Ogródek KaRo cz.5
- Gencjana
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 sty 2010, o 22:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek KaRo cz.5
Miałam prawdziwą ucztę dla oczu, oglądając tę piękną kolekcję Królowej Kwiatów.
Zwrócił moją uwagę także sposób ich posadzenia. Nie tradycyjna, banalna rabata, ale oryginalne, pomysłowe
wkomponowanie w inne roślinki. Gratuluję.
Miałam kiedyś ponad 40 krzewów, padły po drugiej fali mrozów (nie tylko u mnie). Teraz kilka, do których dobrała się
w ub. roku nimułka. Będę się cieszyć Twoimi.
Miło się spacerowało po poznańskiej palmiarni. Sprawdziłam, że nie pisano o miejscu, które ja chciałabym polecić.
Zaraz to zrobię, na razie serdecznie pozdrawiam. A-na
Zwrócił moją uwagę także sposób ich posadzenia. Nie tradycyjna, banalna rabata, ale oryginalne, pomysłowe
wkomponowanie w inne roślinki. Gratuluję.
Miałam kiedyś ponad 40 krzewów, padły po drugiej fali mrozów (nie tylko u mnie). Teraz kilka, do których dobrała się
w ub. roku nimułka. Będę się cieszyć Twoimi.
Miło się spacerowało po poznańskiej palmiarni. Sprawdziłam, że nie pisano o miejscu, które ja chciałabym polecić.
Zaraz to zrobię, na razie serdecznie pozdrawiam. A-na
- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Rozweselacze dobre, ale ja też mam kurka dość tej zimy
U nas nadal prószy, niby nic, a napadało tyle, że znów nie wiem, jak dowiozę dzieciaki do szkoły - a na piechotę nie pójdziemy, bo chodniki już wcześniej byly tragiczne, to teraz będzie po kolana w śniegu, bo wspaniała droga do szkoły na niektórych odcinkach nie była jeszcze ani razu odśnieżana - wyobrażacie sobie?!
Ja też mam nadzieję, że pod śniegiem roślinom ciepło, choć niestety obawiam się, że niektórym roślinom śnieg zaszkodził i się rozkraczyły pod jego ciężarem
No i perspektywa odwilży przeraża mnie, choć u mnie nie ma zagrożenia powodziowego
Mówisz, że rośliny mogą gnić?
Myślę, że trawniki będą w fatalnym stanie 
Nasiona wysiane - póki co tylko poziomki, seler naciowy i papryka. A ty co Krysiu siejesz?

Ja też mam nadzieję, że pod śniegiem roślinom ciepło, choć niestety obawiam się, że niektórym roślinom śnieg zaszkodził i się rozkraczyły pod jego ciężarem

Nasiona wysiane - póki co tylko poziomki, seler naciowy i papryka. A ty co Krysiu siejesz?
- martinez_82
- 500p
- Od: 1 wrz 2008, o 10:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękny ogród. Jest na co popatrzeć. Piękne róże.
Pozdrawiam serdecznie Marcin
Pozdrawiam serdecznie Marcin
W miarę upływu czasu tez myślę o możliwościach gnicia roślin, oj, byłoby to najgroszym scenariuszem. Ale w tym roku wszystko jest nieprzewidywalne- więc pozostaje nam czekać.
- dominikams
TO jest Tiptop?
O rany, pamiętałam, że ją polecałaś, ale mi się jakoś kojarzyła z kiepsko wypełnionymi kwiatami, i przyznam że nie zawracałam nią sobie głowy, a ty tu z taką fotą wyjeżdżasz 

- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Z bliska jeszcze piękniejsza,prawda dziewczyny ?
Czy kolor na zdjęciu jest bliski rzeczywistego Asiu?

Czy kolor na zdjęciu jest bliski rzeczywistego Asiu?
- JSZFRED
- Od: 1 lut 2008, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- dominikams
Jakaś ciemna jestem, ale w ogóle nie mogę znaleźć tej róży na HMF (są jakieś o tej samej nazwie, ale to chyba nie to). Jaka jest wielkość krzewu i kwiatów? Czy rośnie bardziej prosto w górę, czy na boki?
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Kontakt:
Dominiko ona
TIP TOP jest w szkółce Rosarium http://www.rosarium.com.pl/k/?id=145/Tip-Top
Nie wiem czy ma inną nazwę ale pewnie tak...
Już sie nie zastanawiam - trzeba ją mieć

Nie wiem czy ma inną nazwę ale pewnie tak...
Już sie nie zastanawiam - trzeba ją mieć

- Alima2
- 1000p
- Od: 16 sie 2009, o 22:49
Karo-przepraszam...ale mam pytanko 
Proszę wyjaśnij mi łopatologicznie-jak zakupić spryskiwacze( żeby były zakupy powiązane z moim nikiem
No nijak nie mogę do tego dojść
:)
A maja kilka fajnych

Proszę wyjaśnij mi łopatologicznie-jak zakupić spryskiwacze( żeby były zakupy powiązane z moim nikiem

No nijak nie mogę do tego dojść

A maja kilka fajnych

- Karo
- -Administrator Forum-.
- Kontakt:
Alinko
Wchodzisz w sklep
czyli http://www.marolex.pl/sklep
i w uwagach przy zakupie produktu podajesz swój nick oraz umieszczasz uwagę - przypomnienie o rabacie dla Forumowiczów.
Pole, w które musisz wpisać swój nick i tę uwagę nazywa się Dodaj Komentarz do Twojego Zamówienia
Jest ono widoczne w fazie finalizacji zamówienia w sklepie tuż po wyborze formy płatności.
Życzę udanych zakupów.
Pochwalisz się ?

Wchodzisz w sklep
czyli http://www.marolex.pl/sklep
i w uwagach przy zakupie produktu podajesz swój nick oraz umieszczasz uwagę - przypomnienie o rabacie dla Forumowiczów.
Pole, w które musisz wpisać swój nick i tę uwagę nazywa się Dodaj Komentarz do Twojego Zamówienia
Jest ono widoczne w fazie finalizacji zamówienia w sklepie tuż po wyborze formy płatności.
Życzę udanych zakupów.
Pochwalisz się ?

Witaj KaRo, bardzo chciałabym teraz nadrobić wszystkie zaległości ale nie jest to chyba możliwe. Mam tylko nadzieję, że już nic nie będzie mi przeszkadzać i spokojnie będę obserwowała wiosnę w Twoim przepięknym ogrodzie. Pozdrawiam najserdeczniej!