i już jest OK.Zima nie daje nam dużo możliwości jedynie wspomnienia poprzedniego lata.Jednak wiosna już
tuż tuż i będzie znowu dobrze.Zaczynamy siać ja właśnie posiałam Passiflorę, Szafirowe Trąby angielskie, oraz datury pełne jednoroczne.Jestem bardzo ciekawa czy coś wzejdzie.Miałam po kilka nasionek.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”