Park Krajobrazowy - rewitalizacja

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Park Krajobrazowy - rewitalizacja

Post »

Śliczna, kochana, mądra pyszczunia :-) Gratuluję z całego serca!
A o tym św. Macieju to o co chodzi? :;230
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam serdecznie Smoczy Raj i jego mieszkańców,piękne widoki tylko pozazdrościć.Dziękuję Niuni,że coś dla mnie zostawiła.
Co tak gaździno szyjecie,pochwal się troszkę.Pozdrawiam nizinnie Grażyna
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Melduję się w PK po zimowej przerwie. Słońce coraz wyżej i choć zima udaje, że tego nie widzi będzie musiała skapitulować.
Niuńcia śliczna, oczka bystre, minka niewinna :wink: Lubi popsocić?
Ja też proszę o interpretację Macieja.
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2008, o 00:31

Post »

Smoczusiu dzięki za przyszło sezonowe zaproszenie- było by miło.Byłam na Mazurach- śnieg po pas, zwierzyna w lesie głodna podchodzi pod okna leśniczówki. Woziłam saniami siano, lizawki, jabłka do paśników.Z oznak wiosny zauważyłam tylko wychylające się nieśmiało z okrywających skorupek bazie- ucieszyłam się ich widokiem jak dziecko.
Pozwolę sobie w zastępstwie Smokini
Tłumaczenie ze św. Maciejem: jak za szybko przyjdzie ciepło np. 24lutego( św. Macieja)i lody się roztopią to póżniej przychodzi mocne oziębienie i woda zamarza .
Jak kot w lutym na słonku się grzeje
W marcu musi wracać na przypiecek :D
;:196 Kaśka
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aaaaaa, juz rozumiem. :-) Ale to przysłowie, to rozumiem, jeszcze przed globalnym ociepleniem wymyślili :;230
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Gaździnko kochana :shock: widoczki piękne pokazujesz ale żeby aż do kwietnia...kiej ja w marcu już chcę wiosny.
Tak po prowdzie to u Was już wiosna .....na parapecie ale tys pikno. :wink:
Piesio okropnie szykowny ....mordeczka jedna. :D
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

miziaki dla psiny :heja , fajowa jest.
Kwiecia u smoka jakby już wiosna była, tak kolorowo :)
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

[quote="minismok"]

Przed św Maciejem jak połamane lody,po św Macieju szukaj pod lodem wody :wink:
[Macieja 24 lutego]
...........
i kilka widoków z okna i z drogi[ sami widzicie ze do wiosenki daleko]

E tam daleko...e tam
Ino ten Maciej minie i zacznie się ;:224
Wiesz,że z gór też woda szybko spływa ,śnieg niekoniecznie ale woda w mig - zobaczysz ,że tak będzie tej wiosny. :uszy
Niuńka piękna - dostojna ,władcza - młoda ale zna swoją wartość fotogeniczna jak modelka :;230
Szukałaś jej?Identycznej jak Asia?
Okno bardzo dekoracyjne i zapach chyba wyczuwalny więc nie myśl o śniegach zalegających smoczą dolinę,mysl o lalkach pod nimi,o zakupach, o wiośnie smoczynko,o wiośnie!Już niebawem... ;:170
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Kontakt:

Post »

Witajcie w PK :D
Zima mocno sie trzyma w smoczej, ale mrozy ustepują[tylko-3]....świetny czas na ukorzenianie róz z półzdrewniałych pedów[grubosc ołówka,długosc hmm optymalna 20cm],mozna pedy ściac teraz albo zastosowac sciete jesienią

Empuza zapodała konkurs FOTO-ZIMA :wink: ,poniewaz jak zwykle mam kłopot z intencja autorów[ czy ogrodowe?,czy artystyczne?,czy pocztówkowe? itd] dla mnie wszystkie zdjęcia zimy w smoczej sa pospolite bo mam ją od listopada do kwietnia czyli pół roku :lol: Wkleje kilka wybranych fotek i pomózcie mi wybrac JEDNA na konkurs,proszę

Grażko Ksiegowo szyję parawan :roll: [juz 3 koncepcja materiału w ramie 8-) ] jak skoncze pokażę ;:196
!00-krociu zbliża sie czas TWOJEGO ROZKWITU :D ,przebisnieg wszystko Ci wytłumaczy :lol: ,albo Babisia :D a skoro politycy martwia sie globalnym ociepleniem to znaczy że zlodowacenie blisko :;230
KaRo ;:196 .............żałuje ze zostawiłam tylko 1 cebule hiacentową :x ,nie wiedziałam ze pedzone tez pieknie pachną :D .....bidulka troche wybiegła bo od 4 dni mgła i szarosc śniezycy za oknem :(
Danieczko brniecie w zaspach to ZASPANIE :;230

cmokasy z gór Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Z konkursem nie pomogę, bo wszystkie mi się podobają, ale masz tu do kolekcji coś od mojej Mamy:

Święty Maciej zimę traci albo ją bogaci :-)

I bądź tu mądry i coś zaplanuj. A cała Polska czeka w napięciu, jaką też pogodę górale przepowiedzą;-)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

1oo-krociu ;:196 Gromnice były zimne i czyste to zima potrwa..zaiste :wink:

Agrazko,Niuńka nabiera futra znak ze zima nie bedzie krótka :lol: .....psoci z wdziękiem :D

Elinko,pyszczunia jak iskierka :D ,ale Aska była bardziej niezalezna od bąka-szczeniaka i nie wiem czy to dobrze czy zle? :wink: Mała trzyma się domu i boi sie ciemnosci :?

KaRo wybuchnie WIOSNA po 15 dniu marca[ info Baca Kaziuk] :D ................u mnie zawsze wybucha :roll: :lol:,ważne żeby kwietniowe i majowe przymrozki były krótkie :roll:
Aśce posadziłam rózę :( jasna, silną i królewską Golden Celebration..hmmm
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Witaj Smoczynko! Ze zdjęciem nie pomogę, bo sama miałam problem z wyborem,
w tym roku u mnie zima zaczęła się 14 października a teraz powyżej kolan śnieg. :?
Powiedz, bo masz większe doświadczenie z wysokimi śniegami, czy mam odkopywać rośliny,
których całkiem nie widać, np. różanecznik mój jedyny, rząd mahonii, jałowce rozesłane, laurowiśnia wys. 20 cm .... :roll:
Podziwiam Cię za to szycie, nie cierpię tego zajęcia, choć nieraz wewnętrzny nakaz jest,
szczęściem lub nie... maszyna padła, tak na amen .... :wink:
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Zima mocno sie trzyma w smoczej, ale mrozy ustepują[tylko-3]....świetny czas na ukorzenianie róz z półzdrewniałych pedów[grubosc ołówka,długosc hmm optymalna 20cm],mozna pedy ściac teraz albo zastosowac sciete jesienią
U nas w niedalekim podbeskidziu temperatury wzrastają ,ale zera nie przekraczają ,a gdy to nastąpi pewnikiem ulice pływać będą ... :roll:
Zainteresowały mnie lutowe rozmnażania róż ,gdzieś już czytałam w którymś z wątków ,że ponoć najlepiej i zawsze przyjmują się pędy ścięte właśnie zimą ...,czyli odciąć kawałek ,do donicy i wszystko do zimnego pomieszczenia...tak :?: :D
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

minismok pisze: Elinko,pyszczunia jak iskierka :D ,ale Aska była bardziej niezalezna od bąka-szczeniaka i nie wiem czy to dobrze czy zle? :wink: Mała trzyma się domu i boi sie ciemnosci :?
To tak jak nasz hleburoczek.....ciemności i wystrzałów szczególnie sylwestrowych.....a w dzień taki odważny. :D
Piękna zima szczególnie ta kwitnąca. ;:138
;:196
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

:wit w smoczej

Wybrałam mrożoną malwę :D ,we mnie wprawdzie nie wzbudza dobrych emocji :;230 ale emocje w ogóle wzbudza, ojjjjj wzbudza :lol: [ nie lubię zimy w końcu pazdziernika :evil: ]

Dzisaj SLEDZIK :D ...........i żegnamy karnawał,zatem lakonicznie odpowiadam bo okrutnie zajęta jestem :roll: [sprzatanie, gary, GoŚcie]

Alionuszko TAK! to najlepszy czas ukorzeniania róż z pędów[donica głeboka25-30cm i wąska,podłoże piaszczyste,lekkie i wilgotne........patyk wciskamy głĘboko do ostatniego oczka........podlewamy i do pomieszczenia jasnego[parapet] i o temp powyżej 10 stopni[ ważne!]i mniej niż 20 i wilgotnego!

Można zastosować ukorzeniacz :wink: .........skuteczność metody 80% :D w smoczej

Elsi ;:196 ......odkopuję tylko czuby różaneczników i niektórych róż......reszta do 10marca może spokojnie spać pod śniegiem :lol: [NIC SIĘ NIE STANIE POZA PRZYJĘCIEM ZDECYDOWANIE PŁOŻĄCEJ FORMY :lol: ]

cmokasy z gór
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”